Kde stiahnuť model, skin ... Nic mu nejede

Maurik

Začátečník
Tak ty polský vozy a mašinu jsem stáhnul a vložil kam patří, bohužel mi to nebylo nic platné. Aktivitu v tom mém divném Trainstore spustím, naběhne MSTS kde kliknu na aktivitu a spustí se ta další část s těma hodně obrázkama, jenže hned to spadne dolů do lišty a objeví se okno s hláškou, že něco chybí, nebo nelze nalézt:

common.snd/snd742/742eng.sms

kliknu na ok a skočí druhé okno:

common.snd/snd742/742cab.sms

opět kliknu na ok a ze spodní lišty opět MSTS nahodím, aktivita se sice rozjede, ale nějak divně a v Týništi to spadne komplet do pryč.

Nevím co dělat a jak

RE: Kde stiahnuť model, skin ... Hľadám, hľadáš, hľadáme ...

Ahoj,
máš špatné směřování zvuků v ENG souboru nějaké lokomotivy.
Buď najdi chybný ENG a oprav řádky směřování zvuků v něm, nebo ve složce common.snd vytvoř složku snd742 a sem vlož zvuky lokomotivy 742 z nějaké složky, např. z sndDlok od Jacka.

Lukáš

Díky.
Nevím kde přesně to přepsat, tak jsem dal na tvou druhou radu a vytvořil tu složku a zkopíroval do ní ty zvuky. Teď mi ty okna už nevyskakují, ale v Týništi mi ta hra stejně spadne, nejdřív vy vyskočí okno s pokyny co mám dělat, odkliknu OK a bum, sekne se to a pak spadne.. Nevím proč.

To může mít mnoho důvodů, proč to padá.
Ale zkus toto: http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Tento soubor soundcfg.dat si vlož do Globalu tratě BP, původní někam zálohuj a potom tam vlož tento stažený.
Možná to je tímto.

Lukáš

Moc díky, zkusím. Mezitím jsem zkoušel jinou aktivitu :-) Kde mi trainstore hlásí dvě chyby, o jedné vím, protože to se mi na stránkách nepodařilo najít:
CD Bdmtee 200

A pak mi to hlásí, že nebylo nalezeno toto:
'CDvagFaccs\CDvagFaccs_empty.WAG'

Přitom vše, co bylo v readme, tak to jsem postahoval, ale toto v té složce prostě chybí a kde to vzít nevím.

Stáhni si program ConBuilder a v tomto programu si oprav chyby.
Kdyžtak mi napiš SZ a já ti to nějak více vysvětlím nebo pomůžu.

Tak nyní jsem to s tím souborem udělal, sice mě to nespadlo na tom místě jako obvykle (dojel jsem až k posunovači s praporkem), ale když jsem začal na klávesnici přepínat kamery (očíslované s písmeny a znaky), tak se to seklo a pak spadlo. Prostě už nevím.

OK zkusím to a když tak ti písnu. Díky

Napiš si do ikony zástupce konečně ten parametr, jak je v návodech a pak už vše bude OK. Pokud se nenapíše, tak hra u hustějších zástaveb padá, protože MSTS má defaultně nastaveno málo paměti. Doporučuji kopírovat přes schránku, protože nesprávný zápis = žádný zápis.

Měl jsem tam hodnotu 3072, tak jsem tam vložil zpět 512. Jinak v té mašině (742) neslyším zvuk když brzdím, odbržďuju, přidávám rychlost, nehouká a nepíská. Prostě si jen tak bublá.

Maurik napsal:
Měl jsem tam hodnotu 3072, tak jsem tam vložil zpět 512. Jinak v té mašině (742) neslyším zvuk když brzdím, odbržďuju, přidávám rychlost, nehouká a nepíská. Prostě si jen tak bublá.

Tak jsem to přepsal a stejně to opět spadlo, asi vše smažu a zkusím znova nainstalovat. Ale asi až zítra, za chvilku jedu na noční (St1 HK SP) ;)

To není instalováním, ale nastavením. Může se to přeinstalovávat třeba 1000x, ale pokud se nezapíše správně parametr bude to padat stále.
Lepší bude, když zkopíruješ řádek, který máš zapsaný v parametrech v ikoně MSTS pro spuštění a to co máš zapsáno v trainstore. Pak bude určitě jasno.

Maurik napsal:
Tak nyní jsem to s tím souborem udělal, sice mě to nespadlo na tom místě jako obvykle (dojel jsem až k posunovači s praporkem), ale když jsem začal na klávesnici přepínat kamery (očíslované s písmeny a znaky), tak se to seklo a pak spadlo. Prostě už nevím.
Máš vypnuté stíny v nastavení?
Mirek

Ano, stíny vypnuté, vše jsem dělal dle desatera + dle videa. Jen tu vyrovnávací paměť nemám asi tip ťop, protože v desateru není obrázek sedmiček. Tak jsem nevěděl zda i oddíl se systémem mám nějak nastavovat, nebo ponechat na systému, aby si vybral sám. Jinak mám v pc 4 GB ram. Pro upřesnění.

Back
Nahoře