MSTS vs RW

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kamca
  • Datum začátku Datum začátku

Kamca

Začátečník
Ahoj,

dříve (cca 10 let zpět) jsem hrávala MSTS a chci se podívat, zda není něco lepšího, graficky hezčího atd.... Jde mi o české tratě, lokomotivy a hlavně české aktivity.
Mám PC I5-6500, 12GB RAM, 1050TI, SSD.

1, Mám si sehnat MSTS/OpenRails a koupit tratě od Šemory a dalších
nebo
2, Koupit Train Simulator 2021 (našla jsem jej za 288 Kč Steam licenci) a k tomu koupit European Loco & Asset Pack (13,99€) při rychlém hledání jsem placené tratě nenašla.

Co doporučujete? Děkuji za rady.

Ahoj,

dříve (cca 10 let zpět) jsem hrávala MSTS a chci se podívat, zda není něco lepšího, graficky hezčího atd.... Jde mi o české tratě, lokomotivy a hlavně české aktivity.
Mám PC I5-6500, 12GB RAM, 1050TI, SSD.

1, Mám si sehnat MSTS/OpenRails a koupit tratě od Šemory a dalších
nebo
2, Koupit Train Simulator 2021 (našla jsem jej za 288 Kč Steam licenci) a k tomu koupit European Loco & Asset Pack (13,99€) při rychlém hledání jsem placené tratě nenašla.

Co doporučujete? Děkuji za rady.
Zdravím,
MSTS má viacero CZ/SK tratí a má to rozšírené viac. Train Simulator 2021 má naopak CZ/SK tratí menej ako MSTS.
Za mňa by som vybral MSTS.

Po grafické stránce je také MSTS (tedy OpenRails) lepší?

Pořád platí, že pro MSTS se všechny modely se musí stahovat jednotlivě? Neexistuje něco jako pro RailWorks DLS – Jednoduché stahování doplňků?

Dřív, když začínalo RW a bylo tu jen stařičké MSTS, tak RW nabízelo více... V dnešní době už OpenRails hodně dotahuje. Pokud kluci ve vývoji CZSK verze budou takto usilovně pokračovat dál, bude to ještě hodně zajímavé.
Ano, máš pravdu, že do MSTS/OR se musí stahovat všechno jednotlivě. Když si zakoupíš trať BP, získáš takový "základ" v podobě Trainsetu BP a zbytek vozidel si stáhneš. (Nebo někoho poprosíš...)
Za sebe, pokud jsi vyrostla na MSTS, tak bych dal šanci OpenRails :)

Ono treba si položiť otázku, že čo od toho človek očakáva. Pokiaľ chce človek krásnu grafiku, a možno reálnejšie ovládanie vozidiel, šiel by som do Railworks. No je tu pár ALE, prečo ja railworks veľmi neberiem. Veľmi malá menšina modelov má v railworks reálne chovanie, či už sa bavíme o trakčných charakteristikách, adhéznych vlastnostiach, bŕzdach či o ovládaní. Môžem povedať asi, že z toho čo som vyskúšal sú české výtvory absolútnou jedničkou, ale inak je to dosť chabé. Z väčšej časti skôr ako arkáda. Ďalšie ale sú trate, napríklad, mňa baví jazdiť vlaky na trasách stoviek kilometrov, ale v railworks troj, štvorhodinové rýchliky v našom, a vlastne žiadnom prostredí proste človek nemá kde odniesť, lebo nie sú dosť dlhé trate. A potom tu je to posledné ale, a síce, že railworks proste ide do peňazí. Väčšina tratí okolo 20-30€, takmer všetky lepšie zahraničné modely sú spoplatnené tiež nemalými čiastkami. Okrem toho, na slabších počítačoch sa podľa mňa v railworks nedá dosiahnuť kompromis medzi výkonom a kvalitou, je to subjektívny názor no. Ale z času na čas si to zahrám, prečo nie ?

Naproti tomu, ak si niekedy vyrástla na MSTS, ostal by som verný MSTS, resp. prešiel na Open Rails. Tratí je dostatok, vozidiel ešte viac, aj platené addony sú za ľudové ceny a za málo peňazí dostaneš veľa muziky, navyše, posledné verzie Open Rails od vývojárov okolo Icika a spol. sú naprosto bezkonkurenčné, a čo sa týka simulácie vlaku, už pomaly ale iste sa blížime možnostiam Railworks, avšak so všetkými výhodami starého MSTS. Ja by som ostal pri MSTS, resp Open Rails CZ/SK verzia.

Děkuji všem za rady. Vrhnu se tedy na MSTS. Mám další dotazy, ale založím jiné vlákno.

Aj keď sa sám zatiaľ venujem RW, vzhľadom na oveľa vyšší počet pekných a zaujímavých tratí a rozsiahly park vozidiel odporúčam OR.

Back
Nahoře