Přepřažení lokomotivy v Železné rudě (trať 183)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Zdravím,

pokouším se upravit aktivitu, kde bych dojel vlakem Os 7504 z Klatov do Železné rudy, tam odpojil lokomotivu, objel soupravu a připojil se z druhé strany. Vlak přijdede na kolej 4, lokomotivu bych měl ručně odpojit, za zhlavím mám definovaný bod změny směru. Výhybka jde na kolej 5, po té bych měl objet vagóny, dojet na bod změny směru před zhlavím, výhybkou opět na kolej 4 a připojit vozy. Prostě klasický přepřah. Problém je v tom, že mě odjezdové návěstidlo v AE vůbec nepustí na tu kolej za zhlavím, kde je první revezní bod. Mohlo by to být tím, že ten bod není dost daleko od zhlaví (je tak zhruba na vzdálenost dvou lokomotiv). Nebo je to tím, že jsou v aktivitě protijedoucí trafficy (Janovice n.Ú. a Nýrsko), které zůstanou pak trčet ve stanicích, protože jim odjezdové návěstidlo nepovolí jízdu?

V Železné Rudě jsou na české straně směrem do Německa u kolejí návěstidla jen s návěstí STŮJ.Je to tak i ve skutečnosti.Ve hře jako takové použij Tab.na projetí stůj.Mě to takhle funguje v pohodě.V AE jsem to nezkoušel.

Výměna lokomotiv

Zdravím,

měl bych prosbu, jestli by mi někdo nebyl schopen poradit? Mám podobný problém jako Vince Black, ale s tím rozdílem, že bych potřeboval udělat výměnu lokomotiv. Vlakem bych přijel do stanice na první kolej, kde naberu pasažéry, po té odpojim mašinu, vyjedu s ní za zhlaví, tam se obrátím a najedu na kolej, kde je přistavena druhá lokomotiva. K ní se připojím, přelezu a odpojím tu, kterou jsem přijel. S tou novou pak dojedu zase na druhý konec před zhlaví, obrátím se a najedu na další kolej, po které přejedu zas celé nádraží za zhlaví. Tam se opět obrátím a chci najet na 1.kolej, kde mám vagony, s kterými jsem přijel. Ty chci pak napojit a pokračovat. Problém je v tom, že když chci finálně připojit vyměněnou mašinu k vagonům, tak mi to poslední návěstidlo, ve směru za zhlavím na první kolej k vagonům nechce pustit. Jsou dva způsoby jak jsem se pokusil tento úkol nadefinovat, resp. trasu vlaku.

1. nadefinoval jsem ji přesně (způsobem jak u Vince Blacka)
2. pouze skrz stanici po první koleji

Oba dva případy fungovali stejně, dá se říct. S tím rozdílem, že v jednom případě nemusím mačkat TAB a v druhém ano. Ale výsledek je stejný. Poslední návěstidlo, poslední vjezd k vagonům, mě prostě nepustí. Mělo by to být přitom obdobné jako u Vince Blacka. A ani tam není žádný vlak, který by mě měl křižovat. Budu moct vděčný, když mi někdo poradíte.

Problém je v tom že máš trasu postavenu na obsazenou kolej tudíž ti nemůže postavit volno. Postup je stejný jako v předchozím příspěvku. Trasu postav aby končila případně se obracela před stojícími vozy a po reverzu na obsazenou kolej použij tlačítko TAB - jízda proti stůj.

Tak jsem udělal. A teď se to má takhle. Všechno ok až k bodu, kdy dojedu k mašině a vyměním je. Ale když chci odjet z této koleje za zhlaví, tak tam mám červenou a TAB nefunguje. Když jsem jinak vjížděl na kolej, kde je přistavena druhá mašina, tak opravdu tam byla taky červená, ale po zmáčknutí TAB mě to tam pustilo. Když tak můžu poslat fotky trati, jak ji mám nadefinovanou (body zvratu a tak).

Back
Nahoře