Problém se spuštěním

Hladík

Začátečník
Zdravím,

po dlouhé době mi přišel nový počítač, do kterého jsem si nainstaloval 2. HDD z mého starého počítače (včetně MSTS). Já se tedy rozhodl, že MSTS si přetáhnu z (D:) na (C:) a (D:) jsem naformátoval. Poté jsem si znovu nainstaloval na (D:) čistě MSTS kvůli editoru a do složky s hrou jsem začal pomalu házet všechny složky a soubory ze starého MSTS, které mi frčelo. Jenže tím jsem právě zahořel... jakmile se snažím psutit jakoukoli aktivitu, tak hra vyhodíš chybu v tom smyslu, že vůz "transet/..../CD210" chyba řádku 223. Absolutně nemůžu přijít nato, kde může být krpa. Mám podezření, že to bube právě v Binu, tak ten jsem Xkrát snažil nainstalovat (ani se neobjevil soubor pro odjinstalování Binu, což mi připadá divné) a ten mě vždy ujišťuje, že mám poslední aktualizovanou verzi. Můžete mi prosím poradit, jak tento problém vyřešit? Předem Děkuji

Mě to taky dělal. Zkus si přesunout složku MSTSBIN_BACKUP někam do zálohy a zkus znovu instalaci Binu.

Děkuji Vám, opravdu to bylo v tom Binu. Jak napsal prolam, tak jsem složku MSTSBIN_BACKUP hodil do "pryč" a nainstaloval nový BIN a už vše funguje jak má.

Vtip při takovéto reinstalaci je v tom, že při funkční staré instalaci je možno celou nově nainstalovanou složku Train Simulator vymazat a nahradit ji kompletně tou starou, aniž by se muselo cokoliv doinstalovávat.

Když jsem prvně pustil počítač, tak jsem to právě zkoušel, jestli to funguje.
1. chtěl jsem vyčistit HDD od všeho nepotřebného, tak jsem provedl formátování
2. chtěl jsem, abych měl i ikony na spuštění editoru a pod (jenže na novém počítači tyto instalace nebyly).
Tak proto jsem tak činil.

Ad 1.: Tohle by se nechalo pochopit, Wokna jsou, jak známo, náchylná k zasvinění vším možným a občasná reinstalace OS na čistý disk jim jenom prospěje.
Ad 2.: Spouštěcí ikomy k MSTS i k editoru se musí tak jako tak vytvořit ručně, aby byla zohledněna nutnost startu s parametrem -mem:512.
A pokud by šlo jen o změnu disku, tak by dokonce nebylo vůbec nutno instalovat nově MSTS na cílový disk, stačilo by tam přesunout starou instanci MSTS a vše řešit editací příslušných klíčů v registru. Toto není tak jednoduché pro lidi kteří správě počítače až tolik nehoví, takže novou instalaci MSTS a její následující náhradu funkční starou verzí lze jen doporučit. Tady ale velký pozor na Trainstore! Tenhle celkem užitečný program dokázal v rukou začátečníka nebo nepozorného uživatele napáchat spoustu škod, jak tady býváme svědky při lamentacích postižených, kterým údajně zmizela spousta věcí z instalace a to jenom proto, že před takovouto operací nedali "Vrátit vše do MSTS". Dokonce by asi bylo na zvážení zda před takovýmto velkým zásahem do MSTS Trainstore odinstalovat, a po dokončení přesunu jej nainstalovat znova a znova zadat příslušné cesty. A ještě jedno doporučení pro úspěšné přemístění: Zkontrolujte a poznamenejte si nastavení původního MSTS ještě před spuštěním nové instalace (kvalira videa a rozlišení detailů, nastavení zvuků, atd.) a před vymazáním nové instalace a přesunem té staré nastavte stejné hodnoty. Většinou se na tohle zapomene a pak jsou zoufalé dotazy typu "Ještě včera mi šly všechny zvuky, a dneska ne....".

Back
Nahoře