Předpisy a normy pro železniční dopravu

RE: Předpisy a normy pro železniční dopravu

Předpis uvádí ideální stav, jak by to mělo vypadat. Ale co si budeme povídat, v praxi je ideální stav nedosažitelný. :D

Talíře by se měly lízat - svěšení nakrátko. Měli byste vidět, jak to vypadá na vlečkách. 40cm fugy žádná míra. Mám předpis o Nouzovém svěšování vozidel, kdyby někdo měl zájem.

Jenomže to potom cuká, ve vlaku osobní dopravy žádný med.
Na vlečkách je to spíš nutnost, při těch malých poloměrech oblouků by síly v náraznících mohly dělat pěknou neplechu,
nehledě na obtížné rozvěšování.

Jasně, ale ono to právě není kvůli poloměrům. Partyja to má prostě na háku. ;) Není nějaká knižní verze?

Současný předpis D1 to neřeší. Ale vždycky bylo mírné slta[/u]čení nárazníků, ne? Pravda, u nákladů i povolené šroubovky kvůli rozjezdům ale to dnes už není asi potřeba.

Dle předpisu:
U nákladů najet na dotek a utáhnout.
U osobky najet na dotek, utáhnout a ještě o jednu otáčku.
V praxi:
U osobky najet, namáčknout a utáhnout.
U nákladů najet, namáčknout a utáhnout tak, aby to šlo ještě bez povolování vyvěsit.

V předpisu D1 jsem toto nenašel. To je jiný předpis?

Mikuldo, už jasné, špatně jsem tě pochopil, zmátlo mě to "utáhnout".

Kluci to mají určitě vymakané a ty žebříkové sloupy nás možná přežijí. Hlavně, že nám je Deterio vymodeloval do MSTS. Alespoň to už nemusíme řešit. :) A tratě jsou opět pestřejší.

Osobně bych řekl, že toho snesou více v krutu oproti betonu. Ten praskne, i když je plný výztuží. Před pár dny jsem se díval na starší nehodu, kdy bylo totálně rozpárané čelo Ešuse. Čtyřnohý příhradový sloup byl sice pokroucený, ale jeho základna pevně stála v kotvení piloty. Doporučuji sehnat.

Zdravím, chcel by som sa spýtať, či nemá niekto predpis D183 (Rozdiely návestných a dopravných predpisov Maďarských štátnych dráh od predpisových ustanovení Železníc Slovenskej republiky, pokiaľ prichádzajú do úvahy pre pohraničnú železničnú dopravu) v elektronickej podobe. Potrebujem súrne ... Ak niekto má, tak prosím na mejl luko3105@gmail.com ... Ďakujem

P.S.: aj za testy z neho budem vďačný :)

Chlapi zdravím. Nevím, jetli je vlákno přímo na tento dotaz, ale snad se nic nestane, když se pozeptám zde. :-) Jak je to se stahovačkama, Já znám jen ty s vodorovnou a svislou čárou a pak v okolí Brna s tím "U", ale teď jsem si všimnul u stahovaček šachovnice a z toho jsem už jaksi jetel. :-)

Chlapi zdravím. Nevím, jetli je vlákno přímo na tento dotaz, ale snad se nic nestane, když se pozeptám zde. :) Jak je to se stahovačkama, Já znám jen ty s vodorovnou a svislou čárou a pak v okolí Brna s tím "U", ale teď jsem si všimnul u stahovaček šachovnice a z toho jsem už jaksi jetel. :)
Šachovnice v podstatě znamená to stejné jako "ksicht", nebo sekce u tramvají. Šachovnici prostě nesmíš projet pod výkonem, nicméně na rozdíl od ksichtu nemusíš vypínat hlavní vypínač, nebo topení například.

Back
Nahoře