Modely

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna workos
  • Datum začátku Datum začátku
W

workos

Host
Zdravím,
mám takový "specifický" problém. Pokaždé když se do MSTS snažím dát jakkýkoli model, tak se mi objeví chybové hlášení:

Error reading train database file
File:
Line:218

Buď hra spadne a nebo se načte, ale model se mi nezobrazí v žádné mapě.
Zkoušel jsem si přečíst Readme u všech, kabiny mám, dokonce jsem se snažil si pročíst i všelijaké rady zde na foru, ale buď špatně koukám a nebo nevím.
Nejsem pokročilý ve "vrtání" se ve "vnitřnostech" her, tak snad to není nepozorností.

Koncové návěsti

Oživím trochu téma. Také se vám na některých vozech z trainsetu BP stává, že nejsou vidět koncové návěsti, resp. jsou, ale mizerně?

U mě nastává problém na vozech Postw a některých Béčkách.
Na Postw se objeví dva červené fleky u přechodových dveří, na některých Béčkách jsou tyto fleky těsně pod obrysem skříně vozu.
Béčka bych mohl zkusit srovnat podle těch fungujících, ale nevíte někdo přesné hodnoty, jaké mám zadat do koncových světel toho Postw? Abych s tím nemusel laborovat a pokaždé shazovat hru, když ani nevím, jaká z těch tří veličin co posouvá a kam. Předpokládám, že je potřeba jen ty fleky přemístit do pozic koncovek.

Ve WAG jsou tyto parametry, příklad: Hráč normal zadní pravé... Position ( 0.926 1.97 -12.015 )
Je to správný řádek pro úpravu pozice koncovek? Je tam popsáno několik verzí chování světel, podle voliče světel, nebo stanoviště fíry. Předpokládám, že tohle "hráč normal zadní" by mohla být verze návěstění konců pro jízdu vlaku.
Díky za rady

Stačí si prostudovat návod a jistě si světla přenastavíš ke své spokojenosti. Podrobně o nastavení světel pojednává příslušné vlákno v sekci Chování simulátoru a jak na to - Důležitá témata. A čti pečlivě, jinak si v tom uděláš chaos.

Díky za tip. Šlo to poměrně snadno.

Takže kdyby někdo měl podobný problém s ČD Postw a náhodou na tohle narazil, tak parametry pro koncovky jsem vychytal takhle:
Position ( -0.926 1.97 -12.120 ). Takhle se neschovávají za obrys, ani netrčí od vlaku.

Opět mám problém s koncovkami. Než se na mě sesypete, upozorňuji, že jsem pročítal příslušná témata, rozklikl si soubory jednotlivých vozů, porovnával a stejně nic.
Jde o MÁV vozy různých typů, příkladem Dms, WRmz, Apmz z EC pack.
Nesvítí koncovky. Při postupném rozpojování celé Hungarie se několik vozů rozsvítilo. Porovnal jsem jejich WAG s WAGem těch nesvítících a parametry funkce světel byly nastaveny úplně stejně. Kde zase nastala chyba? Opět díky všem za případné bezurážkové rady.

Back
Nahoře