Inno setup

Používáte k vytvoření .exe souboru program Inno setup?

• Hlasovalo členů
    9

lukas matura

Průvodčí
Dobré odpoledne. Pro svoji potřebu si chci vytvořit několik instalaček, takže jsem si stáhl program Inno setup verze 5.4.2, ale nemohu proboha získat soubor .exe - vždy získám pouze .iss. Nevíte někdo jak na to .exe? Předem děkuji za pomoc. Lukáš

iss soubor je jen zdroják ( strukturou odpovídá ini souboru) a obsahuje info o tom, jak se instalák bude jmenovat, zda se bude dělit na více souborů, odkazy na zdrojové soubory k instalaci, obrázky atp. Vlastní EXE vytvoříš tak, že jej skompiluješ v prostředí instalátoru.

Nahoře v menu máš položku Build a v ní je hned první položka Compile. Tak to je ono.

Jo, to je ono, VELKÉ DÍKY Martensi. S radostí jsem zjistil, že i instalačka mi zabralo o 5MB méně než zipáč. Ještě jednou díky, Lukáš

Hele, 5MB je docela dost velká úspora na to, aby jsi se ujistil pokusnou instalací někde bokem, že tam máš opravdu vše, co chceš distribuovat ....

Trošku mi to připomělo zážitek z doby dávno minulé, kdy jeden náš "počítačově zdatný" kolega chtěl na disketě přenést domů video....furt mu to nešlo uložit.....tak si to vykoumal, že to uložil jako zástupce.... to mu tam vlezlo a ještě zbylo......ale zase doma zjistil, že to nemůže přehrát :D

Ještě jedna otázka. Jde nějak nastavit cesta, kam se bude instalace automaticky cpát? Třeba cesta k msts? Předem děkuji moc za pomoc. Lukáš

V sekci
[Setup]

si vlož tento řádek

DefaultDirName={reg:HKLM\Software\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0,Path|C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator}

je to na dve casti-nejdrive se to snazi nacist z registru a pokud tam nic neni, vezme to, co je za "svislitkem"

Díky. Prvně to nešlo, ale když jsem objevil, že tam ten řádek už je jen s jynými údaji, tak jsem je zaměnil a vše šlo.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře