Problém s rychlostí vlaku v open rails max 7,2 km/h

martinh22

Cestující
mám problém s tratí 321 i bp obě se v pohodě načtou v open rails, ale když se rozjedu tak masina nepřekročí rychlost víc jak 7,2 km/h nevíte co s tím viz. obrázek 321.jpg

Problém hydrodynamické převodovky - příliš malá 1.rychlost ve funkci GearBoxMaxSpeedForGears.
Nastav ji aspoň o 5 vyšší a půjde to. (nastavení je v MPH)

Mám ten samý problém. Vyřešil jsem to podle Icika (za což mu děkuji), ale zafungovalo to jen u trati 321. Dnes jsem si nainstaloval BP od Zbyňka (verze 31.3.2016 BP90 - beta i pro OR) a tentokrát ani toto řešení nepomohlo.

Používám komplet z DVD od Zdeňka Šemory. Je u toho záruka funkčnosti. Pro OR je to sice jen betaverze, ale říct si to tu můžeme.

Jenže te starej eng, u Pikka máš nové 810 a u mě jejich úpravu pro OR. Zbyněk má úpravu jen brzd.

Stačí nahlásit a vše doplním. Prioritně stavím tratě. Já jen vím, že automatické mechanické převodovky se chovají divně v MSTS a v OR zase jinak divně, ale vždy se mi to podařilo rozjet a pak zdálo i lepší než v MSTS, tak jsem to dál neřešil. Ta rychlost 7, také jsem se na ní zasekl, ale bylo to jen rukama, pak jsem se to už naučil a naopak, proti MSTS jsem neměl problém udržet například 40, 50. Nejel jsem s 810 video Semmeringem ? Dívám se, že ano.

Tam vidíte rozjezd OK. Bez úprav, ladění MSTS original.
Ale od toho jsou přece sleziny, aby se vyměnily informace.
V OR byl největší problém brzdy a řada 150/350, s tím se opravdu nedalo jezdit. A tohle jsem v TBP opravil dle posledních poznatků komunity. Sice si to každý může podle návodů opravit sám, ale jen TBP byla týden práce od rána do večera. Proto by bylo lepší kdyby byla verze ladění pro OR v downloadech u každého vozidla. Protože když laik bude vrtat do engu, je vysoce pravděpodobné, že vozidlo přestane fungovat úplně.

Jak jsem již psal výše, u 321 mi pomohla úprava engu. jak ale Zbyněk správně podotýká, amatéři by se v tom hrabat neměli. :)
Tenhle problém se ale opakuje po instalaci orig CD MSTS, pak DVD od Zbyňka. Spustím aktivitu od Zbyňka, kde je 810 (Lanškrounsko) a jede to taky max. 7,5 km/h. Za řešení budu rád. Přeci jen bych nerad přišel o možnost jízdy šukafonem.:)
Díky
Milan

Back
Nahoře