Poradňa na fotoaparáty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MICHAL SVK
  • Datum začátku Datum začátku

Poradila Vám táto diskusia?

• Áno

Hlasů: 2 40.0%
  • Nie

Hlasů: 3 60.0%

• Hlasovalo členů
    5
  • Ukončená anketa .
M

MICHAL SVK

Host
Zdravím,dúfam že táto téma nikomu neprekáža a ujme sa na tomto fóre.

Mám menšiu dilemu prešiel som už niekoľko recenzií na mnoho fotoaparátov ale stále si neviem vybrať. Preto Vás chcem poprosiť o radu či áno či nie, prečo nie? prečo áno? Vopred upozorňujem že som študent a na zrkadlovku nemám ale ani kompakt moc nechcem.

Fotoaparát by som chcel využiť na fotenie hlavne vlakov prírody a pod. Ale ide hlavne o tie vlaky viem že je to pohybujúca vec a veľa fotoaparátov nezvláda zachytiť rýchlo idúci vlak. Fotka je po zvätčšení rozmazaná. To nechcem aby bola. Preto by som bol rád aby ste mi niekto poradil na aký parameter fotoaparátu sa mám hlavne zaoberať.

Ďalej chcem fotoaparát využiť na snímanie videa chcel by som FullHD ale to sú foťáky nad 200-300€ to je pre mňa dosť. Takže si úplne vystačím s videom HD (720p).

Za fotoaparát som ochotný dať 200€. A tu je niekoľko tipov ktorá by som chcel a parametrami mi ako tak vyhovovali.

Canon PowerShot SX130 IS . Toto je moj najvätčší kandidát a má u mňa 90%.

FUJIFILM FinePix S3200 . Ďalej som rozmýšlal nad týmto. Po odsledovaní videií na youtube k obom foťákom tak su na prvých priečkach. Krásne videa pri úplnom zoome všetko krásne ostré. ( video kde zaostroval na vzialenosť cca 1-2Km)

Ďalej tento BenQ GH600.

Potom tento Nikon COOLPIX L26 black.

Ďalší Olympus VG-160 black..

Bol by som rád keby mi fakt a seriózne pomôžete. Ďakujem!
S pozdravom Michal.A ešte som zabudol na tento NIKON COOLPIX L120.

Naposled editoval moderátor:
Práve pozerám že FUJIFILM FinePix S3200 už sa nepredáva. Tak namiesto neho pridávam ultrazoom FUJIFILM FinePix F500 black.

Prosím aspoň k nejakému vyjadreniu. Poprípade použitia fotooaparátu na fotenie textúr.

No ja neviem, prečo sa obraciaš s touto témou práve na toto fórum. Máš tu nejakých kamarátov ? Toto je fórum o vlakových simulátoroch, predovšetkým MSTS. S tématikov fotografovania je na nete kopec diskusných fór, napr.

http://www.fotografovani.cz/cz/forum/

Tam som svojho času hľadal pomoc aj ja.

Já se zastanu Orlova, ač sám fotím dost, taky jsem začínal a dost dobré zkušenosti ohledně podpory při koupi nových foťáků je možné dostat na adrese www.megapixel.cz. Odtamtud také kupuji všechno příslušentsví (foťák také, samozřejmě) a jsem s nimi maximálně spokojen. Pokud si nevíš rady, poradí ti přímo odborník, co by doporučil, myslím, že možná by byla i individuální konzultace e-mailem.

Tak pýtal som sa na tomto fore koly tomu že dosť ludí s fóra fotí, či už textúry, kabiný a pod.Preto som sa chcel spýtať tu je to vlakový simulatír ktorý sa stavia z reality a tu realitu treba nejako zdokumentovať. A tým foťákom nechcem foťiť akcie alebo podobne slávnosti ale vlaky. Preto som sa pýtal tu.

Back
Nahoře