Padání modelu v MSTS

jm252485

Začátečník
Stavím, stavím (v gMaxu), exportuji, upravím si eng, nahraji do MSTS, dám horní pohled, sjedu dolů nebo dám rychlou rotaci v detailu a MSTS se odporoučí (bez varování). To nastane, překročím-li velikost modelu přes cca 12000 polys. Pátral jsem na intenetu a našel rady:
1. Jeden objekt by neměl mít více než 3000 polys - dodržuji.
2. Kromě objektu MAIN vytvořit dílčí objekty (obdoba WHEELS, okna atd.) a ty linkovat k MAIN - dodržuji.
3. Mít srovnané pivoty - všechny do centra 0,0,0 - dodržuji
4. --- a stejně to padá.

Prozatímní řešení jsem našel přes FreightAnim - "hlavní objekt" má okolo 9000 polys a "doplňky" (třeba budka, trubky na kotli apod.) jsou jako "detaily.s" a přidají se až ve finále jako FreightAnim (dají se tak dělat varianty jednoho stroje) - ale není to "čisté řešení". Přitom vidím, že existují i modely s 20000 poly a ty fungují. Jaká je v tom záhada ?
Dále jsem zkoušel, že model exportovaný přes gMax funguje, ale když si ho exportuji do 3ds a zkusím conv3ds, tak se to hroutí s všelijakými hláškami. Znamená to, že exporter z gMaxu je "volnější" a pouští nějaké chyby, které conv3ds nepustí dál ? Je pojmenování materiálů a částí naprosto striktní (o wheels vím, platí to i jinde ?). Možná jsou to triviality, ale začínám (v MSTS) a toto mne deprimuje.
zdraví
jm252485

Mám takový dojem, že je Gmaxko v MSTS (spíše onen exportní plugin) omezeno na nějaký celkový počet polys a dále to nejde. To samé řešení pomocí freightanimu musel zvolit i JOHNZ u své Bobiny, aby se nedostal za onu kritickou hranici celkového počtu polys. Kolik je přesně ona hranice bohužel nevím.
Pokračování je v SZ.

Tak se vyskytl jiný problém - všechno proběhne, přeloží se (přes conv3ds), v sView se dá prohlédnout, ale při pokusu o načtení do MSTS se objeví hláška "Can't add car to word (uid 200000)..."
Názory ve světě jsou nejednotné a nic moudrého jsem nevyčetl - jenom, že je nutno jít na to odzadu a postupně přeskládat celý model znovu, případně měnit pořadí při attachování, což jsou rady sice dobré, ale velmi empirické. Nicméně to v podstatě funguje, ale taky už jsem třeba musel dělat jednu tabulku (!) znovu a pak to přestalo - což je dost šílené, protože tu tabulku jsem dělal stejně, jaká byla, se stejnou texturou a problém zmizel. Je to hezké, ale když nevím proč, tak je to docela na hnědáka.
Sytémou radu, co dělat, aby se to nestávalo jsem nikde nenašel.

Zná někdo odpověď?

tohle mě trápilo při převádění .s souboru na .txt a z txt. na .s soubor. TO ještě když sem skinoval. Zjistil jsem jednu věc, že u modelů peršinků od Jardy Skury to takhle udělat nemůžu, neboť se v simu objeví stejná hláška jako tobě. shape wiever ale zorazí model normálně.

Jediný řešení je převést si ten .s soubor route rittrem nebo jak se to jmenuje. Já to nepouživám, dycky mi to převedl někdo jiný. Zkus třeba Jardu Brabce nebo boba57_CZ

Zdravím,
modelář mi poslal model do trati. V SV fungoval bez problémů. Pak jsem ho vložil do tratě, zapsal do .ref a když ho chci v editoru umístit, řve to na mě že ho nemůže najít. 100x jsem kontroloval .ref, název .s, obsah .sd,... Už nevím co s tím. Může být chyba v exportu modelu nebo v čem? Díky za radu.

Skús nejaký starší funkčný model premenovať na názov toho nového a dať ho do trate. Tým sa dá zistiť prípadná chyba v názvoch, ref, sd a pod.

jm252485 napsal:
Tak se vyskytl jiný problém - všechno proběhne, přeloží se (přes conv3ds), v sView se dá prohlédnout, ale při pokusu o načtení do MSTS se objeví hláška "Can't add car to word (uid 200000)..."
......Zná někdo odpověď?

Je to síce už staršia otázka, ale je možné že si prekročil počet polys na jeden materiál. Maximum, alebo skôr optimum (lebo sú ojedinelé prípady keď MSTS nevadí ani 3200 na jeden) je 3000 polis na jeden materiál.

nebulus napsal:
Skús nejaký starší funkčný model premenovať na názov toho nového a dať ho do trate. Tým sa dá zistiť prípadná chyba v názvoch, ref, sd a pod.
Díky moc, bylo to něco v .sd. Nechápu sice v čem tam byl problém ale po výměně to běhá.

Kdysi jsme měli podobný problém se Zbyňkem Šemorou. Modely u mě fungovaly, ale u něj ne. Pak jsme zjistili, že když se model posílá mejlem nezapakovaný (přímo v *.s, po otevření F3 čitelý), mejlový klient nějak zpřeháže jeho zápis a pak nefunguje. Stačilo model zazipovat a vše bylo v pořádku. Možná by stačila i komprese pomocí Route Riteru. Třeba je to stejný případ i s *.sd.

V niektorých prípadoch sa v SD iba kopírujú všeliaké staré nezmyselné veci, keď do niektorých pozriem, tak sa iba čudujem. Problém s mailom a rozpadom súborov som ešte nezaznamenal.

nebulus napsal:
V niektorých prípadoch sa v SD iba kopírujú všeliaké staré nezmyselné veci, keď do niektorých pozriem, tak sa iba čudujem. Problém s mailom a rozpadom súborov som ešte nezaznamenal.
Ten, co jsem tam měl, mi v porovnáví s ostatníma přišel v pořádku. Nic špatně tam nebylo tak mechápu co se editoru nelíbilo.

Back
Nahoře