Debata o označovaní modelov v MSTS

RE: Nabídka skinů vagonů

Kosac napsal:
Nepripustit diskuzi ani dotazy? Zajimavy zpusob...
Kdybys měl se mnou nějaké praktické zkušenosti, tak bys toto asi nenapsal.
Ale přesto: Diskutovat o tom, zda je lepší označení adresáře CSD_Pao nebo CSDvagPao mně připadá asi stejně smyslupné, jako diskutovat o tom, proč jsem ve fiktivní trati nazval stanice tak, jak jsem je nazval a jsou od sebe vzdálené tak, jak jsou vzdálené a že by bylo lepší, kdyby byly vzdálené jinak. Podstatné je, že když si model stáhnu a nainstaluju, že funguje.

Pikku má svůj systém od pradávna. Ale na slezině vznikla dohoda jen proto, že ostatní modeláři a skinaři neměli systém žádný. Respektive se nepočítalo, že budou další skiny na určitou řadu. Pak se začalo skinovat ve velkém a bylo to značeno každý pes jiná ves. Bylo tam nasekáno hromadu hrubých chyb, byly duplicity, stejné soubory v adresářích, jen složka se jmenovala jinak. Tohle bylo nutné dát do nějakého systému. Já to začal s panem T a na slezině se to jen doladilo.
Myslím, že nemá smysl o tomhle dál diskutovat.

Zbyněk Šemora napsal:

Ked diskusia nema zmysel, tak aky zmysel ma atakovanie?

p.s: nemyslim na teba Zbynek.

dem napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Ked diskusia nema zmysel, tak aky zmysel ma atakovanie?

p.s: nemyslim na teba Zbynek.
Spíš mi je proti srsti název tohoto vlákna s porovnáním s tím, co se zde řeší. Ale možná je to i o moderátorech, aby to tady usměrnili. Možná by pomohlo ctrl-C a delete z A do B. Pak už nebude na co atakovat:D
Značení je si myslím dávno uzavřená kapitola. Kdo má jiný systém, má jiný systém. Podstatná je kompatibilita.

Kdo má jiný systém, má jiný systém. Podstatná je kompatibilita.

S tohto nech si zoberu ponaucenie poniektory realisti. Hlavna je kompatibilita...Pekne i to povedal....

Podľa mňa neni až taký problém, keď niekto vydá nový model, ktorý nevyhovuje norme, ako keď ho niekto druhý začne preznačovať. Potom vzniknú dve mutácie, ktoré sa iste dostanú do sveta obe a vtedy len to každému huláka, že to nepasuje. Keď už niekto niečo pustí do sveta a nevyhovuje to tomu, či onomu, tak nech to autor výslovne zakáže prepisovať komukoľvek a je po ptákách. Keď to niekto použije v aktivite a druhý si to stiahne, tak neexistuje, aby to nefungovalo. Norma nenorma.

Tax napsal:
...Systém BP odsúhlasil 1 mladý modelár, jeden staviteľ trate, ktorý svoju trať "distribuuje" s množstvom modelov, ktoré sám nepostavil a zopár nadšencov - účastníkov historickej 1. sleziny, ktorí nerozumeli, o čom je vôbec reč.
...

Laďo, proč jsi to přesouval. Máš to rovnou mazat. Klávesa DELETE. Jen zbytečně rozdmýcháváš oheň.
Teď jsi urazil Ondru Janiše, dalšího člověka, který je stále aktivní od počátků MSTS do současnosti (ten mladý modelář byl už tenkrát Pan modelář, ale Ty jsi byl zatím jenom skinař), Martense, který je mistrem CAB a tenkrát tyto normy sepsal pro ostatní, Michala Tučka, který má také svůj podíl na dnešní scéně MSTS, také mistr CAB mimo jiné. Bob z Ostravy, který perfektně naladil několik lokomotivy a všechny ČD vozy, které navíc i přeznačil do norem, aby to i úpravou podtrhlo jeho perfektní práci. A nakonec většinu nových modelářů, kteří sami poznali, že systém má něco do sebe a své modely respektive skiny dělají v těchto normách. Nač vymýšlet něco dalšího, když něco funguje jen proto, abych trucoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Laďo, proč jsi to přesouval. Máš to rovnou mazat. Klávesa DELETE ...

Presunul som to preto, aby to nezavadzalo vo vlákne o skinoch vagónov.

Zbyněk Šemora napsal:
Teď jsi urazil Ondru Janiše ... Nač vymýšlet něco dalšího, když něco funguje jen proto, abych trucoval.

