Ako na screeny v MSTS

Jarousinek99

Cestující
Vůbec nevím, kde se zeptat a nechci kvůli tomu zakládat vlákno tak snad mi tady zkušení poradí, jestli jdou nějak udělat screeny během hraní aktivity a popř. jestli ano, tak kam se ukládají, děkuji za odpověď.

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Neviem jak to súvisí s touto traťou, ale nevadí...
MSTS samotné screeny robiť nevie, to dokáže len ORTS.
Ak chceš robiť screeny, tak máš niekoľko možností. Buď prostredníctvom stlačenia "Prt Sc", a následným vložením screenu do MS Paint.
Alebo si stiahneš Fraps, ktorý robí screeny stlačením vybranej klávesy, screeny ukladá sám podľa tebou určenej zložky a formátu.

MSTS samozřejmě screeny dělat umí. Jednotlivé screeny se vytvářejí stiskem klávesy PrtScr a jsou uloženy v souborech scrgrb(X).pcx, kde ono X v závorce je nějaké pořadové číslo. Soubory jsou uloženy v kořenovém adresáři MSTS. Jediný problém je v použitém formátu (*.pcx), což je starý, dnes již téměř zapomenutý formát ukládání obrázku. Samořejmě lze z internetu stáhnout prohlížeče a konvertory tohoto formátu do jiného.

Já už asi osm let používám prográmek Gadwin printscreen, kde lze nastavit jak snímanou oblast, tak formát ukládaného obrázku
a jsem max. spokojený (v MSTS jsem na obrázku č. 1270, takže mám takové historické fotoalbum :oops: ).

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den.
Nevím, jestli to tu není, nebo jestli jsem blbě hledal...
Taková "blbá" otázka: Můžu nějak změnit "tapety" v MSTS?

Slovem "tapety" myslím pozadí např. v TrainStore, hlavním menu, případně když se mi MSTS načítá (např. když dám v TrainStore "Spustit")

Prosím o radu.
Předem děkuji.

Zajisté. Obrázky jsou normální textury ve formátu *.ace o velikosti 800x600 a jsou uloženy v adresáří GUI/SCREENS. Jenom se musí zachovat příslušné jméno souboru, jinak je MSTS nenajde.

jpg do ace? Stiahni si aceit, nainštaluj, klikni pravým tl. myši na súbor jpg, daj odoslať kam - aceit. keď vytvorí ace upozorní hláškou Texture was created: /xxxx/xxx/XXX.ace

Back
Nahoře