Realita versus fikce

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Honza
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Honza

Průvodčí
Bohužel mi to už nedá, a založím jedno téma, u kterého bych rád, kdyby skončilo tímto prvním příspěvkem.

Čouda zase kritizuje, že vše není ze současnosti a 100% podle reality (aktivita pro BP, Jardův motorák, ...). Čoudo, velmi, opravud velmi Tě prosím, nech toho. Jen tím děláš zlou krev a může se stát, že se z dalších autorů vozidel, skinů či aktivit stanou autoři "šuplíkoví". Ty vyžaduješ super 100% aktuální realitu (divím se, že nechceš zpracovat přesně i turnusové dny). Nikdo Ti to nebere. Nepřipouštíš, že když Ty něco neznáš, že by to mohlo existovat. Přitom většina uživatelů je tu starších a zkušenějších než Ty. Moc Tě prosím, nech žít lidi, kteří maji raději staré časy. Nech žít lidi, kterým je trošku jedno, zda mašinka, která se jím hodí do aktivity trakcí a řadou, je možná zrovna v jiném LD, než které nasazuje vozidla na příslušnou trať. Prostě nech žít lidi, kteří mají jiný názor a pohled na věc než Ty! A jejich modely, skiny či aktivity prostě nestahuj a nehraj, když se Ti nelíbí.
Už jsem s Tebou tuhle prosbu o toleranci řešil několikrát v SZ, ale jak je vidět, bezvýsledně. Teď to tedy dělám takto veřejně a doufám, že to pochopíš a předem děkuji, že se z Tebe přeci jen stane tolerantní chlap, protože jinak jsi pro MSTS také dost udělal.

Předem moc díky.

Honza Ungrman

Jinak pochopitelně, pokud si rýpneš, když dá někdo na jedno nádraží (s výjimkou KH) vedle sebe střídavou a stejnosměrnou mašinku nebo něco pododného, je to v pořádku

Honza napsal:
... Jinak pochopitelně, pokud si rýpneš, když dá někdo na jedno nádraží (s výjimkou KH) vedle sebe střídavou a stejnosměrnou mašinku nebo něco pododného, je to v pořádku

Prečo by nemohli byť striedavé a jednosmerné mašinky vedľa seba ? V starom depe Bratislava - východ to nie je až taký nezvyčajný jav - neďaleko odstavených žehličiek, lamín a kargáckych 363-kových peršingov sa sem tam objaví nejaká tá jednosmerná zelenina. Je tam kolesový sústruh a keď sa nedá inde, tak je tá zelenina dovezená do Bratislavy a po osústružení ide pod svoje dráty. Keď tak niekomu chýbajú zelené a červené mašiny spolu na striedavých kolajach, najbližšie hneď ako to uvidím tak to nafotím - teda hlavne pre našich hyperrealistov :D

Honzo,

zrovna Jardův motorák není úplně ten klasický "hyperrealistický" jak vy to řikáte případ. Už na poprvní podívání se mi na tom něco nezdálo, tak sem vzal fotku z webu tý 004ky a porovnával. Navíc sem psal, že to nebylo rýpání, ale jenom věcné námitky.

Co se týče turnusových dnů, tak k tomu nemám daleko. Nejlépe to dotáhl Kuba aktivitář, kterej dělal tu 101. TS. Jenže to byli zase mašiny a ne turnusy strojvedoucích. Možná že něco časem stvoříme. Uviďáme.

Ta 754 030 je prostě nesmysl. Navíc neaktuální skin, takže prostě jestli je ta ativita dle současného GVD, tak tam nemá co dělat. Víš Honzo, já si chci taky nějakou aktivitu zajet. Poslední dobou se dá Kubovo, Jackovo na 310, Tommy66 a Matrinovo Zemanovo. Poison taky nedělá špatně, ale něco málo by se tam někde našlo. No nebudu to pitvat, nebo zase bude hádanice. Jestli sem na někoho zapoměl, tak se omlouvám, nemám šanci mít přehled úplně o všem a jezdit všecko.

Ještě dodám, že jestli sis nevšimnul proti historickým vozidlům už nepíšu nic. Nemá to cenu a tak to ignoruju, ale co se týče současnosti, tam budu nekompromisní kritik dál. S tím nehneš a není vůbec naškodu, když někdo něco zdrbne.

Čoudo, a jeden dotaz - jak chceš jezdit a vyžadovat reálné aktivity a reálné nasazení loko dle aktuální dislokace a s aktuálním nátěrem třeba na trati BP, která nemá s aktuálním dnešním stavem nic společného - což je logické. Je to přeci jen spojení několika úseků z různých období - a na takovou Prahu bys měl jako hyperrealista taky zapomenout - protože neodpovídá aktuálnímu současnému stavu ...... takže zase něco prosazuješ polovičatě .... takže drbat ano, pokud je to konstruktivní, ale co se týče reality u aktivit, tak bych řekl, že tady to není kritika, ale chorobná posedlost realitou ..... což je podstatný rozdíl ....

U aktivity je jedno, co tam jede zrovna za skin stroje ( nikoliv za řadu a pokud se trefí do aktuálního nátěru nebo dislokace, tak je to dobře, ale pokud ne, tak to není trestuhodný omyl hodný odstřelení aktivitáře za takovouto trestuhodnou chybu) - podstatné je, jak se aktivitář porve s řešením dopravní situace, s křižováním, posuny tak, aby to odpovídalo předpisům, než jaký tam zrovna použije aktuální či neaktuální skin.....

Čouda napsal:
Honzo,

zrovna Jardův motorák není úplně ten klasický "hyperrealistický" jak vy to řikáte případ. Už na poprvní podívání se mi na tom něco nezdálo, tak sem vzal fotku z webu tý 004ky a porovnával. Navíc sem psal, že to nebylo rýpání, ale jenom věcné námitky.

Co se týče turnusových dnů, tak k tomu nemám daleko. Nejlépe to dotáhl Kuba aktivitář, kterej dělal tu 101. TS. Jenže to byli zase mašiny a ne turnusy strojvedoucích. Možná že něco časem stvoříme. Uviďáme.

Ta 754 030 je prostě nesmysl. Navíc neaktuální skin, takže prostě jestli je ta ativita dle současného GVD, tak tam nemá co dělat. Víš Honzo, já si chci taky nějakou aktivitu zajet. Poslední dobou se dá Kubovo, Jackovo na 310, Tommy66 a Matrinovo Zemanovo. Poison taky nedělá špatně, ale něco málo by se tam někde našlo. No nebudu to pitvat, nebo zase bude hádanice. Jestli sem na někoho zapoměl, tak se omlouvám, nemám šanci mít přehled úplně o všem a jezdit všecko.

Ještě dodám, že jestli sis nevšimnul proti historickým vozidlům už nepíšu nic. Nemá to cenu a tak to ignoruju, ale co se týče současnosti, tam budu nekompromisní kritik dál. S tím nehneš a není vůbec naškodu, když někdo něco zdrbne.
No já mám takový fírovský turnus, už asi třičtvrtě roku rozpracovaný,(momentálně sem zhruba v polovině) snažil sem se aspoň tam kde to trochu jde počtem mašin, aby to odpovídalo těm turnusům, je to ale hrozný opruz, hlavně o peršingů a es osobky, rychlé peršingy celkem jdou, a taky je dost problém u banánánů, na kterých se ta šichta prakticky celá odehrává, turnus je na čtyři a ty které odpovídají aspoň trochu současnému stavu sou tři :roll:

U Čoudy je hlavním problémem podání jeho příspěvků.Je vidět,že stále studuje,kdyby takto provozoval zaměstnání už dávno to nedělá.Jeho arogantní příspěvky už většina uživatelů přehlíží a nereaguje na ně,protože to nemá cenu,Čouda má prostě pravdu vždy.Jeho kamarád Jonáš už možná pochopil,že tímto stylem s lidmi prostě nepochodí a tak si občas uleví zde,protože v práci to jaksi nejde.A bude hůř,dnešní mládež je ještě drzejší a výchova a úcta k druhému je na bodu nula.
Čouda napsal:
Poison taky nedělá špatně, ale něco málo by se tam někde našlo...
Dělám jak uznám za vhodné a jak si zjistím,využívám TBP z vlastních důvodů.Myslím,že mám i slušnou podporu své tvorby pro osoby neznající problémy MSTS,hlavně používání aktivit a programů,které je zprovozní.Jsem z jihu čech a tvořím přes celou republiku,takže v mé tvorbě jde Tvá hyperealita stranou.Snažím se ovšem tak nějak dodržovat aktuální stav,aby realita v době vydání aktivity byla co největší.Používání stejného vozidla opakovaně v aktivitě mi nevadí a pokud to vadí někomu jinému,je to jen jeho problém.Snažím se,aby vše bylo funkční a hratelné pro všechny uživatele a to i pro ty,kteří nemají o hyperrealitě ála Čouda ani ánung a stejně mou tvorbu vyhledávají.

