Jak rozjet T211?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Stáhl jsem si včera T211 ze stránky Pikku a zkoušel ji rozjet v trati Ztracená. Bohužel se musím přiznat, že se mi dokonce ani samotný stroj nepodařilo rozjet více jak na 20 km/h a to ještě za kdovíjakou dobu. Můžete mi prozradit, jak se to správně řídí? Klávesu "e" jsem použil, jinak bych vůbec nevyjel, ale pak jakoby už nereagovala. Kde dělám chybu?

Dokonce jsem v eng souboru našel jakýsi parametr "gear...", který jsem změnil z "manual" na "automatic", ale ani to nepomohlo. Pokud to víc jak 20 km/h nejede, je to dobré zřejmě pouze pro mise, kde je jen posun. Na misi, kdy se má někam jet s nákladním vlakem (byť jen s pár vagóny) se asi moc nehodí.
_________________________________________________________________________________________________________________
Pozn. moderátora: Presunul som to z HP, tam sa takéto vlákno sotva dočká rozumnej odpovede. Tax

Díky, vyzkouším to. Na aktivitu, pro kterou ho potřebuji, těch max. 40 km/h stačí.

bob57_cz napsal:
T211 má mechanickou převodovku Milius s pravítkovou předvolbou, takže si zase dej zpět aut. na man. Potom už je to stejné jako u M131 - hezky postupně 1,2,3,4 řadit bez plynu a po zařazení přidat plyn - jako v autě.
Konstrukční rychlost je závratných 40 a dá se to rozpálit i na 50, možná i k 60, ale to už je hukot :eek: .

Bobe, způsob jízdy s mechanickou převodovkou je jasný už dávno, ale zkoušel jsi ten eng v MSTS? Já se dostal se solo mašinou taky max na cca 20 km/h - pominu-li, že je tam rychlost udávána v mph....
Takže bych to spíš viděl na botu někde v engu - možná Bin - kdo ví?

Naposled editoval moderátor:
V trainsetu BP je funkční cd_703045, tak pokud se jedná o tentýž model, použij tento eng. Laděný sice je od původního autora, ale jezdí to. Brzdí sice mizerně, jednou jsem skončil v točně :x , ale jinak dobrý. 40 to jezdí.
Spřáhla jsou přepočítána, tlaky také kompatibilní.

Zbyněk Šemora napsal:
V trainsetu BP je funkční cd_703045, tak pokud se jedná o tentýž model, použij tento eng. Laděný sice je od původního autora, ale jezdí to. Brzdí sice mizerně, jednou jsem skončil v točně :x , ale jinak dobrý. 40 to jezdí.
Spřáhla jsou přepočítána, tlaky také kompatibilní.
Až na taký drobný nepodstatný detail: 703 ( T212.1 ) má na rozdiel od T211.0 ( nová rada 700 ) hydrodynamickú prevodovku, tak výmenou engu sa z toho urobí dokonalý gulášomrdník.

Já nevím, za mě tam byla všude mechanika a citovaný model má mechanickou převodovku. Vím že po depu, když jsem dal plný výkon, rychlost 10 jsem nepřekročil. Kvaltoval jsem pouze za hranicemi depa.
Jestli dnešní soudruzi něco rekonsruovali, opravdu nevím. Ale já jezdil po zrušené Masaryčce a tam určitě jezdily mechanické převodovky.

Chytrá knížka to vyřešila za nás. Loko 703 má dvouměničovou hydromechanickou převodovku. Takže zbohem šajtrpáko :lol:

Čouda napsal:
Chytrá knížka to vyřešila za nás. Loko 703 má dvouměničovou hydromechanickou převodovku. Takže zbohem šajtrpáko :lol:
,
No nicméně ta T.211 z Pikkovy stránky tam opravdu má problém.....

Mě T 211.0823 z Pikových stránek při rozjezdu v Mojžíři dosáhla v Ústí na Severu rychlosti 63km/hod,při čtvrtém rychlostním stupni.Do ENG jsem nezasahoval.

Mates napsal:
Mě T 211.0823 z Pikových stránek při rozjezdu v Mojžíři dosáhla v Ústí na Severu rychlosti 63km/hod,při čtvrtém rychlostním stupni.Do ENG jsem nezasahoval.
Jakou verzi MSTS Bin máš? Můžeš mi, prosím, poslat pro srovnání ten eng (ikdyž jsem jej taky stahoval bez úprav od Pikka?
Díky

Zkoušel jsem tu radu od boba ("řadit bez plynu" - je to sice trochu protivné, ale jde to) a povedlo se mi dosáhnout téměř 40 km/h.

Ale když tu mluvíme o strojích ČSD - mám ze stránek Pikku ještě T334 a T435, ale v aktivitách mi nejdou od nich odpojit vagóny. Když dám F9 a kliknu na příslušné spřáhlo, zůstane mi v tom rámečku správně jen lokomotiva, ale ve skutečnosti se neodpojí, a hned jak se rozjedu, naskočí symboly vagónů do toho rámečku znovu. "Křupan", autor tratí Ztracená a Zapadlá, kde jsem tyhle lokomotivy v misích používal, mi radil ať zkusím v editoru úkolů otočit lokomotivu nebo vagóny. Vagóny nepomohly, lokomotiva ano, akorát že jsem jel pozpátku, takže např. bez světel :-( Není nějaký způsob jak to někde (např. v eng souboru) ošetřit?

T211

TAX : má pravdu, jsou to různé stroje

Čouda : vyhoď chytrou knížku. T211 má řazení jakou v autě.

Ostatní : mám v engu provedenou úpravu spřáhel 30/60, změnu cesty pro kabinu a zvuk (vlastní značení) a jezdím k plné spokojenosti. Používám BIN 1.7.0224.

O problémoch s T435 ( resp 721 ) viem, zistili sme problém s odpojením vozňov ( okrem iných chýb v engu ). Bob z Ostravy nám vtedy vyladil eng na zssk 721-212 z Duusových stránok, ale neviem či je oprava zverejnená.

Re: T211

Bob2084 napsal:
mám v engu provedenou úpravu spřáhel 30/60, změnu cesty pro kabinu a zvuk (vlastní značení) a jezdím k plné spokojenosti. Používám BIN 1.7.0224.
Až máš chodivý eng, asi by bolo namieste kontaktovať Pikka, nech ho aplikuje priamo do downloadu jeho modelu priamo na jeho stránke. Žiadne alternatívne širenie cez maily alebo zverejnenie na iných stránkach neprichádza do úvahy, to maximálne spôsobí ďalší chaos.

Re: T211

Tax napsal:
Bob2084 napsal:
mám v engu provedenou úpravu spřáhel 30/60, změnu cesty pro kabinu a zvuk (vlastní značení) a jezdím k plné spokojenosti. Používám BIN 1.7.0224.
Až máš chodivý eng, asi by bolo namieste kontaktovať Pikka, nech ho aplikuje priamo do downloadu jeho modelu priamo na jeho stránke. Žiadne alternatívne širenie cez maily alebo zverejnenie na iných stránkach neprichádza do úvahy, to maximálne spôsobí ďalší chaos.
Pikku dostal upravené nastavení světel. Jinak do ENGu jsem nezasahoval. Je věcí autora, jestli opravu zveřejní.
Podle zkušeností, které mám z modelů mimo TBP, tak jsou převážně klonovány ze starých, dříve odladěných ENGů a občas se stane, že autor dále aktualizace neprovádí.

Vince Black napsal:
Ale když tu mluvíme o strojích ČSD - mám ze stránek Pikku ještě T334 a T435, ale v aktivitách mi nejdou od nich odpojit vagóny. ..

Jedná se o několik let staré modely, které nebyly nikdy updatovány. Sám na to nemám čas, ale jsem samozřejmě ochoten vydat patřičné opravy, pokud mi je někdo pošle. Chtěl bych jen upozornit, že před aktivací BINU vše fungovalo normálně. S úpravami MSTS se prostě musí vše vyladit do důsledků - nové parní lokomotivy jsou snad vyladěny, ale moje starší modely jsem sprostě odložil. Možná se změní situace podobně jako s nákladními vagony ČSD, v blízké době se budete moci prohánět s nákladními vagony Vtdr a Ztr, které půjdou spřahovat snad bez problémů. :wink:

Back
Nahoře