Světla

Bury99

Začátečník
Může mi někdo prosím poradit jak si v noci osvětlit kabinu loko.??? Ono když je pult celý černý a svítí jen budíky tak to není ono. Včera sem jel rychlíka z PHA do BNA přes Žďár a na vysočině už tam ve 3 hodiny odpoledne v zimním počasý byla tma jako sviňa. . A abych už ve 3 hodiny odpoledne nevidel na palubovku je trochu divné. díky

Naposled editoval moderátor:
bastard napsal:

Už ve škole nás, alespoň moji generaci, učila "souška učitelka" odpovídat celou větou, takže:

Klávesovou kombinací Ctrl+L, ale za předpokladu že:
1) je korektně nainstalována příslušná verze MSTS Bin;
2) jedná se o kabinu lokomotivy, která má toto nadefinováno (tedy vytvořeny příslušné textury - pozná se podle toho, že v přílsušné složce kabiny je podsložka s názvem "cablight").

Mimochodem, neměl by fíra sledovat hlavně trať před sebou a budíky?! ;)

Bastarde, snaha odpovědět se cení, ale musíš odpovědět smysluplně, jinak uživatel použije Ctrl+L u nějaké loko, kde není osvětlená kabina nadefinována a bude se tu řešit "... nefuguje mi to, pomóóóc".

No jo, ale tazatel psal, že mu budíky svítí. Spíš má problém, že už ve tři odpoledne se mu přepne kabina na noční. A pokud je to opravdu poctivá noční kabina, tak to ve tři odpoledne opravdu musí vypadat divně :D
Ale s tím nic nenaděláme, maximálně tolik, že posuneme v trati přepínání den/noc.
Dívám se do trati, počasí jsem nedělal, nikdy jsem se v tom nehrabal, ale snow mám stmívání po 18. hodině, ale winterrain, tam je čas 14.10. To je hloupost. Kdo to tam napsal ? Pak je možné že za tohoto počasí bude odpoledne polární noc :D Asi se budu muset zeptat Jiříka TK, profika na počasí a všude to opravit.

No jo Zbyňku, ale právě proto nejsou ty poctivé noční kabiny černé jako uhel to pravé ořechové, protože to dost omezuje tvorbu aktivit - na den nebo noc, ale nic mezi tím, protože ( jak psal tazatel) vypadá to docela blbě.....takže řešením je i nedělat ty noční caby až tak černé, ale opět volit rozumný kompromis.

Díky Zbyňku to je přesně to v čem sem našel problém je tma ve 3 odpoledne. Takže můžeme očekávat opravu ? nebo si to můžu někde upravit sám ??? boť na ctrl + L jsem jaksi došel díky manuálu jak píše bastard a Honza :-) . Jinak pokud by byl zájem tak bych přiložil nějak ruku k dílu s tvorbou tratí či nějakých aktivit na tratích. Ale jaksi nevím zatím jak. Jsem vyštudovaný železničář, nedělám u této branže ale na glajzny mě to táhne pořát i když teď spíš u toho PC. Pokud budu mít štěstí a najdu u našich na hůře traťopisy ze školy tak tam jsou na přerov a znojmo ostatní tu již máte. Můžu dát k dispozici, ale nevím zda vám to k něčemu bude. Teda pokud to na té hůře najdu.

Hola mám takovej dotaz, dal by se v MSTS nasimulovat tento přepínač pro světla pozice Tlumená , Vypnuto , Plná

Ale stím že základní poloha by byla Vypnuto
a do polohy Tlumená by se přepnulo pomocí klávesy Shift + H
a z Tlumené do Vypnuto pomocí klávesy H

a z Vypnuté do Plné pomocí klávesy H
a zpět z Plné do Tlumené pomocí klávesy Shift H

p_ep_na.jpg

Nejde mi o animace v cabu, ale přímo světla . Díky za info.

Jde a nejde, stačí správně nadefinovat hodnoty pro konkrétní polohy přepínače, jako důkaz např. směrová světla u tramvají: off-vlevo, dim-vypnuto, full-vpravo ... ale myslím, že nejde definovat, aby při spuštění simulátoru loko bylo zapnuto dim, bude vždy vypnuto v off.

Back
Nahoře