Nezobrazování částí modelu v MSTS

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Ahojda!

Pustil jsem se do modelování. K dokončení mi chybí v současné době vyřešit jenom jeden problém ale dosti závažný. Konvertoval jsem přes novější conv3ds, protože starý nebyl schopen spolupráce :D Konverze proběhla úspěšně, model se v Shape Vieweru zobrazuje správně. No ale tušil jsem problémy, protože dosud šlo vše hladce a to v MSTS není moc normální. Jedná se o nezobrazování některých faces na válcovitých částích, které jsou nějakým způsobem ohýbány. Zkoušel jsem dotyčné faces detachnout a přilinkovat k modelu, zkoušel jsem zjednodušit ze šestihranu na čtyřhran, zkoušel jsem faces smazat a znova vytvořit. Nepomohlo nic. Ještě přikládám obrázek pro lepší představu. Pakliže se mi tuto nepodaří vyřešit, model bude časem vydán s touto chybou.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/11madlo_tn.jpg[/URL]

S tým neurobíš nič. Vyhoď conv3ds.exe, lebo je na figu. Zober si ten uplne starí s origo CD a ten to nerobí. Rozdiel je, že originálny conv3ds.exe nedokáže dať do LOD animáciu, čo tento nový vedel. (ale za takúto cenu teda nie.)

Pokročil jsem dále. Starý Conv3DS mi při převodu padal. Po několika marných pokusech jsem model attachoval do jednoho a ejhle. Vše OK. Pravděpodobně je chyba v linkování. S ničím jiným to souvislost ani mít nemůže. Teď už jenom přijít na to, jak tu chybu opravit...

Nesprávne názvy. MAIN je hlavný model. K tomu sa linkuje podvozok Bogie1 a bogie2 a ak má viac podvozkov tak aj viac (bogie3,4,5 atď.)

Do podvozku sa linkujú kolesá . V jednotke podvozku budú ak ide o dvojosový podvozok Wheels11, Wheels12 a v druhom podvozku Wheels 21 a Wheels22.

Ostatné veci musia byť atachnuté k main. ( okrem iných animácií ako zrkadlo a zberače. )
Ešte zvykne robiť problém to že sa zabudne na odmazanie blueprintu podľa ktorého som si robil model......

Toto jsem dodržel. Novější Conv3ds mi model převede (s chybou zmizelých polygonů v MSTS). Počet polygonů na kouli jsem nepřekročil (něco málo přes 2000 - pro jistotu).

Pokud model attachnu do jednoho, převede mi ho i starší Conv.. Zkoušel jsem snad všecko co mě napadlo ale marně. Někde bude zakopanej pes. Nějaká blbina. Kdyby mi Conv.. napsal co se děje -> opravím ale on mi padá. Zkoušel jsem model i attachnout do jednoho a znova patřičné součásti detachnout. Zase pád.

Linkování mám taky správně. Kola k podvozkům, podvozky k MAIN, zbytek k MAIN - při některém z pokusů jsem je attachnul k MAIN abych tady vyloučil chybu. Musí to bejt někde v tom zatraceným linkování nebo to s tím musí souviset. Jinak si to nedovedu vysvětlil.

Zajímal mě taky názor druhých ev. zda se s tím už třeba nesetkali. Proto jsem vlákno založil.

Čouda. Pošli mi model aj textúri. Pozriem sa na to a napíšem ti kde je problém. AK na to dojdem. Potom si to zmažem a ty môžeš kludne pokračovať v práci ďalej.

Určite ano. Otvor si material editor a hore si zvol utilities a potom zvoľ clean mulitimaterial. Potom export a povedz čo sa deje.

No tak som to exportol a predstav si, že to hodilo chybnú hlášku aj mne, ale model sa v SV normálne zobrazil.

Udělal jsem cos řekl, jenže v okně clean multimaterial mi to napsalo, že tam vlastně žádnej multimaterial nemám. MAIN jsem měl označen a nic se nestalo. Zase určitě chyba mezi klávesnicí a židlí...

Máš to v poště, jestli máš čas a chuť, mrkni prosímtě na to. Já už to dneska vzdávám. Zítra jdu na pět dní do práce, takže budu mít jiný starosti, pak se k tomu možná vrátím.

Neviem či si nepoužil niečo čo ten conv3ds nie je schopný prehltnúť... pri vykrajovaní tých voľných plôch......máš skype?

Abych to tak nějak uzavřel. Novější Conv3DS nepřevádí některé drobné polygony. Proto jsem zkusil konvertovat přes starý Conv3DS, který "neodpovídal". Chyba nakonec byla v Mergování/importování podvozků. Kolega DEM tuto práci udělal za mě, takže pokračuju dále. Opravil jsem několik chyb a na onen model se můžete těšit o Vánocích, pokud nenastane problém v LODování. Jestliže by se někdo setkal s něčím podobným, nechť se obrátí na nějakého zkušeného modeláře.

Back
Nahoře