Aktivity by p0s3r4

p0s3r4

Začátečník
Zdravím, pred tým, než tu začnem nahadzovať nejaké aktivity, ktoré vytvorím pre slovenskú časť trate 321, mám otázky. Som tu úplne nový a tak potrebujem trochu pomôcť. Robím aktivitu s Os 7809, ktorý ma odchod z Popradu Tatry o 11:00, robím to s reálnym radením vozňov, stretávaním vlakov atď.. teda aspoň sa snažím. No došiel som na jeden problém. Do aktivity chcem dosadiť nákl. vlak, ktorý pôjde z nákl. koľají v SNV až do Vrútok, lenže keď ho púšťam cez nákl. koľaje, tak mi Spišskú Novú Ves v zozname staníc, cez ktoré prejde neukazuje a potom ho samozrejme po ceste ani nestretnem. Nevedel by mi niekto poradiť? Vopred veľmi pekne ďakujem ;)

Nevím, zda jsem správně pochopil problém, ale v seznamu stanic se zobrazují jen koleje s nástupišti. To ovšem neznamená, že by vlak přes nákladní koleje v SNV nejel a že ho tam nepotkáte. Pokud potřebujete, aby tam zastavil, vyřešte to čekacím bodem. V editoru aktivit si můžete pod mapkou kolejí nastavit čas a ověřit si, jak se bude vlak chovat (alespoň přibližně). Ještě bych doporučoval nepouštět vlak na celý úsek SNV - Vrútky, ale jen v úseku, kde ho může hráč potkat. Takto hodně zatěžujete paměť.

Tak ako vraví Tomachek,na danej kolaji v Spišskej Novej Vsi nie je nástupište - presnejšie tie modré "paličky" v AE - laicky.To znamená,že sa ti nezobrazí v zozname staníc.Ale vlak tam má predpokladám aj tak začiatočný bod,čiže by mal vyjsť akuráť že v stanici nepostojí ale hneď odíde.Ak chceš aby v stanici stál vyrieš to spomínaným čakacím bodom alebo cd_servis2 a je to.
Hádam som to dobre napísal...Ak nie,pardon

Tomachek napsal:
Nevím, zda jsem správně pochopil problém, ale v seznamu stanic se zobrazují jen koleje s nástupišti. To ovšem neznamená, že by vlak přes nákladní koleje v SNV nejel a že ho tam nepotkáte. Pokud potřebujete, aby tam zastavil, vyřešte to čekacím bodem. V editoru aktivit si můžete pod mapkou kolejí nastavit čas a ověřit si, jak se bude vlak chovat (alespoň přibližně). Ještě bych doporučoval nepouštět vlak na celý úsek SNV - Vrútky, ale jen v úseku, kde ho může hráč potkat. Takto hodně zatěžujete paměť.
o ten vyčkávací bod mi nejde.. skúsil som len niečo na skúšku, poslal som len prázdnu mašinu z popradu ( z nákladných koľají ) len do Vydrníka na nákladné koľaje... v týchto dvoch miestach mi to v zozname staníc neukazuje, ukáže mi iba miesta, kde prechádza cez osobné koľaje - Gánovce a Sp. Štiavnik. Do hry ma hodí 10:50, užívateľom riadený vlak - Os 7809 má odchod o 11:00 a tú "mašinu" čo ide do Vydrníka som nastavil na odchod o 10:55, no opäť som ju nestretol ba dokonca ani v Poprade na stanici nie je :( . A ešte by som mal jednu menšiu otázku, či sa dá zmeniť v editovaní cest. poriadku aj odchod vlakov, aby som to mal čo najreálnejšie, lebo keď to dám len prepočítať, tak mi čas skráti o cca 40 min :roll:. Vopred ďakujem, už si fakt neviem rady.. :mad:

Naposled editoval moderátor:
No a keď si to skúšal,dal si si na svoj osobák na odchovom Stoj ? či ostalo na volno ?
Ten tvoj problém s nákladom by som riešil takto...Zacne v Spišskej a dáš mu aby zastavil vo Svite.Ten ťa aj tak nemusí zaujímať lebo ideš opačným smerom a náklad by mal tutovo ísť...mne to zatial vždy fungovalo

Časy si môžeš upraviť v subore .act a budeš zrejme potrebovať kalkulačku :lol:

Rocker napsal:
No a keď si to skúšal,dal si si na svoj osobák na odchovom Stoj ? či ostalo na volno ?
Ten tvoj problém s nákladom by som riešil takto...Zacne v Spišskej a dáš mu aby zastavil vo Svite.Ten ťa aj tak nemusí zaujímať lebo ideš opačným smerom a náklad by mal tutovo ísť...mne to zatial vždy fungovalo

Časy si môžeš upraviť v subore .act a budeš zrejme potrebovať kalkulačku :lol:
juj, lamka som, ospravedlňujem sa.. namiesto času 10:55 som mal 11:55 a tak by som si mohol hodinku počkať.. teraz to už ide. Ináč, ako otvoriť ten .act súbor?

p0s3r4 napsal:
A ešte by som mal jednu menšiu otázku, či sa dá zmeniť v editovaní cest. poriadku aj odchod vlakov, aby som to mal čo najreálnejšie, lebo keď to dám len prepočítať, tak mi čas skráti o cca 40 min :roll:. Vopred ďakujem, už si fakt neviem rady.. :mad:

Ten odjezd můžeš u vlaku hráče měnit také přímo v editoru aktivit. V "Editovat jízdní řád" dvakrát klikneš na čas příjezdu vedle názvu stanice a místo času příjezdu zadáš čas odjezdu. Pak klikneš znova a zadáš čas příjezdu. Čas odjezdu se Ti už nezmění.

Len on chcel zrejme mať v staniciach napr.dlhší pobyt a preto zrejme bude potreba prepísať časy v .act.Ktovie :lol:

chlapi, ďakujem veľmi pekne za pomoc, ak budem ešte niečo potrebovať, tak už sa radšej ozvem cez SZ, aby som zbytočne nespamoval fórum ;)

Back
Nahoře