Nevhodný HW a trampoty s tým spojené

faldicek

Pokladník
To kryton: No mě osobně to padne pouze při onom zmíněném spojení...
To Tax: Uznávám, něco na tom bude, můj stroj neslouží k obživě, ale zábavě (Asus A7Sv), také bylo už mnoho napsáno o tom jaký je vista zmetek, což nepřímo uznal i microsoft, ale do té doby než vyjdou windows 7 (doufejme že to dobře dopadne) nic jiného nezbývá. Většina prodaných booků je právě těch "zábavních" s home basic a premium a u těchto strojů sehnat oficiální ovladač pro jiný systém než vista je prakticky nemožné. Asi nemá smysl se o tom dohadovat, náš problém s pády simulátoru to stejně nevyřeší...;)

RE: MSTS na nových Windows Vista?

faldicek napsal:
... můj stroj neslouží k obživě, ale zábavě (Asus A7Sv...
Už sme to tu neraz preberali: Asus, Acer, MSI, MicroBook a podobné - ruky preč od toho !!! Nízka cena = hotová pohroma, bez poriadneho servisu, s pofidérnou technickou podporou ... ach jaj :!:

RE: MSTS na nových Windows Vista?

Tax napsal:
Už sme to tu neraz preberali: Asus, Acer, MSI, MicroBook a podobné - ruky preč od toho !!! Nízka cena = hotová pohroma, bez poriadneho servisu, s pofidérnou technickou podporou ... ach jaj :!:

Musim se ohradit proti ASUSu. Mame jich ve firme asi 30ks. Problem byl se dvema (HDD a LCD). Oboji obratem vyreseno reklamaci. To neni tak zle na 30ks firemnich, kde se k tomu kazdy chova jako prase. Nemuzu si stezovat. S ostatnimy vyrobci souhlasim. Jsou to krapy. Hlavne ACER

...tedy jeste musim dodat, ze pokud koupite nejlevnejsi model, tak je jedno, jestli asus, acer nebo hp. Nevyplati se setrit... i kdyz acer odejde nejdriv :-)

Naposled editoval moderátor:
[split] MSTS na nových Windows Vista?

Mohu potvrdit. Můj krám Asus W3000N nebyl tehdy před třemi lety nejlevnější. S OS XP a Ofiice jsem za něj dal tenkrát přes 50000. Až na nevhodnou klávesnici pro MSTS šlape jak hodiny bez problému. Vlastně malou chybku má. Asi jednou za dva měsíce přestane fungovat klávesa B. Pak stačí restart PC a zase je na pár měsíců pokoj. Na 14palcový monitor má velké rozlišení 1280x768. Ale navíc se prodražilo dokoupení 1 giga RAM (256 integrovaných bylo trochu málo) A 40 giga hardisk měl také jen 4200 otáček. Ten letěl jako první. Tenkrát byla jiná doba a nešlo si tolik vybírat a byly vyšší ceny.
Ale jinak dodnes šlape bez problémů i MSTS na něm celkem běží, viz sleziny. Zatím není důvod jej vyřazovat a koukat po něčem lepším. Na každodenní přenášení a cesty je svými rozměry ideální.

Kosac napsal:
Musim se ohradit proti ASUSu. Mame jich ve firme asi 30ks ...
Tak to zas ja si vôbec neviem predstaviť, aby som zakaždým čomusi od Asusu registroval poruchu ( AVZ ) na webe, čakal, až sa niekto k tomu vyjadrí a overí, či mám nárok na záruku, potom to balil, čakal dva - tri dni na pokyny k odoslaniu a na špeditéra, ktorý príde pre vadný noťas či monitor ... jednak uteká čas a jednak to nemáš možnosť okamžite pri prebratí z opravy vyskúšať, či to neodsrali - konkrétne od Sil-u v OVA, kam sa Asus zasiela k opravám som nie raz dostal späť doslova odjebaný kus - bez toho môžem byť, pokiaľ Asus nemieni mať regulérny kamenný servis, kde sú neanonymní technici, tak Asus nie a nie ... Popálil som sa na základných doskách, na navigáciách, tak už monitory a noťase pokúšať za takýchto podmienok vôbec nebudem, najmä ak je na výber niečo podobné za rozumnú cenu a za lepších servisných podmienok.
Ďalší negatívny dojem na mňa urobili s noťasmi HP Pavilion - začali sa posielať na opravy do Poľska - chráň nás pánboh, aby sa to niekomu pokazilo :!:

