Domek č.141 - Hrabovka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna heme
  • Datum začátku Datum začátku
Díky vám oběma za pochvalu, teď přijde vysvětlení. Neviditelné plochy jsem snad všechny odstanil. O zábradlí mi říkal i Deterio, kterému mimochodem děkuji za pomoc s nejasnostmi a taktéž Kankovi a alpha zábradlí asi dělat už nebudu, vím, že by se hodilo, ušetřil bych tím hodně věcí ale nejprve bych musel znát návod, ve kterém to je vysvětleno, protože tvorba alpha kanálu v gamepacku pro Trainz a MsTS je úplně jiné. Nepotřebných věcí, kolem kterých se jen prosviští (30km/h) je spousta, uvědomuju si to a vždycky jsem si říkal, že ten všehovšudy první model udělám co nejvíce detailně (nechci to nějak zvelebovat...). Jo a ta zídka bude, ale asi až příští víkend, přes týden se leda válim na intru a dost mě to štve. Textura zídky bude ale ta co je u schod - čili ta nejčastěji používaná, protže na těch obrázcích, které jsem použil jako textury ty zídky jsou dost zavegetované, tak uvidíme...

Naposled editoval moderátor:
heme napsal:
Díky vám oběma za pochvalu, teď přijde vysvětlení. Neviditelné plochy jsem snad všechny odstanil. O zábradlí mi říkal i Deterio, kterému mimochodem děkuji za pomoc s nejasnostmi a taktéž Kankovi a alpha zábradlí asi dělat už nebudu, vím, že by se hodilo, ušetřil bych tím hodně věcí ale nejprve bych musel znát návod, ve kterém to je vysvětleno, protože tvorba alpha kanálu v gamepacku pro Trainz a MsTS je úplně jiné. Nepotřebných věcí, kolem kterých se jen prosviští (30km/h) je spousta, uvědomuju si to a vždycky jsem si říkal, že ten všehovšudy první model udělám co nejvíce detailně (nechci to nějak zvelebovat...). Jo a ta zídka bude, ale asi až příští víkend, přes týden se leda válim na intru a dost mě to štve. Textura zídky bude ale ta co je u schod - čili ta nejčastěji používaná, protže na těch obrázcích, které jsem použil jako textury ty zídky jsou dost zavegetované, tak uvidíme...

navod Honzy Švece napsal:
V okně v položce Shader vyberte BlendATexDiff . To platí pro úplnou i částečnou průhlednost. V položce Alpha Test Mode vyberte v případě úplné průhlednosti možnost Trans. V případě částečné průhlednosti položku None.
Jinak je postup stejný, jako u textury bez alfa-kanálu.
Jak zkonvertovat texturu s alphou snad vis, ja pro konverzi pouzivam TGATOOL2, sice nekdy blbne, ale jinak super vec...

Fabio - Díky za citaci z návodu...!
Zbyněk - No sice nevím, jak to myslíte, ale zasazením v editoru se budu zajímat, až po otexturování zbylých fasád...

heme napsal:
Fabio - Díky za citaci z návodu...!
Zbyněk - No sice nevím, jak to myslíte, ale zasazením v editoru se budu zajímat, až po otexturování zbylých fasád...
No, on ti Zbyněk chtěl říct jedině to, že se s tím stoupáním musí počítat již při modelování. Pokud bys to chtěl naklonit jako hotový model, tak to nedopadne dobře, protože se ti zbortí svislé roviny a domeček bude vypadat jako zakrslá šikmá věž v Pise.... :lol: :lol: :lol:

Sólo domek i s podstavcem není problém, ten se vždy krásně vloží, ale mne praštila do očí ta rovina od dveří na konec zábradlí. Kdyby byl problém, udělej modely dva, kde domek s podstavcem bude zvlášť. cestičku se zábradlím už půjde naklopit dle profilu trati.

heme:
Opravdu pěkný domek. Jak už psali předřečníci, počet polygonů je celkem vysoký, ale to se časem poddá. :D Jen pro srovnání, tvůj domek má víc polygonů, než moje stará a nová hala depa, domek posunovačů + všechny přesuvny dohromady. 8)

Tak do ruk se mi dostávají fotky i strážního domku u výhybky na bývalý Elektroúsek, má-li někdo nějaké další, nechť se ozve... :wink:

Tak už zkouším zasazovat domek i do tratě ( pořád se mi kroutí ) protože už je hotov, až tedy na ty textury, které na obrázku nevidíte. Ovšem nikoho nechci nahánět, a tak vydržím. Dodělal jsem zídku, další schody a počet polygonů se opět zvýšil, ale myslím, že to je číslo konečné. Počet polygonů - 844 - OBRÁZEK

Report spojky dne 24.11.2007 - OBRÁZEK

Vypadá pěkně. Jen by to chtělo upravit texturu té zídky pod domečkem. Přijde mi zploštělá na výšku a roztažená na šířku. Vyráběl jsi si svoji texturu zdi nebo jsi použil moji?

No už jsem scháněl autora této zděné textury, aby mi napsal souhlas k použití no a vida, ozval se dokonce sám. Chtěl bych se tě zeptat, zda-li mi udělíš povolení...? Jinak ten nedostatek upravím, díky za upozornění...:)

Moderators - Prosím pěkně, buď smažte celý tento topic a nebo ho pročistětě, dělám si tady z toho rychlo chat s jednim ****** domkem...:?:

Bez problémů, svolení máš - použij, co uznáš za vhodné.

Back
Nahoře