EDITOR KABINY - nelze otevřít kabinu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kadr
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Kadr

Hradlař
Zdravim, mám takoví menší problém.Když mám spuštěný Editor kabiny a chci si otevřít již hotovou kabinu tak mi to vyhodí tuto hlášku.Nevíte někdo co dál?
Děkuji
Kód:
http://www.ukazto.com/?img=Beznzvu-7ue1.jpg

Kadr napsal:
Zdravim, mám takoví menší problém.Když mám spuštěný Editor kabiny a chci si otevřít již hotovou kabinu tak mi to vyhodí tuto hlášku.Nevíte někdo co dál?
Děkuji
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ukazto.com/?img=Beznzvu-7ue1.jpg

Nic. Většina českých kabin používá nastavení ovládacích prvků takové, které MSTS jako simulátor snese a zobrazí jako funkční, bohužel CE (Cab Editor) si s tím neporadí a spadne. Řešení je jediné, a to naučit se co znamenají jednotlivé položky v souboru cabu (*.cvf) a upravovat je v textovém editoru.

Miran napsal:
Kadr napsal:
Děkuji
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ukazto.com/?img=Beznzvu-7ue1.jpg

Nic. Většina českých kabin používá nastavení ovládacích prvků takové, které MSTS jako simulátor snese a zobrazí jako funkční, bohužel CE (Cab Editor) si s tím neporadí a spadne. Řešení je jediné a to, naučit se co znamenají jednotlivé položky v souboru cabu (*.cvf) a upravovat je v textovém editoru.
Dobře díky nějak to zkusím.

Miran napsal:
Kadr napsal:
Děkuji

Nic. Většina českých kabin používá nastavení ovládacích prvků takové, které MSTS jako simulátor snese a zobrazí jako funkční, bohužel CE (Cab Editor) si s tím neporadí a spadne. Řešení je jediné, a to naučit se co znamenají jednotlivé položky v souboru cabu (*.cvf) a upravovat je v textovém editoru.
Mirku, pochybuji, že všechny kabiny už mají ukazatel limitu rychlosti, otáčkoměr nebo ovladače pro 2 nezávislé sběrače. Spíš bych tipnul na toto:

1)Pokouší se pravděpodobně otevřít cvf, který byl upraven pro starší verzi MSTS Bin, kdy se nekompatibilně řešilo přepínání na druhé stanoviště.

2) Otevírá cvf, které není ve standardním adresáři Cabview v adresáři modelu

Ale určitě by pomohlo poslat cvf k nahlédnutí a napsat cestu, ze které to otvírá.

Nicméně s Tebou souhlasím v tom, že dneska už taky cvf edituji jenom ručně - právě pro ty nové ovladače a znalost struktury cvf a jednotlivých položek by měla být elementární znalostí každého cabviewmakera.

Martens napsal:
Miran napsal:
Kadr napsal:
Děkuji

Mirku, pochybuji, že všechny kabiny už mají ukazatel limitu rychlosti, otáčkoměr nebo ovladače pro 2 nezávislé sběrače. Spíš bych tipnul na toto:

1)Pokouší se pravděpodobně otevřít cvf, který byl upraven pro starší verzi MSTS Bin, kdy se nekompatibilně řešilo přepínání na druhé stanoviště.

2) Otevírá cvf, které není ve standardním adresáři Cabview v adresáři modelu

Ale určitě by pomohlo poslat cvf k nahlédnutí a napsat cestu, ze které to otvírá.

Nicméně s Tebou souhlasím v tom, že dneska už taky cvf edituji jenom ručně - právě pro ty nové ovladače a znalost struktury cvf a jednotlivých položek by měla být elementární znalostí každého cabviewmakera.
Ahoj, no zkousel sem 363 v adresari ( "common.cab//cab363//363.cvf")

Kadr napsal:
Pak je to jasné - Editor kabiny totiž neumí otevřít cvf v jiné cestě než ve standardní v adresáři Cabview u daného modelu.

Buď si to přesuň do toho adresáře a v cvf souboru si zruš cesty a nech tam jenom odkazy na ace soubory a nebo se to nauč upravovat přímo v txt formátu.

Martens napsal:
Kadr napsal:
Pak je to jasné - Editor kabiny totiž neumí otevřít cvf v jiné cestě než ve standardní v adresáři Cabview u daného modelu.

Buď si to přesuň do toho adresáře a v cvf souboru si zruš cesty a nech tam jenom odkazy na ace soubory a nebo se to nauč upravovat přímo v txt formátu.
O.K. díky za rady

Martens napsal:
Kadr napsal:

Editor kabiny umí otevřít/editovat kabinu kdekoliv za podmínky, že jsou ve shodě cesty k texturám v *.cvf a textury na tomto umístění existují. Také by mělo existovat vozidlo, ke kterému se kabina "váže" - tato info je v drtivé většině současných cab nesprávná !!
Avšak POZOR - nepůjde editovat cab, která má již implementované rozšíření bin pro sběrače atd.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Kadr napsal:

Editor kabiny umí otevřít/editovat kabinu kdekoliv za podmínky, že jsou ve shodě cesty k texturám v *.cvf a textury na tomto umístění existují. Také by mělo existovat vozidlo, ke kterému se kabina "váže" - tato info je v drtivé většině současných cab nesprávná !!
Avšak POZOR - nepůjde editovat cab, která má již implementované rozšíření bin pro sběrače atd.

Asi položím chytrou otázku, ale neměl by Džordž v rámci MSTS BIN tím pádem upravit a rekonfigurovat ten CAB EDITOR aby mohl editovat a otvírat jakékoliv upravený cvf ? Přece jenom, ne každý umí pracovat ve Wordpadu :wink:

Jiří Maxa: Nech to len takto ostane. Kto nevie robiť s wordpadom, nemá do toho čo rýpať. Akurát to rozrýpe ...

JOHNZ napsal:
Jiří Maxa: Nech to len takto ostane. Kto nevie robiť s wordpadom, nemá do toho čo rýpať. Akurát to rozrýpe ...
A je to právě i taková malá pojistka proti panu Maxovi .....že ano....

Martens napsal:
JOHNZ napsal:
A je to právě i taková malá pojistka proti panu Maxovi .....že ano....

No jo, ale až se pan J.M. naučí pracovat s wordpadem, to teprve bude paseka! :lol: :lol: :lol:
Ale doufám, že tento katastrofický scénář nám snad nehrozí. To bych se asi musel dát k Trainzu.... :lol: :lol: :lol:

Trochu mimo co ? Moje první myšlenka byla v tom, aby Džordž překopal ten Cab Editor, aby se s ním dalo pracovat tak jako s Aktivity editorem a Route Editorem, aby už konečně zmizela ta podmínka, že Cabview musí být uvnitř modelu.
:idea:

Jiří Maxa napsal:
Trochu mimo co ? Moje první myšlenka byla v tom, aby Džordž překopal ten Cab Editor, aby se s ním dalo pracovat tak jako s Aktivity editorem a Route Editorem, aby už konečně zmizela ta podmínka, že Cabview musí být uvnitř modelu.
:idea:
A co ta Vaše poznámečka o Wordpadu pane M.? Taky trošku mimo, že?

A nebo neumíte ani přesouvat soubory z jednoho adresáře do druhého? :idea:

1) Udělat si cab v adresáři Cabview
2) A pak si jej přesunout tam kam chci......

Jiří Maxa napsal:
....... podmínka, že Cabview musí být uvnitř modelu.

Ale já v žádném případě Cabview uvnitř žádného modelu nemám. Vlastně ani nevím jak by se to dalo udělat. Víte o někom kdo dnes má Cabview v modelu? Byla by to bomba, ušetřili bychom spoustu adresářů. Já bych se té myšlence nebránil, spíš naopak, pokud existuje způsob jak Cabview dát do modelu, měli by tak dělat všichni.
Nebo že bych vám špatně rozuměl ???

Džordž napsal:
Jiří Maxa napsal:

Ale já v žádném případě Cabview uvnitř žádného modelu nemám. Vlastně ani nevím jak by se to dalo udělat. Víte o někom kdo dnes má Cabview v modelu? Byla by to bomba, ušetřili bychom spoustu adresářů. Já bych se té myšlence nebránil, spíš naopak, pokud existuje způsob jak Cabview dát do modelu, měli by tak dělat všichni.
Nebo že bych vám špatně rozuměl ???

Asi mi bylo špatně rozuměno a pochopeno. Měl jsem na mysli "Cabview uvnitř modelu " znamená dosadit Cabview do adresáře s modelem. Například C:\Program Files\Train Simulator\Trains\Cd_460\Cabview\460.cvf atd..... :idea: :idea:

Jiří Maxa napsal:
Jiří Maxa napsal:
Asi mi bylo špatně rozuměno a pochopeno. Měl jsem na mysli "Cabview uvnitř modelu " znamená dosadit Cabview do adresáře s modelem. Například C:\Program Files\Train Simulator\Trains\Cd_460\Cabview\460.cvf atd.....
To není pravda, může být i v common.x a kdekoliv jinde, ale musí být všude napsané správně linky a musí v trainsetu existovat vozidlo totožného jména, jako je napsáno uvnitř v vcf. Pak to EC otevře stejně, jakoby cab byla v adresáři s vozidlem. Pokud není toto ve shodě, není editace cab zaručena ( ale ani vyloučena ). Už jsem to psal výše, Jiří, tak nepřekrucuj nedoložené informace.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře