servis je staršího data

Jiric13

Cestující
ahojky lidi, mám dvoukolejku a přidal jsem si do ní aktivitu R706 Vinohrad, CB hlásí , že mám všechny vozidla (T4781230,ta mi dala, nahradil jsem jí T4781001),ale problém je, že po spuštění aktivity píše ch.hlášku --SERVIS jk_dvk_r706 je staršího data. Prosím ulozte úkol znovu v editoru úkolu. --- To mám vymazat aktivitu a nahrát ji znova, nebo jde o starý servis??? díky, to je vedro

ahoj Luky, tak jsem udělal,jak jsi napsal, tedy-- otevřel jsem editor úkolů,dal jsem otevřít úkol -dvk- activities-jk_dvk_r705_ Vinohrad,ptalo se to na přepsání conů,dal jsem ano, a do toho vpadla hláška--Servis_jk_dvk_r705tr02_lopovice,trasa"jk_dvk_r705tr02_lopovice_path", po nahrání nelze nastavit *2, dal jsem přepočítat a uložit, ukončil jsem editor úkolů a zkusil zapnout aktivitu a nastal okamžitý pád msts. Asi jsem dopře nepochopil,co jsem měl udělat,ale mám dotaz, jestli tahle aktivita není pro dvk verzi 3, protože mám verzi 2.2,díky za odpovědi

čágo!ta hlaska by odpovidala tomu jak rikas,ze je to na jinou verzi tratě,a nebo je ta trasa blbe nastavena!takže bych tu aktivitu asi zkusil na nejnovejsi verzi trate!a pak uvidiš ;)

Já tak trošku nechápu, že když už si stáhnete či pořídíte trať, proč hrajete její starou verzi, když je k dispozici verze novější s mnoha vylepšením?

Jiric13: Tuto hlášku můžeš klidně ignorovat. Tuším, že je to aktivita od Jana K. "enzo", počítám, že není pro verzi 3.0b. Ale pro 2.2, stejnou hlášku to vyhazovalo i mně. Ale pod verzí 3.0b pojede taky bez problému, jak už je to u Jiříka zvykem.
manazer502503: Ta trasa určitě blbě nastavená není, já jsem aktivitu projížděl bez problému a bez problému by měla jet taky na verzi 2.2.
Každopádně pokud by někdo chtěl jet moje aktivity pro DVK, ať si stáhne verzi 3.0b, protože všechny mé aktivity pod touto verzí pojedou, čímž neříkám, že ale nepojedou taky pod 2.0, která už je stará 2 roky.

Takže rada: Znovu stáhni aktivitu a při této hlášce stiskni "OK".

Tohle se děje, pokud se v trati hýbalo například s označením nástupiště, kde nějaký vlak z aktivity zastavuje.
Takže otevřít aktivitu v editoru, ale změna. Zvolit "Přepočítat a uložit" Nikoli jen uložit. Ale pokud MSTS padá ve hře, tak je chyba ve vozidlech. Kdyby byla chyba v aktivitě, tak by tato při načítání v editoru řvala.

zdravím všechny, jak jste psali,tak jsem vyzkoušel,a aktivita r705 Vinohrad stále nejde,tak jsem v zoufalství nahrál verzi 3, a to jsem asi už vůbec neměl dělat, pač jsem tam měl taky jiné aktivity, které fungovaly, třeba os 16322 new teď už píše taky, že je staršího data a uložení v editoru a přepočítaní je mi platný jako u Vinohradu, ale co mě aspon pobavilo bylo to, že jsem zapnul aktivitu dv odklon ve verzi 2.2, dostali jste info na začátku a čekáte na povolení k odjezdu. Za chvilku si to žene z protisměru brejlovec s rychlíkem a pak můžete vyrazit. Jenže po aktualizaci na verzi 3, dostanete info, čekáte povolení, tak se koukám před sebe a vidim na levo u stavědel stát dvojici brejlovce s bardotkou a asi osmi cisternami a ty poslední stojí velice nebezpečně za námezníkama a samozřejmě přijíždějící rychlík s brejlovcem to do něj v plné parádě načudí a je po jízdě, tak katastrofa byla uměle vytvořená, kdo chce vidět, přijedte

Proboha, lidi, jestli někdo nerozumí tvorbě aktivit, tak ať do editoru raději ani neleze a nic nepředělává. Potom už mu nemůže poradit ani autor aktivity samotné. Takže pokud je aktivita na starou verzi tratě, nikdo z autorů nezaručí její chod. A poněvač na DVK tvořím od jejiho vzniku, vím, že se stává, že v novější versi vám vlak (traffic) nemusí projet přes návěstidlo, kde předtím zaručeně projel. Ale k problému.
Když si nainstaluji jakoukoliv aktivitu:
1. koukám na jakou versi tratě je a co je popřípadě uvedeno v read me.
2. po rozbalení si udělám kontrolu consistů a loose consistů. Poněvač pokud mi bude chybět vozidlo, editor po otevření bude řvát taky.
3. když už bezpečně vím, že mám vozy v aktivitě komplet, mohu aktivitu spustit. Pokud mi simulátor vyhodí onu hlášku, že je aktivita staršího data, tehdy může i začátečník otevřít AE a onu aktivitu a dát jen uložit.
4. Pokud mi začne editor vyhazovat chybné údaje, chybí trasa atd. a aktivity nedělám, nebo s editorem neumím, doporučuji kontaktovat autora aktivity. Jinak se nemusí nikdy dobrat příčiny pádů atd.
Dan

Pánové, dovolil jsem si ověřit problém Jiric13 na verzi DVK 3.0b. Tady přeuložení nepomůže a ignorování hlášky také ne. O opravu aktivity je třeba požádat autora, jsou zde dvě trasy trafficu, které jsou na verzi trati 3.0b chybné. Proto aktivita nefunguje.

Back
Nahoře