Snadné vylepšení vzhledu kabiny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj všem,
zkusil jsem trošku experimentovat se vzhledem kabiny na mojí oblíbené lokomotivě řady 742. Hlavně se mi nelíbil zubatý vzhled okrajů. Po převzorkování kabiny do 1600 x 1200 se hezky vyhladila a zde obrázek na porovnání. Hlavně si všimněte zábradlí a přístrojů. Prohlédněte si obrázky v plné velikosti - první je originál v 1024 x 768 a druhý je převzorkován na 1600 x 1200.

01.jpg
02.jpg

To je sice hezké, ale málokdo má monitor s tímto rozlišením. Asi by ses divil na jakých "plečkách" to mnozí provozují. Ty různé Asusy, Acery a jiné "značky" z hobbymarketů v ceně cca 8000 Kč si o tomhle mohou nechat jen zdát...

Dnešný priemerný notebook, ktorý si kupuje drvivá väčšina ľudí - aj členov tohto fóra - je vybavený monitorom s priam idiotskými parametrami: lesklý 15,6 palcovým displej, rozlíšenie 1360x768 bodov, pomer strán 16:9. Skús to prevádzkovať na takomto železe, hneď tu budeme mať 1849 dotazov ako to nastaviť na takýto "kvalitný" a "dobre vybavený" notebook :rolleyes:

Já zase věřím, že v dnešní době není problém sehnat minimálně monitor s full HD 1920 x 1080 a a vnutit mu rozlišení 1600 x 1200 tak, jak jsem psal v mém příspěvku (návodu).
Teď jsem také zkoušel snížit rozlišení MSTS na 1024 x 768 a převzorkovaná kabina je i v tomto rozlišení hry mnohem hladší bez viditelných zubů než v originálním cabu. Takže nevidím důvod vymlouvat se na staré nebo pomalé železo.
A propo i OR vám vyhlazuje kabinu domnívám se stejným způsobem.

Back
Nahoře