Ad E499_2002:
Protože se mi často stává, že u některých nových tratích občas chybí soubory typu s a sd a textury. Začal jsem používat Route Ritter a jeho funkci kontrola tratě. Ten stručně řečeno kontroluje zda všechny objekty umístěné v trati mají s a sd soubory a zda-li k nim jsou všechny požadované textury. V případě chyby zahlásí : chybí "to-a-to" ale našel jsem to v defaultní trati. Odpovídate ANO (pro jeden případ) VŠE ( pro ostatní další chyby) NE (jde dál a neopraví). Původní starší verze si uměly sáhnout jen do šestice originálních tratí MSTS. Jenže autor to časem vtipně opravil a tak RR dnes vyhledává "náhradu" ve všech tratích, které jsou v tu chvíli ve společném adresáři jako je kontrolovaná trať. Pokud máte více instalací, dbejte prosím na to, aby před spuštěním kontroly jste u kontrolované trati měl více tratí s velkým a kvalitním výběrem objektů. Vůbec nevadí, že by se při spuštění MSTS "globálově" nesnášely - po ukončení kontroly je vrátíte na původní místo. Jediné co nelze vybírat během kontroly objekty kvalitnější. Zkusím příklad: v kontrolované trati bude chybět strom Oak25 - RR zahlásí, že ho našel. Vy nevíte kde. Víte jen, že v trati XY je ten strom otexturován jen na sníh a zbytek, ale v trati ZZA má všechny sezonní textury. Mám zkušenost, že vybere ten na který narazil jako první. Proto jsem si udělal mimo MSTS adresář "Oblíbené objekty" a tam si shromažďuji objekty (najmě vegetaci) v high kvalitě.
Pak stačí po kontrole z tohoto adresáře dát přepsat původní objekty tratě Vaším výběrem. Ano slyším námitku - že dannou trať dělám zbytečně velkou :
1) příliš mnoho nových textur
2) z Oblíbených objektů Vám tam může vklouznout jeden, dva stromy, které autor nepoužil
A autor námitky má pravdu. Tedy tuto část končím tím, že nikoho nenutím ...

Ad E499_2002 ..... pokrač.
Na konci kontroly RR Vám nabídne protokol ve kterém jest uvedeno, které objekty chyběly a odkud byly nahrazeny. Tady musím uvést jednu zkušenost: v RR je asi nějaký velikostní limit (možná souvisí s tvorbou protokolu) a tak POZOR pokud trať měla opravdu hodně chyb, doporučuji po první kotntrole provést další a další dokud se neobjeví hláška "error not found" = chyb nenalezeno.
Ale někdy se stane že dotyčný chybějící objekt (nebo jeho textura) není k nalezení, neboť je čerstvý a jediný kdo ho má je autor tratě ve svém PC. Pak Vám pomůže už jen on a v případě nedobytnosti nabízí RR další řešení:
Nahradí chybějící soubor Vámi vybraným souborem. To ale předpokládá, že z názvu souboru se dá dovodit cože to tam vlastně chybí. Zkusím příklad: Chybějícím objektem je strom "Oak21" a Vy ho nahradíte třeba Vašim oblíbeným "Oak25" - podmínkou je že musí být dostupný v kontrolované trati.
Pokud je soubor neidentifikovatelný třeba něco jako "U12a5yx.s" tak RR nabízí možnost, že soubor vymaže z teréních čtverců. Ale zde prosím opravdu velkou opatrnost. Pokud s. soubor fyzicky existuje, ale chybí mu textura (ace) pak ho vyberete v seznamu s. souborů a dáte smazat.
Tato procedura je nevratná - tedy i zde platí "Zálohovat, zálohovat, zálohovat"
Pokud chybí i onen nešťastný soubor zcela kompletně - lze ho nechat vymazat vepsáním názvu s. souboru - ale pro začátečníky zcela nevhodné.
Pro začátečníky a mírně pokročile bych v tomto případě volil možnost chybějící soubr nahradit něčím zcela neškodným, něčím malým - řečeno s Janem Sladkým Kozinou : "Hyn sa ukáže". Ideální by bylo mít pro takový případ nějaký svůj originální objekt "kamen-1" = krychle o rozměru 1x1x1m s jedinou texturou šutráku ..... toto řešení Vám umožní v případě, že se autor "pochlapí" a v následující aktualizaci je objekt doplněn pak tuto operaci provedete zpětně "kamen-1" nahradíte tím chybějícím souborem.
Tím se Vám správný objekt vrátí i do kvadrantů, které nejsou aktualizovány. Ale ten svůj originál "kamen-1" nikomu nedávejte, aby se nedostal mezi autory tratí - pak už by ta operace "zpětný chod" dopadla trochu jinak než by jste očekával .....