Problém s řadou 242

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Nechci zakládat nové téma, tak to napíšu sem, i když se to se asi moc nebude hodit. :eek:
Lokomotiva 242 se rozjíždí u MSTS, že na 50% výkonu se to přidává po 2, 3% a po 50% výkonu to jde snad už jen po 1%. Je to dost blbé, než dám 100% a pak zase, než snížím výkon ze 100%.
Je to tak i ve skutečnosti u těchto lokomotiv, nebo se přidává výkon nějak jinak? :?:

Naposled editoval moderátor:
Lokomotiva 242 má volič odboček poháněný pneumotorem, vždy musí jet stupně za sebou a skutečná lokomotiva jich má 32. K tomu od 26. do 32. stupně je možné používat 4 stupně šuntovací.

PS: Skutečně to jde tak pomalu. V MSTS se to dá urychlit rychlým klepáním na klávesy A a D, v reálu to urychlit nelze :-(

V reále viedia laminátkoidné mašiny skrokovať podstatne rýchlejšie, tuším do 30 sekúnd. V MSTS je to pekná otrava... :twisted:

Reál - priamkový volič 15-17sec, kruhový to spraví za 20 až 22sec. V msts je to naozaj dosť pomalé.

Je to v MSTS brutálně pomalé, ale holt to sundavej po -1 a je to v pohodě. Zkoušel jsem to na soupravě z trainsetu BP se čtyřmi Honekry. Nepřipadaly mi nikdy jako extra brzdící a při jízdě z Malacek jsem dnes ve stanicích brzdil tak, že na hraně perónu jsem míval cca 90 km/h a přesto to ještě vyšlo. To se mi zdá hrozně moc. Za odpovídající rychlost bych u čtyřvozovky viděl tak 70, 75 km/h.

No brutálně pomalé.... Ze 4.shuntu do nuly trvalým stiskem A za 28s, to zase o tolik delší není a po jisté úpravě, která je ve fázi testování, dokonce za 18s, což je dokonce odpovídající.

PŠ: Pro nás z "vejchodu" :?: , vas is das Chonekerrr? :idea:

Aha, děkuji, dnes Bdmtee. "Přebržděnost" bych viděl hlavně v nevyladěné 242, jak jsem psal výše, na nápravě se pracuje.

No brutálně pomalé.... Ze 4.shuntu do nuly trvalým stiskem A za 28s, to zase o tolik delší není a po jisté úpravě, která je ve fázi testování, dokonce za 18s, což je dokonce odpovídající.

Já bych dost ladil i rozložení jízdních stupňů, byť to nebude žádná legrace.
Při rozjezdu s osobákem velice rychle a bez odporu během pár stupňů dosáhnu výkonu 60 - -70%, to je samozřejmě blbost. Mašina se skoro nehejbe. A ve 120 km/h není ke zkrocení. Když ve 110 km/h začnu sjíždět (v poloze trvalé -), tak mi ještě mašina + 4vozy vyběhne zpravidla na 128 - 130 km/h. Sundání šuntů by mělo jít více cítit.
A doladil bych rozjížděcí zvuk. Střídavky jsou charakteristické takovým zavytím špalků při rozjezdu z 0, to mi tam strašně chybí. Prostě, když tam fíra dá ty první 4 rozjížděcí odbočky, mašina se pohne a špalky krásně zavyjou :-) A ty 4 odbočky dávají nějakých 700 Ampér. A pak se to strká každou vteřinu po jednom nebo za sucha s dobrou nadproudovkou trvalé + :-) Ale to turnusáci neradi viděli.

Petr Šimral napsal:
...při jízdě z Malacek jsem dnes ve stanicích brzdil tak, že na hraně perónu jsem míval cca 90 km/h a přesto to ještě vyšlo....
V reále neverím, že by to vyšlo ani na rýchlobrzdu, možno s magnetmi. Z 90-tky brzdievam (normálne - max. 0,7 bar dole) niekde na začiatku oblúka (od Levár).

No právě. Proto mě to zarazilo. Já tam vletěl jako prase a podle všech pravidel jsem měl mít na konci perónu poslední vůz a nakonec jsem mašinou stál asi 50 metrů před koncem. Pravda, bylo to rychlobrzdou.
A pak jsem si toho začal všímat.

Je toho na dolaďovanie ešte viac než dosť. Mne osobne okrem pomalých odbočiek na "laminátke, plecháčoch", vadí všeobecne aj slabý výbeh. Vyzerá to, ako keby som mal na niektorom vagóne utiahnutú ručnú brzdu... V reále to "uteká" lepšie. Dá sa niekde pohybovať parametrom, ktorý ovplyvňuje výbeh vozidla?

Na třebovsku když ještě jezdili 130¨tky,tak 80 na začátku peronu. BS2 na poslední zoubek a vyšlo ¨to nakonec peronu :wink:

Petr Šimral: Rychlobrzda se v MSTS chová nereálně, resp.
a) Do brzdového válce se přepustí všech 5 bar podle reálu, úměrně tomu však vzroste i brzdná síla na pomyslnou v reále nedosažitelnou hodnotu.
b) Do brdzového válce se napouští vzduch jen po dobu poklesu tlaku v hlavním potrubí, čímž není ve válcích dosaženo ani tlaku provozního zabrždění, tím pádem ani maximální reálné brzdné síly vozidla.

Teď zbývá se zamyslet, co je větší zlo. Osobně si myslím, že v MSTS, kde nám nehrozí žádné nebezpečí ( chodci, auta, selhání lidského faktoru pracovníků obsluhujících zabezpěčovací zařízení atd. ) je funkce rychlobrzdy mírně nepodstatná. A pokud jezdíme podle předpisů, tak stejně nepoužíváme rychlobrzdu ani k rychlejšímu nárustu tlaku v brzdovém válci např. při zastavování.

Zdravím, vyskytl se u mě znova popisovaný problém. Mám postupovat znova podle příspěvku #10, nebo je už nějaké jiné řešení?

Back
Nahoře