Padá editor aktivit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Prosím o pomoc. Chci udělat nový path. Zvětším si mapu, na kolej položím startpoint a když chci mapu posunout editor zatuhne a po chvíli padne. Pokud nedělám path můžu s mapou pracovat dle libosti. Neví někdo jak 100hoven? Díky.

neco podobneho se mi take stavalo a tak jsem to reinsatlovat a vse OK
pripadne pokud tvoris vlastni trat tak muze byt chyba v ni

Taky se podívej na trainset....taky mi to padalo, ale až v okamžiku, když jsem chtěl dělat consisty.....měl jsem problém v tom, že se mi jinak nazýval eng nebo wag soubor a něco jiného bylo uvnitř těchto souborů v property Name....

vzal jsem všechny adresáře z trainsetu a házel je tam po kouskách......vždy na půlku a tak jsem našel ty potvory špatěn pojmenované

Martens napsal:
Taky se podívej na trainset....taky mi to padalo, ale až v okamžiku, když jsem chtěl dělat consisty.....měl jsem problém v tom, že se mi jinak nazýval eng nebo wag soubor a něco jiného bylo uvnitř těchto souborů v property Name....

vzal jsem všechny adresáře z trainsetu a házel je tam po kouskách......vždy na půlku a tak jsem našel ty potvory špatěn pojmenované

Tady pomůže Consist_Builder v co nejnovější verzi,tyhle chyby dokáže najít,ale musí se ručně opravit,pokud někdo nepřišel na to,jak to udělat přímo v tom programu

Chyba nalezena

Vše jsem zaarchivoval a odinstaloval. Nainstaloval "panenský" MSTS a vyzkoušel. Vše OK. Přidal češtinu od Ppoolllla a chyba byla na světě. Při posuvu nebo zvětšování mapy při tvorbě pathu v editoru aktivit editor dříve nebo později padne. Na vině je knihovna String.dll v adresáři Route Geography Creator. Po vrácení oroginál dll zase editor chodí jak má. Češtinu jsem stáhl na webu pana Šemory. Že by to dělalo jenom mě???

K výše zmíněnému problému padání editoru a mé češtiny.

Knihovna string.dll v adresáři Route Geography Creator NEMÁ!!! nic společného s editorem úkolů. Tato knihovna je používána POUZE!!! při tvorbě/generování samotného terénu. Vím to z jejího obsahu neboť obsah všech čtyřech knihoven znám celý i v grafické podobě. Díky tomu vím co všechno simulátor umí či má umět včetně toho co bylo na poslední chvíli jen zablokováno ale ponecháno. Také mi to umožnilo pozměnit vzhled některých obrazovek.

A překládané knihovny jsou z updatovaného simulátoru v1.2 nikoliv "panenského" simulátoru v1.0.

Editor úkolů mi padal již z mnoha různých příčin ale ani jednou to nebylo vinou mého překladu. Vždy když na nějaký problém narazím tak se vracím k originál knihovnám a ve všech kolabujících případech se chování neměnilo. Padalo mi to stále stejně! Naposledy mi padal editor úkolů v okamžiku kdy jsem kliknul na jakékoliv vozidlo a měl se vytvořit ten malý modrý náhled. Vše začalo po updatu ovladače grafiky a s instalací SP2 na XP tento náhled začal opět sám od sebe fungovat! Ne za vše může samotný simulátor!!!

Jediná chyba (o které vím) mnou zavlečená do překladu se projevuje při závěrečném vyhodnocení úkolu při zobrazení podrobností hodnocení. A to pouze v případě že překročíte povolenou maximální rychlost. Pokud rychlost NEPŘEKROČÍTE tak je podrobné vyhodnocení OK. Tuto chybu jsem tam zavlekl přehozením proměné pro jednotky a hodnotu rychlosti. V originálu je v dotyčné větě nejdříve jednotka (km/h nebo mph) a pak rychlost v číslech a v českém jazyku je zvykem mít jednotky až za číslem. V současném překladu je toto již opraveno (věta je přeformulována jinak) ale zatím to je pouze mezi testery. Bohužel se mi podařilo v létě jednu knihovnu zbourat tak že byla akorát na vyhození a nikde po ruce žádná dostatečně čerstvá záloha. Takže bylo nutné ji znovu přeložit a přitom jsem konečně našel i to vyhodnocení překročení rychlosti.
Takže po dostatečném otestování dojde ke zveřejnění nové verze překladu. Nepřeložené jsou v tomto okamžiku akorát některé chybové hlášky a pár textů (které jsem na monitoru zatím vživotě neviděl a nejsem si jist jejich významem - angličtina není tak jednoznačná jako čeština) s čímž již je možné bezproblémově žít.

