Sestavování EDB

vaskovy_vlaky

Pokladník
Já vím, zase zakládám vlákno úplně nesmyslné, ale zajímala by mě jedna věc.
Někdy (odhadem jednou za měsíc) se mi v Open Rails podaří asi stisknout nějakou klávesu, a zobrazí se příkaz "dynamická brzda sestavování" a EDB je pak nefunkční, ale potom jsem asi zase něco pomačkal, a tento nápis zmizí a EDB zase funguje. Koukal jsem do F1 a nenašel jsem k tomuto žádnou klávesovou zkratku. Je to BUG nebo se to EDB dá tímto nějak vypnout a zapnout a popř jakou klávesou. Předem děkuji za odpověď

V první řadě je dobré si někde zjistit něco o tom, s čím jezdíš a jak je vozidlo vybaveno. Jízda není jen o hráčských klávesách A/D a W/S.
Taky není pravda, že pod F1 není žádná klávesová zkratka pro EDB. Pokud jsou klávesové zkratky standardní (neupravované), potom:
  1. Jde-li o EDB standardní (samostatný ovladač), jsou ty omylné klávesy "," a "." (cz klávesnice) nebo "<" a ">" (en klávesnice).
  2. Pokud je EDB na kombinovaném řadiči, obvykle se iniciuje klávesou "A" po sjetí výkonu na nulu. Způsob (1) funguje také.
  3. Pokud je EDB míchaná s tlakovou brzdou, zapíná se také kromě (1) nebo (2) klávesami pro brzdič "ů" a "§" (cz klávesnice).
A ve všech případech je podmíkou nastavení EDB v engu vozidla.

V první řadě je dobré si někde zjistit něco o tom, s čím jezdíš a jak je vozidlo vybaveno. Jízda není jen o hráčských klávesách A/D a W/S.
Taky není pravda, že pod F1 není žádná klávesová zkratka pro EDB. Pokud jsou klávesové zkratky standardní (neupravované), potom:
  1. Jde-li o EDB standardní (samostatný ovladač), jsou ty omylné klávesy "," a "." (cz klávesnice) nebo "<" a ">" (en klávesnice).
  2. Pokud je EDB na kombinovaném řadiči, obvykle se iniciuje klávesou "A" po sjetí výkonu na nulu. Způsob (1) funguje také.
  3. Pokud je EDB míchaná s tlakovou brzdou, zapíná se také kromě (1) nebo (2) klávesami pro brzdič "ů" a "§" (cz klávesnice).

Tak tohle je mi jasné, v tom, co jsi napsal, tak v tom se vyznám, mám to nastavené u lokomotiv.

1) Je u 363.0, kde je EDB jako samostatná páka
2) Je třeba u toho vectrona 383, tam je to dopředu tah, dozadu brzda
3) Mám nastavenou u všech loko, protože v reálu to tak taky je, že když začneš brzdit vzduchem, tak se k tomu úměrně přidá EDB

Tady jsi popsal normální věci, ne ten bug nebo co by to mohlo být

Ale já nevím jakou, něco jsem stisknul, ale nevím co. O to mi právě jde, vědět, jakou klávesou se to dá vypnout popř zapnout
Napřed stiskni klávesu, kterou máš definovanou pro odbrzdění EDB (případně pneubrzdy u ladění s „blended”) a potom klávesu pro přidání jízdního výkonu. Bohužel je v OR mezi režimem jízdy a brzdy defaultní mezipřechod pro sestavení obvodu brzdy či jízdy, který jsme zvládli v MSTS odbourat už před mnoha lety.

Napřed stiskni klávesu, kterou máš definovanou pro odbrzdění EDB (případně pneubrzdy u ladění s „blended”) a potom klávesu pro přidání jízdního výkonu. Bohužel je v OR mezi režimem jízdy a brzdy defaultní mezipřechod pro sestavení obvodu brzdy či jízdy, který jsme zvládli v MSTS odbourat už před mnoha lety.

Teď to zkouším na 163.255, a mám stisknout odbrzdění EDB ( klávesa "," ) a potom přidat jízdní tah (klávesa "d"), ale nic se neděje. Co dělám špatně?

Teď to zkouším na 163.255, a mám stisknout odbrzdění EDB ( klávesa "," ) a potom přidat jízdní tah (klávesa "d"), ale nic se neděje. Co dělám špatně?
Pokud se nic neděje, potom to nebudou klávesy o které jsi "zavadil". A nebylo by od věci u takového pátrání zapnout si HUD a na druhé obrazovce (2x Shift+F5) se podívat na "INFORMACE O LOKOMOTIVĚ" v jakém stavu se nachází dynamická brzda. "Vypnuto", popř. 0% až 100%. U stojící lokomotivy to jinak nepůjde. Navíc nezafunguje u stojící nebo malé rychlosti ani to míchání.

No to je pravda, nepomůže ani nastavení brzdiče na úplně první polohu (švih). Stejně do toho potrubí hrábne, i když jej v takovém případě rychle dotlakuje.

Back
Nahoře