Samočinná aktivace nouzové brzdy (např. 810, 843)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
Bobe57, s Tebou nemá smysl diskutovat. Protože pravdu máš jen ty a nikdo jiný. Poukazuješ na chyby, ale nenapíšeš konkrétně co je špatně v kabinách, co tam chybí, když kontrolním prográmků nechybí nic.
Místo toho, aby jsi se pochlapil a vytvořil konkrétní naladěný trainset, tak zase budeš vše svádět na mě a předem tvrdit, že bych to stejně nepřijal nebo dokonce, že Tvou pomoc odmítám. Je to opravdu dobrá výmluva na to, aby jsi se nemusel na týden zavřít v nějaké místnosti a nemusel celý trainset upravovat. Protože určitě tušíš, jaká je to nadlidská práce.
Ale ruku na srdce. V kolika forech ještě rozdáváš své rady? Za ten čas, kdyby jsi se věnoval MSTS, tak by jsi zvládl i ten Trainset. (když se k tomu tak hrneš)

Abych neuhýbal od tématu. Rychlobrzda u lokomotiv byla aktivovaná dřív, než jsi MSTS poznal. Do té doby než jsi přišel to nikomu nevadilo. Ty se vždy ozveš až s křížkem po funuse. Já tenkrát strávil celou sobotu a neděli nad dosazováním monitorů, dle dohody s Ppoollllem, celkem mě to žralo a byl jsem rád, že to mám za sebou. Po update jsi tady začal řvát. A ty si myslíš, že já se postavím do pozoru a na Tvůj rozkaz obětuji další víkend a vše předělám trochu jinak, když to vadí jen Tobě?

Zbyněk, Bob57_cz: pomaly začínam mať pocit, že sa fórum začína meniť na koridu alebo arénu kohútich zápasov.
Je mi jasné, že bez diskusie sa veci nepohnú dopredu, ale treba k tomu ešte aj tú omáčku spojenú s výčitkami či napadaním jeden druhého ?

PS: Berte to zatiaľ ako môj osobný názor, ako napomenutie moderátora to použijem až neskôr, keď nezmeníte svoju bojovú rétoriku. Inak popravde na vašich žabomyších vojnách sa dobre zabávam a zrejme nielen ja.

Žádám tímto důrazně, a myslím si, že nejen za sebe, Boba_57, aby se přestal navážet do Zbyňka!

A Zbyňku, nezlob se, Tobě se divím, že se vždy necháš vyhecovat k reakci ...

Honza U.

Ale je zajímavé, že sice na trainsetu mám svůl podíl, ale hlavní ladiči jsou v současnosti ŽSR a Bob (z Ostravy). Vzájemně komunikujeme, píšeme si připomínky, ale nikdy se nestalo, že bychom si soukromě a už vůbec ne veřejně nějak nadávali a snižovali jeden druhého.
Pokud mám já nějaká zastaralá nastavení, jsem ochoten příjmout update a tak se to i děje. Nejdříve ŽSR a ve finále velký balík od Boba i s přeznačením dle norem. A úplně v klidu komunikujeme. Kdyby Bob57 naladil nějakou mašinku, která ještě odladěná není a poslal ve všech variantách, tak ji rád zařadím.

Ale jinak od toho je tohle fórum, aby se diskutovalo. Ano, Bob 57 navrhuje zrušit zásah rychlobrzdy a nahradit to odpojením HV. Ale nikdo jiný se k tomuto návrhu nevyjádřil.
Jen zopakuji, po této úpravě bude jediná nevýhoda a to, že aktivitáři budou mít víc práce s nastavením individuální rychlosti na každý úsek jízdy a zde ve foru přibude dotazů, že někomu nechce lokomotiva táhnout. Poslední nevýhoda je, že oprava komplet trainsetu je práce asi na celý víkend.

Jinak bych řešení od Boba57 úplně nezavrhoval. Ale je to jen o jednání, poslouchání i názorů ostatních a ne o sprostém osočování. A pak je to jen o čase, kdo to všude upraví a pošle ke zveřejnění.

ad monitory: Mě osobně by monitory nevadily, kdyby nesnižovaly v některých případech realističnost provozu. Vadí mi zejména tehdy, když odjíždím sníženou rychlostí s nějakou krátkou soupravou s dobrým "odšťuchem" po dlouhém záhlaví. V reálu projede poslední vozidlo poslední vajchu a může zrychlovat, kdežto v simulátoru se musí počkat až přejede lokomotiva celé záhlaví. Proto by se mi líbilo zrušení jak rychlobrzdy tak HV, nebo by se musely předělat všechny tratě, což je utopie.
Nejvíc mě to vadí, když jedu v Běchovicích od S, či co to je, na nultou kolej. Šlo by dát někam na začátek nástupiště nějakej srytej ""označník""?
A kdo chce jezdit jako postřelený, tak ať tak jezdí a kdo chce jezdit jako ve skutečnosti, tak pojede stejně podle předpisů a přes vajchu na čtyřicet pojede 0-40km/h. A jestli pojede víc, tak je buďto "nedobrý fíra" a nebo spadá do první skupiny. Toť můj osobní názor.
S pozdravem 714.018-9

Pod tohle
A kdo chce jezdit jako postřelený, tak ať tak jezdí a kdo chce jezdit jako ve skutečnosti, tak pojede stejně podle předpisů a přes vajchu na čtyřicet pojede 0-40km/h. A jestli pojede víc, tak je buďto "nedobrý fíra" a nebo spadá do první skupiny. Toť můj osobní názor.
se podepisuji. Mám na klacku 40, jedu max 40, víc si PŘECI nemohu dovolit.
Karel

Back
Nahoře