Problém se zapřežením

Hladík

Začátečník
Zdravím,

mám problém se zapřežením. Při zapnutí hry je mezi mašinou a vozem mezera. Při přehození do druhé kabiny do protivky se zase nárazníky napasují do sebe. Nevíte, jak tento problém vyřešit?

d8e371f6921df771773e1292e1c64a8a.jpg
eeae800223efe373f085367b7291776a.jpg

Naposled editoval moderátor:
Nijak. Ide o nesimetrický model.....Stred modelu nie je fyzickým stredom a preto sa neotáča presne. Na jednej strane vznikne väčšia vôla.....Jediné čo sa dá spraviť, je nakopať autora modelu do gulí, že nedokáže vycentrovať model :)

dem napsal:
...nakopať autora modelu do gulí.

TO v každém případě. Na druhou stranu už jsem se dostal ve svých pokusech tak daleko, že už skoro umím vycentrovat model i bez zdrojáku. Má to ovšem jedno úskalí ale to budu muset nějak vyřešit - risknout a věnovat tomu čas..

To je první krok. Potom musíš ale vrátit zpátky kola a podvozky (V tom lepším případě). Problém je, že ručně musíš překopírovat souřadnice vertexů metodou pokus omyl (posunout na své místo nestačí - SFM při posunu asymetrického modelu rozhodí pivot takovím způsobem, že to nedá nikdo dohromady -> ale to je vlastně cíl a celý problém té věci. Pokusím se tedy o nemožné :D ). Snad by se dalo i něčeho chytit. Uvidíme...

dem napsal:
A nie je ľahšie sa na nesimetrické modely vyprdnúť?

Je - ale co už :)
Chci rozjet vDP a vhodnější loko jsem nesehnal. Bohužel tohle mě štve. Asi se s tím budu muset smířit.

Pokiaľ nebudeš obiehať niekde súpravu tak to spriahni tou lepšou stranou a nebude to vadiť.

dem napsal:
Pokiaľ nebudeš obiehať niekde súpravu tak to spriahni tou lepšou stranou a nebude to vadiť.

Lepší stranou.... to je snad stejný ne? - ono se to mění při změně směru kabiny.
Obíhat naštěstí nemusím - pořídil jsem si řídící vůz ;)

Lubomir.Hladik napsal:
Lepší stranou.... to je snad stejný ne? - ono se to mění při změně směru kabiny.
Obíhat naštěstí nemusím - pořídil jsem si řídící vůz ;)

Chceš mi povedať, že nejaký vlak budeš zo zadu tlačiť? Lebo keď nie tak neviem načo tu spomínaš zmenu stanovišťa. Dáš si to tak ako to máš na tom dobrom obrázku a jedeš. Dáš sa potom do riadiaceho a zostane ti to v pohode.....

Chceš mi povedať, že nejaký vlak budeš zo zadu tlačiť? Lebo keď nie tak neviem načo tu spomínaš zmenu stanovišťa. Dáš si to tak ako to máš na tom dobrom obrázku a jedeš. Dáš sa potom do riadiaceho a zostane ti to v pohode.....

Problém bude asi v tom, že chci mít celý denní turnus jako 1. aktivitu (Např. dovalím do Blavy, přesednout do řidičáku a může se jet do Prahy...)
Toť znamená, že se budu měnit směry jízdy - takže loko bude při měnění směru takhle blbnout....

Na téhle loko nějak moc netrvám, ale je nejvhodnější. Základní podmínky pro loko mám, že musí být dvousystémová (25kv/3kv) a rychlost 160 Km/h. (kromě Gorily je ještě něco takového?)

Tak pokiaľ to robíš len tak pre seba tak ok. Ale keď na vydanie tak toto loko do Ba neodporúčam. Inak sa ti znesie kritika na hlavu od niektorých...

Lukáš: hodně uvažuji nad Taurusem - pravděpodobně ho zkusím
Dem: modely/skiny ven nepůjdou rozhodně...

Právě jsem dokončil 1. vůz a to řídící - tak se Vám pochlubím:
2137274c00ad2a13cde0bd155583d284.png

Naposled editoval moderátor:
Hmm. Prečo nie. Robíš to pre seba na zábavu. Nevidím problém....Fantázii sa medze nekladú :)

Back
Nahoře