Rychlost při posunu, Z1, D1 a další.....

Dráčik napsal:
Zbyněk: Na privolávačku už tridsiatky nie sú, môžeš "plný knedlík" a v obvode výhybiek max. 40km/h.
Jé to je trapas. Co se ještě změnilo? Červená je stále stůj? :lol:
Plný knedlík byl i za mě, pokud nebyl přilehlý obvod vyhýbek (Zadní Třebáň)

bob57_cz napsal:
Dráčik napsal:
Zbyněk: Na privolávačku už tridsiatky nie sú, môžeš "plný knedlík" a v obvode výhybiek max. 40km/h.
To se nějak vymyká logice, pro kterou byla tato návěst zřízena !!!
Nad logikou tu ja neuvažujem. Privolávačka je stále privolávačka so všetkým ako predtým, len sa zmenila rétorika jazdy podla rozhladu, ktorá sa na privolávačku vzťahuje. Pri jazde podla rozhladu už neni obmedzenie 30, ale ako vravia záhoráci "Dzi tak, abys nenaraziu". Môžem ísť aj 200, ale pred prekážkou musím zastaviť, jediné obmedzenie rýchlosti je v obvode výhybiek a to 40.

Nevím jak v SR, ale v ČR maximální rychlost jízdy na PN 40km/h (případně traťovou, pokud je nižší) neplatí jen v obvodu výhybek, ale i ve vedlejších kolejích. V hlavní koleji může jet strojvedoucí traťovou rychlostí do úrovně návěstidla s PN, nebo pokud minul obvod výhybek. Omezení na 30 km/h při jízdě na PN platí v případě, pokud je na návěstidle indikátorová tabulka s číslicí 3.

rychlost při posunu je 40, ALE pokud posunuju a sunu, tak je maximální rychlost 30. To jsou fakta. pokud bude limit 40 a já budu sunout, můžu klidně 40 a nic mě nehlídá. takže lepší ta 30. Asi tak

Bobe, zas si nemysli, že ja som úplne sprostý a hneď sa rozbehnem do blba na 120km/h. Ja viem, že stále idem podla rozhladu. Maximálne, kolko som išiel po rovnej kolaji a pri dobrej viditelnosti bolo 50km/h. Mám aj návestný opakovač a keď mi na ňom nabehne volno, tak mám 100% istotu, že kolaj je volná a neni na nej lom. Ak je krížom cez ňu kamión, tak to návestný znak aj tak neovplyní. A predpis už nepozná ani tú hrubovytlačenú vetu "pred inou prekážkou", ale samozrejme, že keď zbadám, že chýba kolajnica, tak asi zastavím. Len by som chcel vedieť, že či pri 30km/h (alebo aj počas státia) si už zhora s mašiny videl lom kolaje? Musel by si mať oči supermana a zrengenovať kolaj. Ja ten nový predpis neobhajujem, je to naozaj paškvil, ale zas máme aj rozum (poniektorí teda) a vieme, čo si môžme dovoliť a čo nie.

Viděl bych to asi tak.Jsme ve vlákně kde se probírají aktivity pro počítačovou simulaci MSTS,kde autor proseděl nějaký čas u editoru a aby vše bylo ok zvolil pro posun rychlost 30 km/h.Sice by rád dělal aktivity dle největšího reálu,ale MSTS je kompromis.Proto posun 30km/h a i proto při hře dostanete hlášku "Chcípla mi vysílačka,vydrž skočím si pro jinou" nebo v jiné najdete kontrolní bod,který,pokud jej nedodržíte,vás pošle rovnou k šípku.Je to opravdu jen o autorovy jak nastaví aktivitu a co v ní použije.Debaty o rychlosti posunu jsou sice k věci,ale ne ve vlákně s aktivitami určitého tvůrce.
Shrnuto a podtrženo v aktivitách Tommy66 je při posunu 30 km/h,samozřejmě ošetřeno KB tak,aby nebyl některý hráč rychlejší či pomalejší což by způsobilo....no vždyť víte.
Tommy66:
Nemáš zač děkovat.Chyba se občas vloudí a prostě to teď už tak je.I tak si myslím,že tyto dvě aktivity jsou mezi špičkou aktivit pro BP už jen třeba díky scénáři od 742.041 a posléze díky spoustě hodin prosezených u AE.
PS: Rozebírání rychlostí a nerychlostí bych zde bral jako off tak moderátoři zakročte.Ď :wink:

Ohledeně přívolávačky, ikdyž byla rychlost 30km/h, tak tohle by u zkoušek tenkrát nikomu neprošlo. Protože na přivolávačku se nejezdilo 30km/h, ale maximálně 30km/h s pohotovostí zastavit před vyskytnuvší se překážkou, což je podstatný rozdíl. Pokud to dnes změnili na 40km/h, tak to asi bude to samé.

Ale mě zaráží jiná věc. Jestli je opravdu změna v předpisech, že si toho někdo nevšiml a neupozornil už dávno. Před rokem, dvěma. Asi lidé činní na dráze nehrají aktivity, nebo si vypínají monitory a jezdí bez ohledu na omezení rychlosti v MSTS. Zde ve fóru stále řešíme náboženství, Jiřího a politiku, občas se pohádáme, ale podstatné drážní věci, na to už pak asi není čas :cry: :cry: :cry: .

Čo sa týka tých "pitomcov, ktorí na mašine nesedeli a nenabijú si hubu", tak predpis Ž1 tvorili všetky organizačné zložky železníc, teda aj zástupcovia tých, čo by si tú hubu mohli nabiť.
Kedže som sa zúčasňoval pravidelných školení pre odbornú skúšku 19 - Výpravca v čase, keď sa tento zázrak menom Ž1 pripravoval, viem aké boli ťahanice o všemožné ustanovenia tohto predpisu, pretože školujúci nás o tom neustále informoval. Takže výsledok je do veľkej miery kompromis.
Týmto nechcem obhajovať kvalitu Ž1 ani bývalej D2 + D1. Ja ako výpravca som mal výhrady k D2 i k Ž1.
Najväčšou snahou Ž1 bolo podľa mňa zjednodušiť prevádzkové predpisy, ktorými sa riadia dopravné činnosti. To znamená, nepopisovať všetko do detailu, ako pre žiakov pomocnej školy (D2), ale naopak, popísať určité pravidlá bezpečnosti, ktoré sa musia dodržať. Akým spôsobom sa ich dodržanie vykoná, to už nechajú na tých, ktorí v tej prevádzke robia. Predsa sme všetky prešli nejakými psychotestami, nejakými odbornými skúškami.
Čo sa týka používania PN, tak nie vždy sa jedná o nezabezpečenú (nebezpečnú) jazdu okolo návestidla s PN. Je mnoho prípadov, keď je vlaková cesta zabezpečená normálnou obluhou SZZ a telefonickou odhláškou za predchádzajúcim vlakom zo susednej stanice (napríklad porucha odchodového návestidla). Telefonické dorozumievanie je predsa jeden zo spôsobov zabezpečenia jazdy vlakov.
Ja predsa nemám záujem na tom, keď dám vlaku PN, aby mi vošiel na koľaj, o ktorej niesom presvedčený, že je zjazdná a už vôbec nie o tom, že je voľná. A pokiaľ mám pochybnosť o tom či je koľaj zjazdná (nie voľná), tak predtým ako dovolím odchod na PN, dám vlaku písomný rozkaz o jazde podľa rozhľadu alebo bude pokračovať v jazde po inej traťovej koľaji. Keby som to neurobil, bol by som sám proti sebe.

Back
Nahoře