Model 714 a VrbaM

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Týmto otváram anketu:

Mal VrbaM stiahnuť svoj model CD_714 v betaverzii z downloadu, alebo nie ???

Začínajúcich modelárov je žalostne málo, vidieť, že nikto sa k modelovaniu nemá a aj preto som zvedavý na vaše názory a vyjadrenia.

Dilema skinára: skinovať alebo nie? Odpoveď je Skinovať, ale čo skinovať, keď modelári nestíhajú pretože ich je žalostne málo

Podla mna ju Vrbam stiahol z dovodu, ze zasadne nedostatky prepracuje a az potom ju znova zverejni. Mohol ju tam nechat, lebo cim viac ludi ju uvidi, tym tvrdsim testom prejde a odhalia sa aj pripadne ostatne chyby, ktore by upravil naraz.

Taxi nestazuj sa, ze modelarov je malo - ked sa kazdemu novemu modelu dostane take uvitanie, ake mala 714, tak sa necudujem, ze sa nikomu nechce. Pritom 714tka vyzera skvele a malo prvotin bolo na jej urovni.

Souhlasim s Taxem........težko se může Vrbamova 714 rovnat Starého nebo Ondrovým modelům.....je to prvotina a na něčem se musí vyučit.....a pokud budou takové ohlasy jaké byly.......kritika musí být, ale pokud to někdo shodí i s vědomím že je to beta a prvotina......

no nic......podobně to bylo i s tratí Liptov........víme, že to jsou začínající modeláři a tak k nim přistupujme jako k začínajícím a ne jako k profíkům.....na ty se musí každý vypracovat a každý nějak začínat......

už jenom chuť něco dokázat a ukázat to i ostatním.......Vrbame....jen tak dále......

714 byla stazena z duvodu, ze podle Dejva mela nejake nedostatky a tak jsem to musel proverit

no, možná by to bylo lepší to tam nechat....čím více lidí s tím bude jezdit, tím více možných much se tam najde a máš šanci to opravit.....že to je beta tam bylo zřetelně uveřejněno......

Martens napsal:
no, možná by to bylo lepší to tam nechat....čím více lidí s tím bude jezdit, tím více možných much se tam najde a máš šanci to opravit.....že to je beta tam bylo zřetelně uveřejněno......
Já si myslím to samé ,Tvé skiny mám snad všechny a nemohu říci,že by byly nějaké špatné,naopak.Pokračuj dále a dodělej ty modely parníchlokomotiv co máš na své stránce,už se na ně těším !!!! :lol:

Vrbam myslel zřejmě otexturovaný vnitřek kabiny.....na animovaném cabview pro 714 se finišuje....taky musím chodit do práce a vydělávat, abych se mohl ve volných chvílích věnovat trainsimu

Martens napsal:
Vrbam myslel zřejmě otexturovaný vnitřek kabiny.....na animovaném cabview pro 714 se finišuje....taky musím chodit do práce a vydělávat, abych se mohl ve volných chvílích věnovat trainsimu

Díky za vysvětlení,nyní je již vše jasné. :lol:

Jste vedle jak ta jedle :-):-)
Kabina byla otexturovana od zacatku jenze diky te alfe to nebylo videt (kryla se tam seda barva kabiny s alfou).
Bylo predelano pojmenovani textur, aby nedochazelo k filtrovani objektu pres okna.
Tot vysvetleni.

pro VrbaMA : ahoj, hele když děláš modely, tak to asi budeš vědět. Kde se dá nastavit pro určitý model, aby se zobrazil jeho obrázek ve výběru vlaků při klepnutí na tl.PODROBNOSTI ? Mám uložený obrázek lokomotivy v její složce ( v JPGéčku i jako loco.ace), ale nevím co dál. Mohl by si mi prosím poradit ?

To musí zvládnuť aj npar. každý skinár najprv si obrázok skonvertuj z .jpg na .bmp ... potom zožeň si tools update pre MsTS na verziu 1.2 http://microsoft.com/gasmes/trainsim/ a nainstaluj ho (do adresara kde je MsTS). Potom v podadresari UTILS najdi MakeAceWin spusti ho v prvom riadku najdi ten subor co chces skonverit potom to skopiruj do druheho riadku a zmen priponu z .bmp na .ace. Potom klikni ta create cab bitmap. Pockaj kym to pomakaluzuje a hotovo...

Naposled editoval moderátor:
Toto všetko som urobil, ale stale to nepremáva jak by malo. (neumím slovensky, ale snaha byla Ha ha). Teď vážně. To co si napsal, to jsem už vyzkoušel a udělal. Není potřeba tento soubor .ace zapsat někam do .eng souboru ? Nebo ho MSTS hledá automaticky ?

tak už to mám. Při té rychlosti práce,aneb rutina nade vše, jsem pozapoměl změnit velikost obrázku na menší než je 1024x768. Jsem hňup :lol: :lol:

velikost obrazku musi byt 512x512 a navic z obrazku neni pouzita pro nahled cela jeho plocha

pro zacatecnika je dobre pouzit jako zdroj jiny ACE soubor s nahledem

Back
Nahoře