Nahrání nové aktivity do trati BP

Martin.K

Začátečník
Zdravím všechny hráče MSTS! Patřím také již k hráčům MSTS, vlastním trať BP; vše po instalaci z DVD funguje, ale: pokud chci nahrát cizí aktivitu, začíná problém: schválně jsem ze začátku začal nahrávat aktivity, kde se nemusí doinstalovávat další vozidla, abych si vše "nezbortil," ale i tak se mi po načtení objeví hláška "chyba při čtení souboru vozidla." a několik těchto hlášek za sebou. Po odkliknutí "ano" se nakonec některé aktivity načtou, jiné ne a zahlásí to chybu. Používám Activity Mover, kde si vždy nechám pouze danou aktivitu, aby se to načítalo rychleji a když aktivitu stahuji a hlásí mi to "přepsat to a to," vždy kliknu na "ano." Možná se ptám jako blbec a omlouvám se všem zkušeným uživatelům, kteří toto asi berou jako hloupou otázku a taktéž, pokud už někde ve fóru bylo zodpovězeno, ale bohužel jsem to nenašel. Pokud má chuť mi někdo odpovědět, pak budu rád. Díky a hezký den. Martin

Nainstalujte si ještě programy ConBuilder a MSTS Activity Analysis. V programu MSTS Activity Analysis si doplníte vozidla (chybějící vozidla jsou červená), v ConBuideru si uložíte chybějící consisty. Když tak mi napište.

Nenašel, protože nehledal resp. hledal málo ...
Chyba při čtení vozidla? Jaká chyba? Takto nelze určit, co je příčinou chyby, zda eng/wag vozidla, souprava, ...
"přepsat to a to" ... "to" je co? ... "stahuji aktivitu" máš jistě na mysli "instaluji aktivitu", pak může být hláška o přepsání normální, protože autor mohl použít vlak či trasu, které se vyskytly již v některé dříve instalované aktivitě a jsou už na disku nahrány

Ale k věci:
Na kontrolu vozidel, aktivit i opravu souprav postačí naprosto ConBuilder. Každé nové vozidlo po přidání do Trainsetu v CB zkontroluj. Stejně tak po instalaci zkontroluj případně oprav aktivitu, tedy její soupravy a to včetně loose consists. V CB to zvládneš na pár kliknutí. Pokud budeš mít v CB vše v pořádku a aktivita je pro správnou verzi tratě, musí Ti vše běhat.

Čuz Martine,
máš klasický problém a to ten, že při načítání tebou vložené aktivity do MSTS, hází ti to hlášku, že ti chybí patřičné vozidlo v Trainsetu. Je to jednoduché, vozidlo, které ti chybí je napsané v té hlášce co ti vyskočí, chybějícíc soubor si opiš třeba na papírek, jak to dělám a já a následně si ho najdi na netu. Po stažení ho vlož do Trainsetu a už by neměl být problém.
P.S. Honzo myslím, že je zbytečné být na začátečníka, tak tvrdý a zbytečně tady toho kluka mordujete programy...Stačilo to zjednodušeně napsat ;)

E 499.2 napsal:
Čuz Martine,
máš klasický problém a to ten, že při načítání tebou vložené aktivity do MSTS, hází ti to hlášku, že ti chybí patřičné vozidlo v Trainsetu. Je to jednoduché, vozidlo, které ti chybí je napsané v té hlášce co ti vyskočí, chybějícíc soubor si opiš třeba na papírek, jak to dělám a já a následně si ho najdi na netu. Po stažení ho vlož do Trainsetu a už by neměl být problém.
P.S. Honzo myslím, že je zbytečné být na začátečníka, tak tvrdý a zbytečně tady toho kluka mordujete programy...Stačilo to zjednodušeně napsat ;)

Děkuji za zastání. Zkusím to zítra vše poladit a kdyžtak se zase hloupě optám.
Už na začátku jsem věděl, když pročítám toto fórum, že jsou tady "staří pardálové," kteří tady hází různé názvy a slova, o kterých já nemám ani šajn a na začatečníky, jako jsem já, jsou poněkud alergičtí. Od dětství mám rád dopravu a tohle je jeden z mých snů, si zajezdit aspoň virtuálně... Proto jsem byl šťastný, že někdo udělal něco, kde se mi ten sen splnil. No jo, ale když jsem nikdy nic předtím podobného nehrál, resp. si nehrál s různými nastaveními hry a aktivit, kde se to mám dozvědět jinde, než tady? Proto jsem založil nové téma s tím, že kdo bude chtít, poradí mi a také jsem se hned omluvil právě tim "veteránům," kteří na mě můžou nevraživě hledět, co jsem za vola, že to neumím, nebo tomu nerozumím... Ale i Tobě, Honzo, díky za odpověď. M.