Urazí sa len pako. Inteligentý človek porozmýšla o čom hovoríme, pochopí a urobí si na to svoj názor. Keď chce, odprezentuje ho, keď nie, nechá si ho pre seba.
Tu ale riešime iné. Ak autor niečo urobí a rozhodne sa, že je to tak pre neho výhodné, tak nikto sa do toho nemá vrtať, premenovávať to a vyhrážať sa, že on si to aj tak urobí ináč a ešte to bude tak aj zverejňovať.
Jednoducho a proste tu neriešime značenie alebo trainset ako taký, ale pošliapavanie autorských práv zopár jednotlivcami.

Zdravím. Nedá mi to, abych neregoval.:D Mně osobně je úplně jedno, jak je model značený, hlavně když vše funguje jak má. Jediná věc, co je pro mne výhodou, je to, že jsou např. všechny 830 atd. v TBP v jedné složce a nejsou každý zvlášť. Ale jestli se vůz jmenuje ČSDvagXXX nebo ČSD_XXX mne vůbec netrápí.;) Vím, jak značí vozy Tax, Pikku a už jsem si na to zvyknul a v CB ve kterým soupravy pro aktivity skládám, vždy najdu hned co potřebuji. Co ale není dobré, pokud si někdo stáhne model, přeznačí jej k obrazu svému a zařadí jej do aktivity. Potom je situace chaotická a ač onen vůz mít budu, tak mi stejně vyskočí chyba. Ovšem není zase problém projet testem v CB a vůz popř. vyměnit, jak jsem několikrát učinil.;)
S pozdravem Dan.

Tax napsal:
Tu ale riešime iné. Ak autor niečo urobí a rozhodne sa, že je to tak pre neho výhodné, tak nikto sa do toho nemá vrtať, premenovávať to a vyhrážať sa, že on si to aj tak urobí ináč a ešte to bude tak aj zverejňovať.
Jednoducho a proste tu neriešime značenie alebo trainset ako taký, ale pošliapavanie autorských práv zopár jednotlivcami.
Problém je ale ten, že tím darebákem, který svévolně přeznačuje vozidla jsem podle Tebe já. A to není od Tebe pěkné.
Já převzal modely od pana Starého, který mi tenkrát posvětil šíření tenkrát ještě na CD. Já měl model a stejně podle Vašich příspěvků by skin měl ctít původní model svým značením. A to byla většina tehdejších skinů. Ondra a Dejv s dohodnutou normou souhlasili a kdo byli další modeláři? Ty a Pikku jste tenkrát byli skinaři. Ale to už je stará záležitost. Miran neměl vůbec problém, Jarda Skůra také ne a Jirka Tovačovský také jede podle zavedeného. Kank, copak jemu někdo něco diktoval?
Je fakt, vyčítalo se to mnohdy některým skinařům a s Johnzem jsme se tenkrát dohodli. Jinak si myslím, že by mne každý hnal, kdybych někomu diktoval, jak se má cokoli jmenovat. Ale za celou historii tohoto fóra jsem byl velkým bojovníkem za normy a výsledky se dostavily. Všem děkuji.
Nechcete to tady raději zamknout, opravdu už není co řešit. Naopak si tady každý jen může naběhnout.
Nebo tohle vlákno vzniklo pro něčích zábavu? Bob57 tady už není a je tady málo vzrůša.:(

Podla mna sa tu neriesi absolutne nic, toci sa stale o tom istom dookola. Vydal niekto nieco, co sa prieci autorskym pravam? To akurat Couda tu provokuje a evidentne sa nad tym vyborne bavi. A nie je sam....

Robo napsal:
Potom nám všetkým vysvetli, prečo 750 183 rozbaľuje do zložky zssk-750-183 ?
Staré veci vôbec neriešim a nebudem sa k nim vracať. Je to práca z roku 2005 a adresár je taký, ako ho používam vo svojom trainsete. Názvoslovie súborov je v súlade so zaužívaným označovaním, tak ako to používa Ondra sám osobne. Okrem toho z tohoto sa nemám čo spovedať a zodpovedať tebe, ale autorovi, s ktorým som si to svojho času vydiskutoval. Kapisto ?

PS: Inak doslova som čakal, kedy sa práve ty na toto ozveš. Nesklamal si, ani ti to netrvalo dlho :D

Na teba som aspoň ja Zbyňek nemyslel. Pokiaľ viem tak veci čo tam máš sú s povolením autorov. Tam nie je čo riešiť. Tu sa vážne riešilo iné. A myslím, že aj vyriešilo. Keď bude pokračovať tento trend (autor ma nezaujíma) tak verejné prezentovanie niektorý modelári ukončia..ako som to postrehol minimálne v prípade Pikka. Toť všetko.

Back
Nahoře