No šak taky BP se z toho důvodu pořádně jezdit nedá. Ostravak Stavitel má jasno. Tam se ubírá Martinova aktivitářská tvorba. Na BP je špičková trať HK-Praha. Jinak ten zbytek jak je poslepovanej, tak to není ono.

No Ondro vidíš, ale polovina lidí, dělá historii takže není s čím jezdit, protože není kdo by to udělal. A já všecko taky dělat nebudu.

Zbytek nebudu komentovat. Ve spoustě věcí ste úplně mimo. Vemte si příklad z železničních modelářů, jak řeší epochy a podobně.

Šak si dělejte co chcete, já budu zase a jenom kritizovat a všecko bude při starým..

Tax napsal:
Keď tak niekomu chýbajú zelené a červené mašiny spolu na striedavých kolajach, najbližšie hneď ako to uvidím tak to nafotím - teda hlavne pre našich hyperrealistov :D
667bbd9507f9c10c7ac56bc21151f429.jpg
Stejnosměrná 181.058 pod dráty 15kV 16 2/3 Hz ve stanici Oderbrücke.

Martens napsal:
na takovou Prahu bys měl jako hyperrealista taky zapomenout - protože neodpovídá aktuálnímu současnému stavu ......
Já jsem zvědavej, kdo mě první zdrbe za ervěnický koridor :-D

Naposled editoval moderátor:
MSTS nie je simulátor. Ani zdaleka nič nesimuluje. Proste Kuju to posrali tam, že tomu dali názov TrainSimulator a niektorý ľudia im na to skočili a zožrali im to aj s navijakom. Osobne mi je ľúto keď niekto nevie rozlíšiť od čoho je simulátor simulátorom, lebo len názov programu na to nestačí.

Pre mňa je simulátor MSFS a aj to len s kúpenými a firmou Boeing schválenými addonami PMDG, kde sú všetky systémy simulované a niekto neznalí proste to lietadlo nesprevádzkuje s vypnutého stavu. ALe čo takého ponúka MSTS ? ANi len zapnutie bateriek nedokáže simulovať. Centrálny zdroj u modernejších elektrik? Pomocný kompresor, ktorý je naozaj velmi dôležitý? Čo vlastne aké systémy vlastne MSTS simuluje? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Žiadne. Je to hra štýlu spusti hru, vyber vlak, vyber trať a choď....

dem napsal:
...Čo vlastne aké systémy vlastne MSTS simuluje? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Žiadne. Je to hra štýlu spusti hru, vyber vlak, vyber trať a choď....
A nepatříš náhodou mezi takové, kteří hrají Trainz a myslí si, že hrají MSTS ?
Jestli Ti to nedošlo, tak právě jsi zneuctil mnohaletou práci ladičů, kabinářů, scriptařů návěstidel, zkrátka všech, kteří se podíleli na reálném chování stařičkého MSTS.
Kdyby to bylo tak jak píšeš, dávno bych MSTS odložil a žádnou BP nestavěl. Na lokomotivě jsem si odkroutil 19 let a mám zažito jak vše funguje.
Ale ty něco podobného jsi naznačoval už dávno. Tak se divím, když máš takový názor, že se neuklidíš k letadlům a nám tady přestabeš znevažovat co se líbí nám. Musíš si uvědomit, že tvůj výrok byl velmi necitlivý a navíc nepravdivý. To že umíš všelijaká omezení při řízení ošulit, to je Tvoje věc. Já také umím přepsat eng, aby z toho byl pikovláček, jak popisuješ ;-)
Čouda napsal:
No šak taky BP se z toho důvodu pořádně jezdit nedá. Ostravak Stavitel má jasno. Tam se ubírá Martinova aktivitářská tvorba. Na BP je špičková trať HK-Praha. Jinak ten zbytek jak je poslepovanej, tak to není ono.

