Ladeni 477.0

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku

zsr

Posunovač
Ahoj,

zasilam update Papouska, do ktereho jsem zaintegroval prakticke zkusenosti z jezdeni s parami. Jsou to predevsim:

1) Omezeni vykonu kotle, pokud masina stoji a ma zavreny regulator. Staci prihodit par lopat, pustit injektor a tlak je stabilni (drive prilis rychle rostl a ktel "rval")

2) Posileni zpetne vazby ohne a regulatoru. Pokud je regulator otevreny, ohen daleko rychleji (tak jako ve skutecnosti) reaguje na mnozstvi vzduchu a teplota rychle roste

Vyzkousejte a dejte vedet.

ZSR

http://csd.webzdarma.cz/Files/477040v261.zip

Hned jsem ho musel vyzkoušet a řekl bych že se chová skutečně reálně. Jen jel jsem asi 20km a nevím jestli jsem si toho jen nevšiml nebo jestli tam skutečně chybí závislost tlaku na množtsví vody v kotli. Když voda stoupá, tlak by měl klesat a obráceně.Třeba jsem si toho skutečně nevšiml.

Ahoj,

MSTS umi odebirat paru na pohon injektoru a to je zaimplementovano. Nic dalsiho ve vztahu injektor/tlak.

ZSR

Takisto som skúšal novoladeného papouška v úseku Brno-Ždár nad Sázavou v súprave 5xBai so stáním vo všetkých staniciach a zastávkach, aby som mohol vyskúšať dynamiku produkcie pary v náročných sklonových pomeroch. Papoušek sa choval brilantne, ešte sa mi nestalo, aby pri rýchlostiach nad 80 km/h pri maximálne otvorenom regulátore niektorá z MSTS parných lokomotív dokázala mať tú MSTS parnú produkciu vyššiu než spotrebu. (takže som si mohol dovoliť luxus dopúšťať vodu počas stúpania a 100% regulátora) Nerozumiem sa ladeniu engov nejako zásadne, avšak myslím, že momentálne nastavenie výkonu kotla pri mašinke stojacej / pri otvorenom regulátore; je bližšie realite. (vzhľadom na to moje minimum skúseností s ovládaním reálnej parnej lokomotívy) Je pozoruhodné sledovať, ako rapídne poklesne produkcia pary v momente, kedy sa prihodí za jazdy tých 100lb uhlia, avšak stačí otvoriť dampers a po chvíli produkcia prevyšuje spotrebu aj pri maximálne otvorenom regulátore, čo konečne naplňuje podstatu prihadzovania uhlia do kotla. Myslím, že tieto nastavenia sú odporučeniahodné najmä pre štokrov a kremákov, ktoré pri stání majú mnoho vyššiu produkciu než spotrebu a kotol reve prakticky neustále. novonaladeného papouška som ešte neskúšal v režime automatického kuriča. pozdravujem a veľa šťastia želám

Dik za vyzkouseni - samozrejme nemam za cil vytvorit nejakou supermasinu, to jde vzdycky, ale aby se chovala pokud mozno realne.
Snad to takhle sedi.
BTW prave otevreni regulatoru zpusobuje velky vyvin pary a vysokou teplotu ohne - tak jsem to pozoroval na vlastni kuzi (a kalhotech:-)) kdyz jsem prikladal.
ZSR[/font]

Back
Nahoře