Gajdma
Provozní technik
Dobrý den,Zbyněk Šemora napsal:Já měl za to, že mládí končí tak nějak ve třiceti a to dětské mládí po vyjití ze školních lavic a nastoupení do zaměstnání.Bydlím ve Frýdku-Místku v osmipatrovém paneláku v nejvyšším patře, odkud je krásný výhled na trať ČD 322, už v mládí jsem vždy rád z okna sledoval motoráčky.
Ale v deváté třídě vzpomínat "jo když jsem byl mladý..."![]()
opravil jsem to. Byla to spíše vzpomínka na 90.léta, kdy bylo všechno úplně jinak, lépe, myslím tím teď dráhu. Mamka nechodila ani z práce tak utahaná. Jezdila jen za průvodčí. Všude jezdili 2. Tenkrát tahali i Brno. A to v celé trase. Dojeli do Brna, 5 hodin pauza a vraceli se. Jo, to byly výlety. Sedával jsem v 1.třídě, pocvikal s mamkou jízdenky a pak už lehl a spal. Teď je z mamky už vlakvedoucí. Turnus je děsný, na 5 vozů Bdt stačí v pohodě sami podle vedení. Po skoro 10-ti letech vozili o sobotách Brno znovu. Teď už ale v sestavě 842+2x050, to jsem jezdil ve službáku 842. Ale moc tam nezaspal. No jo, první třída to hold není. Proto mi ty doby připadají lepší. Mě to přijde dávno, je to už 12 let. Starším to tak dávno nepřijde, ale to proto, že jsou tady déle než já.
Více čtěte pane Šemora v SZ. Posílám tam to nedůležité.
PS: Omlouvám se za OT.