Vložení události

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Meda
  • Datum začátku Datum začátku

Meda

Provozní technik
Zdravím,
při tvorbě aktivity pro OR (v Editoru MSTS) bych chtěl zadat "Událost závislá na místě" (konkrétně např. zobrazení zprávy), kterou by aktivoval svým průjezdem traffic. Událost jsem zadal do trasy hráče a vše v pohodě. V trase frafficu stejná událost nefunguje.

Traffic takto úkolovat nelze, pokud chceš tu zprávu zobrazit v určitém místě průjezdu traffic, musíš si zjistit čas kdy tam jede dotyčný traffic a zobrazit ji pomocí Události závislé na čase.

Zdravím
a děkuji za info.
Zeptám se ještě, zda lze nějak nadefinovat zjištění, že traffic projel nějaké určené místo na své trase, kam jako hráč ve hře nevidím ?

Nějak nechápu o co se snažíš, traffic přece nejede celou trasu vlaku hráče, ale jen určitou trasu při které se s vlakem hráče potká. Pokud potřebuješ traffic vlaku nařídit v kolik má z určitého místa odjet či tam zastavit, nebo fakt nevím co, použiješ vyčkávací bod. Aktivita není timetable, v aktivitě vytváříš úlohy pro hráče a k jeho jízdě doplňuješ okolní provoz, který si uzpůsobuješ tak, aby jej hráč potkal, viděl co dělá, posuny, odjezdy, příjezdy atd.

Zdravím,
učím se sestavovat jednoduchou aktivitu. Šlo mi např. o situaci na jednokolejné trati : vlak hráče stojí ve stanici A. Předjede ho traffic a dojede do stanice B, ze které poté odjede jiný traffic zpět do A a po jeho dojezdu odjedu jako hráč do B. Chtěl jsem si zjistit, kdy dojede první traffic do B, abych druhému trafficu správně nastavil čas pro jeho vyčkávací bod ve stanici B. Nastavení odhadem se povedlo. A tak děkuji ještě jednou za info.

To se dá zjistit v sjř, nebo v jř, nebo to prostě nějak odhadnout a podle toho se zařídit.

Ještě zkusím doplnit poisona. Tyto časy si buď vyhledáš v SJŘ a nebo si situaci nasimuluj v AE Editoru a nějaké testovací úloze, kdy si ze stanice A natáhneš trasu traffic vlaku do stanice B s tím, že start ze stanice A bude např. ve 12 hodin. Nastavíš si na časové ose 12 hodin, spustíš simulaci a do stanice B ti traffic přijede a zastaví třeba ve 12.06 hod. Tím pádem budeš vědět, že ti tento úsek projede i s rozjezdem a zastavením za cca 6 min, takže protijedoucí traffic ze stanice B by se rozjížděl třeba v 12.08 hod.

Zdravím,
jak mám provést : "Nastavíš si na časové ose 12 hodin" ?
Jak bude nadefinován vlak hráče a kde se objeví výsledek měření - těch uvedených 6 minut ?
Děkuji za vysvětlení.

Aktivita začne ve 12:00, traffic startuje v bodu A ve 12:00 a do stanice B dorazí např. ve 12:06.
Čas nastavíš buď dole vlevo tlačítkem Čas, nebo použiješ volbu Pomůcky/Nastavit....
Pak si přiblížíš trasu traffic, dáš Spustit a vidíš jak jede, musíš mít však zaškrtnuté Zobrazit/Označení vozidel.
Až vlak dojede do bodu B budeš vidět dole vlevo čas.

aaa.jpg

Back
Nahoře