To je sranda, jak jsou tu rubriky "vhodný" a teď "nevhodný".
Já si myslím obceně asi tolik. Pokud vše funguje a na drobné problémy jsem soběstačný, je vše OK. Ale chraň Bůh, předat svůj drahocenný počítač se všemi svými osobními údaji do nějakého neznámého servisu.
To musí být něco strašného. Pak se taková věc vrátí, najdete například otisk prstu na monitoru z vnitřní strany, oďobané šroubky atd. (takto jsem kdysi dopadl s digitálním foťákem, kde dodrbali, co mohli, nakonec mi naštěstí za foťák vrátili peníze a já volil jinou serióznější značku)
Jinak práci profesionálů podtrhuje i dnešní zkušenost.
V jiném vláknu jsem psal, že na novém PC nejde ukončit MSTS. Dnes jim přijel servisní technik s novým monitorem. A prohlásil, že nastavit, aby se MSTS zobrazoval 4:3 nejde a ani nejde nastavit, aby se po ukončení této hry zavřelo okno. Je to chyba hry samotné. Tečka.
:-)))))))))

Ještě jedna věc. Napadlo by nějakého výrobce nebo prodejce PC s předinstalovaným systémem, aby systém byl na disku H ? Pak čtečka karet měla C,F, G, I. Mechaniky D, E. ? Rozdělit hardisk na dva oddíly??? Proč? Vždyť to zpomaluje počítač. ....... Myslím, že se jednalo o značku Hall 3000 nebo tak nějak.

Tax napsal:
Tak to zas ja si vôbec neviem predstaviť, aby som zakaždým čomusi od Asusu registroval poruchu ( AVZ ) na webe, čakal, až sa niekto k tomu vyjadrí a overí, či mám nárok na záruku, potom to balil, čakal dva - tri dni na pokyny k odoslaniu a na špeditéra, ktorý príde pre vadný noťas či monitor ... jednak uteká čas a jednak to nemáš možnosť okamžite pri prebratí z opravy vyskúšať, či to neodsrali - konkrétne od Sil-u v OVA, kam sa Asus zasiela k opravám som nie raz dostal späť doslova odjebaný kus - bez toho môžem byť, pokiaľ Asus nemieni mať regulérny kamenný servis, kde sú neanonymní technici, tak Asus nie a nie ... Popálil som sa na základných doskách, na navigáciách, tak už monitory a noťase pokúšať za takýchto podmienok vôbec nebudem, najmä ak je na výber niečo podobné za rozumnú cenu a za lepších servisných podmienok.
Ďalší negatívny dojem na mňa urobili s noťasmi HP Pavilion - začali sa posielať na opravy do Poľska - chráň nás pánboh, aby sa to niekomu pokazilo :!:

Jasne, ze kdyz ho koupim pres web, muzu ocekavat komplikace s reklamaci. My je teda nakupujeme v kamennem obchode. Servis vyresim tak, ze ho sbalim, odvezu do obchodu a kdyz je to disk, vymenej mi ho v tom obchode na servisu i s pretazenim dat (pokud to jde) prakticky na pockani. (jeste dodam, ze samozrejme bez ztraty zaruky)
Pokud je to LCD, odvezu jim ho a do 5-10 prac. dnu (uz si nepamatuju presne) mi ho vratej opravenej. Nevim jak to delaji a neresim to.
Kazdopadne ve firme se resi vypadek 10 dnu zpusobem zalozniho notebooku, ktery proste pri poctu 30ks musim mit at je to jakakoliv znacka.

Tax napsal:
Jakožto zaměstnanec jednoho nejmenovaného autorizovaného servisního střediska HP dodám, že u nás v republice se Paviliony posílají do Polska od začátku. A nejedná se jen o notebooky, ale vše, co nese označení Pavilion, tedy i stolní počítače a monitory. Podle HP se jedná o řadu určenou pro prodej v hypermarketech a podle toho se odvíjí i servis. Vyřízení reklamace přes Polsko trvá cca 3 týdny. Takže kdo chce servis do druhého dne, vyhněte se řadě Pavilion!
Mimochodem podobně se servisují HP fotoaparáty a většina inkoustových tiskáren...

Michal napsal:
... dodám, že u nás v republice se Paviliony posílají do Polska od začátku. A nejedná se jen o notebooky, ale vše, co nese označení Pavilion, tedy i stolní počítače a monitory. Podle HP se jedná o řadu určenou pro prodej v hypermarketech a podle toho se odvíjí i servis ...
Michale, určite nezaškodí ozrejmiť, ako je to so zárukou tzv. remanufactured noťasov a PC predávaných "reťazcom" EQ Shop - mám pocit, že tie sa servisujú výhradne prostredníctvom týchto predajní a neaplikuje na ne všeobecná záruka HP - alebo sa mýlim ? U nás konkrétne s noťasmi od EQ Shop bol len zbytočný problém, pretože boli v predaji modely, ktoré vôbec neboli určené na domáci trh - chýbala k nim súčiastková základňa a servisy HP ich odmietali opravovať, a to aj pozáručné opravy.

Co se týče renovovaných výrobků, s tím jsem se zatím nesetkal a ani si nejsem vědom, že bych obdržel nějakou informaci ze strany HP. Zeptám se na to. Obecně lze u nás servisovat modely určené pro náš trh a modely, které mají celosvětovou záruku.

Back
Nahoře