ČD 471 v OR CZ/SK

Favorit136LS

Začátečník
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co je potřeba upravit v engu jednotky 471 aby se dala používat v české verzi OR ? Četl jsem si manuál který byl na stránkách kde jsem hru stahoval, díky manuálu se mě povedlo že jednotka šla nahodit. Problém ale nastává když chci jednotku odbrzdit, ikdyž dám Kontrolér do polohy kde by to mělo odbrždovat tak se vůbec nic neděje a tlak dolů neklesá. Kdyby někdo věděl co by s tím šlo dělat, nebo co na tom mám upravit byl bych rád :) Děkuju předem za odpovědi.

Ahoj, na druhém stanovišti musíš dát průběžnou brzdu do závěru.

Ahoj, na druhém stanovišti musíš dát průběžnou brzdu do závěru.
Ahoj, ale když se na mašině přechází na druhé stanoviště, tak brzda musí být vždy v závěru. Proto by nemělo být, když půjdeš na studenou mašinu, že by jsi musel kontrolovat, jestli někde není otevřená brzda. Za 19 let praxe jsem tohle nezažil. Někde byl u dakovky klíček, tedy omyl vyloučen, ale i tak nikdo by nenechal na druhém stanovišti nezavřenou brzdu. Takto by ani vlastně nešlo přijet k místu odstavení. Tak bych poprosil tohle blokování dát pryč. Děkuji.

My se patláme s tím, aby se dala provádět zkouška těsnosti a zkouška brzdy téměř jako u reálného vlaku a k tomu počítáme každou netěsnost u každého vozidla zvlášť. Těch detailů tam je více, o kterých ani nevíte, a pořád mám pocit, že chcete jenom stisknout blbý P pak W a pak D. Nic víc. :mad:

Dobrý den, děkuju vám :) jednotku jsem konečně rozjel avšak problém je že potom nebrzdí, když dám ovladač do polohy aby to začalo brzdit tak se neděje nic. Jednotka začne brzdit až potom co dám kontrolér do polohy na záchrannou brzdu, a s tím se nějak moc brzdit nedá. Musel jsem brzdit tak že jsem dával pořád záchrannou brzdu a po chvilce mačkal klávesovou zkratku na inicializaci brzd.

Dobrý den, děkuju vám :) jednotku jsem konečně rozjel avšak problém je že potom nebrzdí, když dám ovladač do polohy aby to začalo brzdit tak se neděje nic. Jednotka začne brzdit až potom co dám kontrolér do polohy na záchrannou brzdu, a s tím se nějak moc brzdit nedá. Musel jsem brzdit tak že jsem dával pořád záchrannou brzdu a po chvilce mačkal klávesovou zkartku na inicializaci brzd.
Ježíííš, vždyť ti to tady vysvětluju.

Ahoj, ale když se na mašině přechází na druhé stanoviště, tak brzda musí být vždy v závěru. Proto by nemělo být, když půjdeš na studenou mašinu, že by jsi musel kontrolovat, jestli někde není otevřená brzda. Za 19 let praxe jsem tohle nezažil. Někde byl u dakovky klíček, tedy omyl vyloučen, ale i tak nikdo by nenechal na druhém stanovišti nezavřenou brzdu. Takto by ani vlastně nešlo přijet k místu odstavení. Tak bych poprosil tohle blokování dát pryč. Děkuji.
Myslím že u elefanta to bude ošetřené tak, že v momentě, kdy se vypne řízení stanoviště, provede se závěr brzdy automaticky. Alespoň tak to dělají všechny vozidla s elektrickým brzdičem, pokud vím.

Myslím že u elefanta to bude ošetřené tak, že v momentě, kdy se vypne řízení stanoviště, provede se závěr brzdy automaticky. Alespoň tak to dělají všechny vozidla s elektrickým brzdičem, pokud vím.
Ne ne, když přecházíš a vypneš spínač řízení, vypneš tím napájení el. brzdiče. EP ventil brzdění odpadne a tím dochází k vypouštění vzduchu z hlavního potrubí do té doby, než ho na opačném stanovišti opět zapneš.

Jak je to u 471 nevím, asi je to jako u dvou lokomotiv, kde spínač nepřenášíš. To co jsem popisoval se týká samotné lokomotivy vybavené el. brzdičem.

Back
Nahoře