Repainty ATB

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna atb
  • Datum začátku Datum začátku
Nevím proč osvědčený a lépe fungující. Jediný klad 30 cm je, že jsou v základním default.wag, do kterého se tak nemusí hrabat. Jinak jsou 30 i 80 cm nastavení rovnocenná.

Naposled editoval moderátor:
Čuril vie samozrejme prt o správaní spriahiel, má to skrátka nanútené, ale čert to ber. Ja som bol s 30 nespokojný, tak som prešiel na 80, ale každého vec.

Dovolil bych si oponovat.Tímto problémem se zabývám již dlouhou dobu a hlavní důvod,proč byla spřáhla na 80cm zavedena,že při nastavení na 30cm v ostrých zatáčkách dochází kek kolizi sousedních vozů a možnosti následného vykolejení.Pod Binem dojde i k úpravě defaultu a jeho některých nastavení,aby se využilo plně nových možností,které Bin přináší.I o tom hodláme diskutovat na setkání v Ústí n/L.

Ani bych neřekl. Jediné, co "bin" upraví v defaul.wag, je snížení min. nájezdové rychlosti pro spojení vozidel
z "0.2 # min coupling velocity"
na "0.01 # min coupling velocity"
jinak nic, co by mělo vztah k spřáhlům 30/80 .

bob57_cz napsal:
Jediné, co "bin" upraví v defaul.wag, je snížení min. nájezdové rychlosti pro spojení vozidel
z "0.2 # min coupling velocity"
na "0.01 # min coupling velocity"
jinak nic, co by mělo vztah k spřáhlům 30/80 .

bobe, nevim jak u Tebe, ale u mne instalace binu nic takoveho neupravi - default.wag se ani nedotkne - testována instalace na verzi 1.7.081920

Takže pokud něco ovlivňuje chování, tak jsou to upravené procesy v simulátoru a vyladěný fyz. model , ale jinak z nastavení v default.wag tam není nic změněno - ani parametr min coupling velocity.

Martens napsal:
testována instalace na verzi 1.7.081920
Takže pokud něco ovlivňuje chování, tak jsou to upravené procesy v simulátoru a vyladěný fyz. model , ale jinak z nastavení v default.wag tam není nic změněno - ani parametr min coupling velocity.
Souhlas, poslední určitě nic v D.w nemění, ale mám dojem, že mám změnu po nějaké starší.

Tady nejde o to, jestli je lepší systém 30cm nebo 80cm. Já s 30 nemám nejmenší problém a chtěl jsem být světově kompatibilní.
Ale problém je v nás, že se zde hádáme a většina zveřejňuje vozidla nastavená správně na 30cm (přece jen je to výchozí stav) a někdo 80cm bez jediného upozornění. Až v poslední době myslím Martens vyrábí instalace, kde je tohle ošetřeno.

A co nováček laik, který si chce něco stáhnout? On neví, že když si stáhne něco na 80cm něco na 30 a spojí to dohromady, zadělá si na problém.

Proto se zastánci 80cm dohodněte a ať si někdo z vás sedne tak na 20 hodin k PC a připraví kompletní aktualizovaný Trainset i na 80cm. Doporučuji odborného lékaře poblíž, protože z kalkulačky a ctrl C a ctrl V může člověku už po deseti hodinách práce v jednom tahu začít hrabat.
Nebo můžete vybuchovat zde ve fóru jako já, když Vaši práci přeruší nějaký rejpavý příspěvek.
Jen aby jste věděli, do čeho jdete.
:lol:

Nuz na toto si neviem kde prisiel ale budis. Cele je to zavysle na Boulding Boxe .Ak mas ten pri 30 nastaveny spravne tak sa ti prekrivat modely v MSTS nebudu ani vtedy ked fyzicky uz ano. Totizto MSTS bere model prave podla tohto parametru. A mozes mat naopak nastavenie na 80 ale zo zlym boulding boxom ti kolidovat budu. Je to len o tom ze ci to je kompatibilne ala svet alebo nie. Niekto ma rad zmrzlinu kakao a navrch citron a niekto citron a navrch kakao. Asi taky je rozdiel aj pri spriahadlach. A problem je az v tedy ak sa tieto dve nastavenia miesaju.

Tak, a teď už se v té diskuzi nevyzná ani Ferda Mravenec. Jen jsem zareagoval nějak stručně a srozumitelně na Čuřilovo "osvědčený a lépe fungující". Tak nevím, proč Petr Novák zase spustil diskuzi, která tu běžela už mnohokrát. Omlouvám se moderátorům za způsobené zaneřádění vlákna.

Omlouvám se ostatním,ragoval jsem na příspěvek Honzy a vše se zvrtlo úplně jinam.
Ad Šemora- pokud se v Ústí na něčem dohodneme,tak by měly být u každého engu spřáhla jak na 30,tak i na 80cm,jak to už někteří modeláři dělají.Nevidím v tom problém,protože by se trainset doplňoval postupně,jak se budou ladit engy a wagy.Pak bude na každém uživateli,s čím bude jezdit.Aktivit se to nijak nedotkne.Do čeho se chceme pustit,to již víme.
ad bob57_cz - v defaultu se opraví minimálně ještě jedna hodnota,která však s nastavením spřáhel nesouvisí, s tím souhlasím.
ad honza - přepočítat spřáhla podle nějakého vzorečku nemusí být vždy pravda,zaleží na tom,jaké rozměry má model nastavené v *s souboru.Kolikrát ty rozměry musím ručně ladit,protože buď je mezera mezi nárazníky anebo se nárazníky prolínají.Jde totiž o to,že co je na 30cm se na 80cm projeví 2,66x větší rozdíl a to už je znát.
ad AirVolk - moc nastavování spřáhel asi nerozumíš,protože by jsi věděl,že primární rozměr,odkud msts bere,je z engu,přesněji ze Size.Bouding_box a rozměry v něm obsažené bere msts pro vozidlo,které hráč přímo neovládá,tj odstavené - loose consist,či v soupravě řízené počítačem - traffic.Proto je vhodné,aby rozměry v Size odpovídaly rozměrům v ESD_Bouding_Box.

Na poslední dotaz byl tazatel naveden na Frintův elaborát o spřáhlech, a dotaz byl smazán. Zde prosím už diskutujte pouze k věci a to k repaintům ATB.

Čuřil napsal:
Moc pekny model, lec je pro mne nevyhovujici z duvodu nastaveni sprahel. Pouzivam osvedceny a lepe fungujici system pana Semory a to sprahla nastavena 30 cm na 60 cm. Takze si mohu nechat zajit chut :cry:

I já při dosazování engů k repaintům vycházím z trainsetu BP. Ale jelikož zde tento model není zatím zastoupen, vycházím z jediného původního autorova engu, tedy Ondry J., a s ním spojeným i nastavení spřáhel. Do engu nezasahuji i co se přepočítání spřáhel týče. Jak už bylo psáno pokud si alespoň trochu zručný, dokážeš si je přepočítat sám :wink:

Ani jsem netušil, že máme v MSTS skinaře zabývajícího se brejlovci PJ Trutnov:) Díky moc za tenhle skin! :salut:
P.S. Už se moc těším na toho pomeranče, co máš v plánu ;)

Back
Nahoře