A ještě jedna okrajová poznámka - u Šemory, Havla i u Starého je po dohodě pouze odkaz na můj web na konkrétní adresu kam jsem tyto přeložené knihovny umístil bez jakýchkoliv parádiček a textů. Je tím tak zajištěno že v případě nepříliš časté aktualizace jsou tyto odkazy stále aktuální bez toho aby je museli upravovat. Bohužel nebyl k tomu překladu přibalen žádný doprovodný text a tak tím došlo ke ztrátě informace o nutnosti (doporučení) si původní knihovny zazálohovat. Toto bude napraveno až s novou verzí překladu.

Ppoollllee musím se omluvit...

Měl jsem víc testovat a méně kecat. Skutečně vaše čeština za to nemůže. Můj závěr byl unáhlený. Nahrál jsem MSTS, upgradoval na v1.2 a odzkoušel. OK. Nahrál vaší češtinu a po pokusu o pohyb v mapě editor padl. Vrátil původní češtinu a editor fungoval. Takhle jsem to zkoušel asi 4x. Ze samé radosti že jsem to našel jsem to zatepla plácl tady do fóra. Bylo to unáhlené. Editor padá i s originální dll. Né pořád ale dost často. Několikrát zvěšit nebo zmenšit mapu a je dole. Chtělo to víc zkoušet. Ještě jednou se omlouvám. Nevím čím to je. Vlastní hra se chová normálně (padá čas od času - jako každému). Jelikož jinak žádné problémy nemám, tak se s tím asi naučím žít.

Kvůli tomuto se já osobně neurážím. Také občas udělám určité závěry a pak mi to jiní rozmluví a přesvědčí mne o mé blbosti. :lol: K tomu přece tyto diskuse jsou aby se mohly předávat informace a jednotlivci tak byli stále chytřejší. :wink:
Podíval bych se spíše na ty ovladače grafické karty. Lepší radu asi nikdo nedá. I když skutečná příčina může být i jinde.
A k padání samotného MSTS pokud je PC v pořádku - v 95 případech ze 100 to mají na svědomí vozidla a jejich nastavení společně s tratí a jejímy objekty. Viz jinde citované chybující tratě a jejich náprava za použití Route Riteru. V těch zbývajících 5 případech za to pak může nedostatečný výkon PC či chyby v MSTS s kterými se již nedokáže program vyrovnat.
Holt chtělo by to alespoň ještě tak 2 updaty které by se věnovaly chybám MSTS.

Ppoollll napsal:
Kvůli tomuto se já osobně neurážím. Také občas udělám určité závěry a pak mi to jiní rozmluví a přesvědčí mne o mé blbosti. :lol: K tomu přece tyto diskuse jsou aby se mohly předávat informace a jednotlivci tak byli stále chytřejší. :wink:
Podíval bych se spíše na ty ovladače grafické karty. Lepší radu asi nikdo nedá. I když skutečná příčina může být i jinde.
A k padání samotného MSTS pokud je PC v pořádku - v 95 případech ze 100 to mají na svědomí vozidla a jejich nastavení společně s tratí a jejímy objekty. Viz jinde citované chybující tratě a jejich náprava za použití Route Riteru. V těch zbývajících 5 případech za to pak může nedostatečný výkon PC či chyby v MSTS s kterými se již nedokáže program vyrovnat.
Nechtěl by se tomu někdo věnovat,když nemáme oficiálně podporu Microsoftu? :wink:

Ppoollll napsal:
Nechtěl by se tomu někdo věnovat,když nemáme oficiálně podporu Microsoftu? :wink:

No neviem, je to balansovanie na hrane nelegalnej cinnosti a tym ze to execko je tak zasrane, ze to nerozkompiluju ani samotni autori ...

Také mi padal editor úkolů při posouvání mapy. Příčinou byl driver grafické karty (nVidia). Při přeinstalování jinou verzí vše v pohodě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře