Prehrievanie PC pri hraní ORTS

BR601

Pokladník
Zdravím vás,
V posledných verziách ORTS sa stretávam s nadmerným prehrievaním NB, ktoré vedie aš k systémovej hláške že počítač je prehriatý. V prípade MSTS v rovnakej situácii bez problémov.
Niekde som videl riešenie na tento problém, no teraz to neviem pod dlhom hľadaní nájsť..

Vybrať prachovú upchávku medzi výmenníkom a vrtulníkom. Alebo kúpiť poriadny noťas ;) V kovovom šasi, napr Dell Latitude

No skôr som myslel nejaké nastavenie, pretože to začalo od neviem koľkej verzie a MSTS šliape bez problémov.
A poriadny noťas bude, ale časom ;) takže zatiaľ musím vydržať na tom, na čom som.;)

V správe napájania môžeš nastaviť minimálny a maximálny stav procesora, napr. na 25% a 60%

v prvom rade jak píše Tax, kúp nejaký stlačený vzduch (4-6€ okolo 150kč) je tam hadička ku tomu a poriadne prefukaj ventilator od procesoru. Potom aj iné diery čo máš v notebooku a potom rieš nejaké ostatné veci. Msts šlape preto bez problemov lebo nevyužíva hardware na plno čož open rails toho vie využiť podstatne viacej.

Takže si ten prach rozfouká v noťasu neznámo kam? Lepší je rozebrat a vyndat chuchvalce prachu pryč. Profouknout se může samotný chladič (já jsem si ještě prošťouchal jednotlivé komory drátkem).

Taky doporucuju spis rozebrat a prach rucne vyndat. Pokud se nikdy necistil a je starsi, tak tam bude "koberec" z prachu. Neni taky dobry tam hned pustit plnej tlak vzduchu, protoze by to nemusel vydrzet vetrak.

No noťas sa čistil pravidelne každý rok... Síce je pravdou že už by sa aj patrilo, uvidím, díky za rady.

Back
Nahoře