.....
Také jsi si dovolil až příliš. Mám pocit, že jezdíš jak Žižka s páskou přes jedno oko. Vidíš jen co vidět chceš, ale většinu kolem nevidíš. Ty suprrrealisto. Raději se nepárej do druhých a dělej kabiny. Ta na tom motoráku vypadá dobře.

Zbyňku, trošku silná slova - v tomhle má dem pravdu - pokud jsi nikdy nelítal na MSFS ( jakože asi nee), tak opravdu nevíš, co je to simulátor - a to co i přes veškeré úsilí všech Tebou výše jmenovaných profesí - tak MSTS má k MSTS opravdu hoooodhě daleko .....

navíc za další - dem nikde nepsal o tom, že by něco při řízení šulil...... to sis taky nejspíš nějde vycucal z prstu

MSTS má dost vymakaný fyzikální model simulace jízdy vlaku, tratě, modely, skiny i vše ostatní se drží na velmi vysokém standardu, ale z pohledu ovládání je to opravdu slabota ( a to i za cenu toho, že se z MSTS vyždímalo za stávající situace maximum) .... takže laskavě o nějakém zneuctění tady nemluv ..... dem jasně vytnul to, co tady chybí a proč nelze MSTS nazvat plnohodnotným simulátorem ....

A to, jestli dem nepatří k těm, co hrají Trainz a myslí si, že hraje MSTS? Proboha Zbyňku - jak dlouho jsi tady na MSTS scéně? 14 dní? No dobře - měsíc abych nepřeháněl? :D

P.S.: Nevím jak ostatní, ale mne dem nijak neurazil......jen řekl pravdu.....
A vše záleží jen na tom, co jaké míry je kdo schopen a ochoten tolerovat nedostatky MSTS vůči skutečné realitě.....a to nejen vůči sobě, ale hlavně vůči druhým....

Dem psal v jiném vlákně jak ošulí prokluz náprav. Například u 240 dá z místa plný výkon a pak jen pískuje. Prý to tak funguje a vyjede vše. Na to konto prohlásil, že MSTS je jen hračka. Podobné chyby odhalil i u leteckých simulátorů.
Martensi, ty jsi současně u MSTS jen pozorovatel, tak tě podobné výroky nemusí nijak rozhodit a naopak máš argument, že to není tak hrozné, když nemáš na tuto hru tolik času, vlastně jsi o nic nepřišel.

Mě osobně se takové výroky dotkly a to opravdu hodně. Nemůžeš srovnávat s letadlem, tak je toho na řízení opravdu mnohem víc. Letadla určitě nejezdí po kolejích, proto je létání na ovládání určitě zábavnější.
Ale já nezapomenu, jak jsme asi rok s Tomim řešili jak mají fungovat návěstidla a pak to samé pokračoval s Jirkou Polákem. Bylo to také o velkém kompromisu, ale oba pánové tohle zvládli na výbornou.
Já nechápu, co se Vám nelíbí. V MSTS to hlavní co je třeba k řízení vlaku nasimulovat umí. Těžký rozjezd, uváznutí vlaku, couvání a druhý pokus o rozjezd, kdy kritické stoupání vyjedu (Topírna noc). Brzdění se chová velmi podobně jako v reálu. Jen nám nejde to postupné odbrzďování. Stavění tratí je také už na jiné úrovni. Máme nasimulovánu jak starou návěstní soustavu (v SJŘ péčko), tak novou, autoblok, dokonce se dá simulovat i jízda po nesprávné koleji, kdy do stanice není u nesprávné koleje návěstidlo (Topírna noc) Dá se nasimulovat postih, pokud projedu návěstidlo na červenou jen vybavením TAB. Ale je to jen o tom, nedívat se na MSTS jen se zavázanýma očima, ale také trochu aktivně něco tvořit. Tím myslím tvorbu aktivit a pro fíru sem programovat všelijaké pastičky a vychytávky. Pak by jste teprve poznali, že MSTS je opravdový simulátor.
Takže co Vám ještě chybí. Že když procházíte strojovnou se o nic nepraštíte do hlavy ? Že nemáte vypínač baterek ? nebo pomocný kompresorek ?

Jenom malá poznámka moderátora:
Doufám že se tady nestrhne nějaké flame s osobním napadáním a urážkami. Jinak to celé letí ne do sekce Odpad, ale rovnou do /dev/null !

Mirane, omlouvám se, ale prosím, celé tohle vlákno zamkni a smaž (na tvrdo). Jen jsem chtěl slušně a veřejně požádat Čoudu o toleranci, čehož jak sleduji, se nedočkáme (ingnorovat není tolerovat). A to, co se tu dál rozproudilo, to už je není moc dobré.
A Zbyňku, moc se omlouvám, netušil jsem, že něco padne i na Tvoji hlavu.
Ještě jednou se Mirane omlouvám za přidělání práce a děkuji za smazání vlákna.
Honza Ungrman

No upřímně Zbyněk má v tutom pravdu. Když by bylo v simulátoru nasimulované všechno, bylo by to fajn. Dále si musíte uvědomit, že nic lepšího není. Bohužel ten Ruskej opravdu simulátor, nemá tak pěknou grafiku, není tam toliko tratí, prostě je tam nasimulovaná komplet lokomotiva, ale pořádně nic k tomu.

Zbyňku, já že jezdím jak žižka? Nikoliv. Starou Choceň jsem ochotnej překousnout, koridor až po Kolín je taky dobrej, starej Kolín bych taky zkousnul, ale Prahu už ne. Doteď žádná jiná Praha nebyla, tak se jezdila ta tvoje. Víš co taky tvoji trati přidává oproti Martinově? Sklony. Ty to tam opravdu máš všecko udělaný. Kdybys zkoridorizoval Kolín a Choceň, Prahu aspoň po Libeň tak je to špička. úsek ČT - Břeclav odpovídá současnosti. Až na Břeclav. Já si myslím, že zrovna takovýdle stanice sráží trošku úroveň celého díla dolů. Možná, když předěláváš Olomouckou by stálo za to zauvažovat, jestli tu trať opravdu nezasadit do doby před koridorizací. Protože koridor máme v Martinově trati.

Hele neber to jako rejpání, ale tahle to vidím já.
Tak sem byl pomalejší než Honza. Mirane nech to tady pověšený do doby, než si to Zbyněk přečte...
A zdůrazňuju, že je to jenom pro něho. Možná sem měl využít SZ.

Už jsem si to přečetl. Jen Čoudovi odpovím, že Praha není jen hlavní nádraží. Nějaké Nové spojení je úplný detail proti celému labyrintu pražských spojek. Já tam tehdy jezdil a všude. Proto jsem to stavěl, jinak bych do toho opravdu nešel. Martin má jednu velkou výhodu. Snad 50 % práce má odlehčeno, protože může opisovat ode mne. Nějaká drobná změna Nové spojení, pokud má modeláře, jako že má, to už je brnkačka.
A když dojde na lámání chleba a opravdu bude potřeba mít i současnou verzi, tak je technicky možné udělal druhou BP.
Ale to by bylo nad rámec stavění jako koníček a mých vzpomínek na dráhu. To jen v případě, kdyby si takovou práci někdo objednal. Pak bych mohl nechat podnikání v cyklo, ale byl zaměstanec ČD nebo nějakého soukromého dopravce.
Stále věřím tomu, že jako doplněk k seznání trati nebo procvičování techniky jízdy by náš MSTS obstál. Ale na takové pracoviště nestačí jen stavitel tratí, ale je třeba i nějaký modelář a ladič lokomotiv. Ale rozhodně by to stálo daňové poplatníky méně než slavná karta Pražana :)
A nezapomeňte přinést na slezinu tu krabičku do USB z Amaterského rádia. Na nějaký MSTS pult pro řízení lokomotiv se těším jako malý kluk.

Takže vyjádření Zbyňka už je tady, vlákno na přání Honzy U. sice zatím nesmažu ale alespoň zamykám.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře