Ako preladiť model aby fungoval v Open Rails

Olikeman

Cestující
Zdravím,
chcel by som sa opýtať,ako viem preladiť model aby mi fungoval v Open Rails?,mám vpisovať zaradom includy či ako?

Ďakujem za rady,
Oliver

Zdravím,
chcel by som sa opýtať,ako viem preladiť model aby mi fungoval v Open Rails?,mám vpisovať zaradom includy či ako?

Ďakujem za rady,
Oliver
No tak máš dvě možnosti:
1. můžeš si eng. vytvořit podle křivek. atd.
2. a nebo ta lehčí stránka, můžeš si z jednoho vozidla stejné řady např. 163.100 která do OR funguje, zkopírovat jeho eng. a přepsat do jiného vozidla např. 163.077 která do OR není. Tak to dělám i já

Máte tady 3 prdele návodů u ladění a kvůli tomu založíš nové vlákno? Hoši to tu těch vláken za chvilku může být milion se souhrnem informací o hovnu, jak tady. To by snad napadlo i..., že si mohu zkopírovat a přepsat eng, ale jak vidím ten pravopis bez mezer a tak, tak bych raději energii věnoval učivu. Nehcápu, jak chce někdo přepisovat eng a wag soubor, když není schopný napsat ani normální větu. A o lenosti se bavit ani nebudu, stačí prolázt fórum a návody zde určitě najdeš a né jeden.

Zdravím,

Ďakujem za rady,
Oliver
Model není rozhlasový přijímač, aby jsi jej přelaďoval. Jeho nějaké změny může realizovat akorát modelář, který k němu má zdrojové kódy.
Ty si můžeš podle svých potřeb upravit jeho chování prostřednictvím souboru .eng nebo .wag - tj. nastavit si jej.
Začal bych manuálem Open Rails, především kapitolou 8. Dále příspěvky zdejší diskuze, především ve vlákně Chování simulátoru a jak na to v Open Rails, taky v podobné diskuzi vývojářů a uživatelů Open Rails. Hodně základních informací najdeš na tomto webu. A řada návodů pochází i ode mě.
Tak s chutí do toho.

Zdravím,

Ďakujem za rady,
Oliver
Stáhni si naladěný model pro OR stejné řady, otevři eng soubor a přepiš všechny řádky, kde je řada vozidla tím svým vozidelem. Pokud máš model od jiného autora, tak označ všechna světla ze svého engu pro MSTS a přepiš světla toho staženého modelu. Zkontroluj si ještě hodnotu size, ta bude také jiná a spřáhla. Při kopírování dát pozor na závorky. Stačí nějakou zapomenout a už to nefunguje. A nakonec ještě přepsat "name" A mašina může jezdit. Pokud je vše směrováno do common.inc, tak si na světla, spřáhla a rozměry vytvořit své inc soubory a přepsat na ně odkazy v engu. Je to zkrátka brnkačka. Hotovo za poloviční čas, než jsem napsal tento příspěvek.

Stáhni si naladěný model pro OR stejné řady, otevři eng soubor a přepiš všechny řádky, kde je řada vozidla tím svým vozidelem. Pokud máš model od jiného autora, tak označ všechna světla ze svého engu pro MSTS a přepiš světla toho staženého modelu. Zkontroluj si ještě hodnotu size, ta bude také jiná a spřáhla. Při kopírování dát pozor na závorky. Stačí nějakou zapomenout a už to nefunguje. A nakonec ještě přepsat "name" A mašina může jezdit. Pokud je vše směrováno do common.inc, tak si na světla, spřáhla a rozměry vytvořit své inc soubory a přepsat na ně odkazy v engu. Je to zkrátka brnkačka. Hotovo za poloviční čas, než jsem napsal tento příspěvek.
Ano přesně tak jsem to myslel

Back
Nahoře