Já nebyl nevraživý, to by vypadalo úplně jinak ... a žádný začátečník zde na fóru si na mne nemůže stěžovat. A ConBuilder je natolik intuitivní, že si myslím, že čím dříve se s ním začátečník naučí pracovat, tím lépe. Papírek je dobrá věc, ale neodhalí vše. Takže Martine.K, pokud jsem se tě nějak dotkl, promiň, ale znovu ... doporučuji ConBuilder, odkaz na stažení najdeš na fóru, nainstaluj si ho a vyzkoušej si, co a jak umí. Když nebudeš vědět, jak dál, napiš přes sz.

Honza napsal:
Já nebyl nevraživý, to by vypadalo úplně jinak ... a žádný začátečník zde na fóru si na mne nemůže stěžovat. A ConBuilder je natolik intuitivní, že si myslím, že čím dříve se s ním začátečník naučí pracovat, tím lépe. Papírek je dobrá věc, ale neodhalí vše. Takže Martine.K, pokud jsem se tě nějak dotkl, promiň, ale znovu ... doporučuji ConBuilder, odkaz na stažení najdeš na fóru, nainstaluj si ho a vyzkoušej si, co a jak umí. Když nebudeš vědět, jak dál, napiš přes sz.

Ahoj Honzo,
aby nedošlo k nějakému nedorozumění: určitě ses mě nějak nedotkl a napsal jsem v minulém příspěvku, že děkuji za odpověď, žes mi poradil s tím, co mám udělat a rád využiji Tvých rad a nabídky pomoci, že mohu poslat soukromou zprávu, pokud bude třeba. Dnes jsem dostal také soukromou zprávu od pana Papeže, který mi nabídl zaslání programů, které potřebuji + rady s tím, že před lety také začínal a uvítal tedy "trpělivé učitele" :-) Určitě bych si na Tebe jakýmkoli způsobem nestěžoval - nemám na to pranic žádné právo a protože jsem tu prakticky nový, neznám ani žádná jména těch, kteří ochotně vypomůžou, když je třeba. Tak to jen, abych to uvedl na pravou míru. Jakmile se naučím potřebné základy, pak už to bude úplně o něčem jiném. Dnes to zkusím, jak jste mi poradili a pak buď řeknu "HURÁ," nebo napíšu. Všem, kteří mi dosud napsali, děkuji. Zdraví Martin

Rád bych doplnil Honzu v jeho doporučeních - jako povinnou "výbavu" pro pilota MSTS bych navrhl kromě ConBuilderu (potažmo Convoi) pro údržbu vozového parku (sledování a kompletace modelu, správné odkazy na zvuky a kabinu, tvorba souprav a jejich korekce) též TrainStore (spouštění aktivit), Shape Viewer (prohlížeč modelů a objektů *.s), TGA Tool + AceIT apod. S tím, jak u nováčka porostou zkušenosti a sebevědomí (případně chuť něco "spáchat"), sáhne po dalších a dalších věcech, jež jsou v celku rychle k dispozici.
Též bych nováčkům doporučil nakouknout na internetové stránky zkušených přispěvatelů, kde seženete nejen modely tratí, vozidel, objektů, ale i řadu rad a návodů, které vám pomohou orientovat se postupně v základních problémech a odhalí vám některé možnosti výše citovaných programů. Mě nikdy nezklamalo brouzdání u Zbyňka, Kanka, JiříkaTK, Martense (který mi umožnil zveřejnit pár takovýchto návodů), Džorže (duchovního otce MSTS Bin) a dalších, které si honem nemohu vybavit. Proč? Protože jich je hodně a protože jsem krocení živlu jménem MSTS věnoval spoustu času... ;-)

Back
Nahoře