GLOBAL

Rulda

Cestující
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli máte Global pro každou trať zvlášť ve složkách ve složce GLOBAL a nebo jinak. Já to musel mít Global trati 321 ve složce GLOBAL a Global trati BP a 310 atd. jsem měl vždy v složce té dané trati a chtěl bych se zeptat jestli bych mohl udělat ve složce GLOBAL třeba složku Global 321, Global BP atd. Jestli to vůbec jde?

Ahoj, v hlavním adresáři Microsoft Games/Train Simulator si vytvoříš Globaly pro všechny tratě zvlášť.
Např.: Mám tři tratě (310, BP a 321). Chci si zahrát trať 321, takže pro její Global ponechám originální název a ostatní dva Globaly přejmenuji na GlobalBP a Global310. Až si budu chtít zahrát třeba trať 310, tak používaný Global od tratě 321 si přejmenuji na Global321 a Global310 si přejmenuji na Global.
Ten stejný systém přejmenování složek použiješ i pro Routes.
Bohužel nejsem teď doma, abych ti ukázal svoji složku, ale mělo by to vypadat nějak takto:
9823-4574a8744a4e899896f55f6956e1ba11.jpg

Pokud MSTS nepoužíváš, stačí si vytvořit složky pro tzv. "profily" (např. Profil-BP, Profil-321 a Profil-310) v nějaké libovolné složce MIMO adresář OpenRails. A do těchto profilů nacpeš odpovídající Global, odpovídající Routes (může jich být víc, protože používají stejný Global) a odpovídající Sound.
Nevýhoda je zde nutnost manipulace s adresářem Trains - ten pak musíš ručně přemístit do toho profilu, který budeš používat. Bohužel, zatím se nenašel nikdo, kdo by tuto záležitost nějakým způsobem ošetřil. Snad výhledově, jde o celkem významnou věc pro další vývoj OR...
V OpenRails potom v Nastavení najdeš kartu Obsah a provedeš jednoduchým způsobem vložení tzv. instalačních profilů, kde budeš zadávat jednotlivé profily podle toho, jak sis je v první fázi připravil (např. Profil-BP). Bohužel, jak bylo popsáno, napřed musíš do tohoto profilu (složky přesunout Trains.
Při hře se instalační profil vybírá, jak už jistě víš, v levém horním řádku spouštěcí obrazovky a požadovaná trať (když je jich víc) hned pod tím. Není nutné nic přejmenovávat. Bezpečné a spolehlivé.
"Jak prosté Watsone..."

Zdravím,
osvědčilo se u mne, že adresáře GLOBAL a ROUTES přesouvám pomocí jednoduchého prográmku, vytvořeného jako x.bat, a to mezi adresářem, odkud bere OR data a mezi pomocnými adresáři. Ostatní potřebné adresáře (TRAINS,SOUND,TRACK_B) atd. mám trvale v hlavním adresáři OR, odkud se berou data. V pomocných adresářích je vždy uložen jen příslušný GLOBAL a ROUTES.

Ale našel. ;) Např. bob57_cz a jeho DAFC
Tom Kanka: nevím, jakou verzi DAFC máš na mysli, ale ta, co jsem kdysi používal (03), skončila s Win7. O jiné nevim, bob ji neprezentoval. Pokud existuje, rád uvítám odkaz.
Spíš než použití nějakých pomocných aplikací bych uvítal funkci implementovanou přímo do OR.

Zdravím všechny a měl bych jeden asi blbej ale bohužel i po letech tady v tom pořád tápu.Mohl by mi někdo jasně a stručně vysvětlit co znamenají pojmy a k čemu jsou GLOBAL,Patsch,Service,TRAFFIC.Zejména ten GLOBAL je pro mne hebrejština nevím k čemu je důležitý a hlavně podle čeho se pozná ke které trati patří.Vím zní to idiotsky ptát se na něco když už jsem tady skoro 10 let ale bohužel je to tak.Já to měl napsaný ale nějakým nedopatřením jsem to vymáznul.

Zdravím všechny a měl bych jeden asi blbej ale bohužel i po letech tady v tom pořád tápu.Mohl by mi někdo jasně a stručně vysvětlit co znamenají pojmy a k čemu jsou GLOBAL,Patsch,Service,TRAFFIC.Zejména ten GLOBAL je pro mne hebrejština nevím k čemu je důležitý a hlavně podle čeho se pozná ke které trati patří.Vím zní to idiotsky ptát se na něco když už jsem tady skoro 10 let ale bohužel je to tak.Já to měl napsaný ale nějakým nedopatřením jsem to vymáznul.
Nevím, jestli to napíšu zcela správně, ale... v GLOBAL jsou kole, návěstidla, vegetace atp. TRAFFIC tam jsou uložené potřebné trasy pro AI provoz. ACTIVITIES, PATHS, SERVICES tam se ukládá trasa hráče nebo pro volnou jízdu. Pokud jsem ro napsal špatně, tak mě někdo známější opravte.

Nevím, jestli to napíšu zcela správně, ale... v GLOBAL jsou kole, návěstidla, vegetace atp. TRAFFIC tam jsou uložené potřebné trasy pro AI provoz. ACTIVITIES, PATHS, SERVICES tam se ukládá trasa hráče nebo pro volnou jízdu. Pokud jsem ro napsal špatně, tak mě někdo známější opravte.
Jojo dík za info už mi to vysvětlujie blíž kolega Fana Staněk

ivořidič: člen fóra od února 2018 a ty se teď ptáš, k čemu jsou ony subsložky v tratích? Děláš si jundu, že?
Spíše si ujasni tzv. kompetence, tj. kam jako obyčejný uživatel můžeš (téměř) beztrestně "vlézt" a "operovat" a naopak kde se to silně nevyplácí a kde to zavání průserem. :rolleyes:

a k čemu jsou GLOBAL,Patsch,Service,TRAFFIC.
Tohle běžného uživatele vůbec nemusí zajímat. Tyto složky jsou jen pro tvůrce a programátory. I aktivity se dávají do formátu apk, kdy se vše naistaluje kam patří. Nebo v exáču. Kdokoli se ve složkách neznale vrtá, vždy tady hlásí, že mu například někde chybí koleje, chybí mu vozidla i když ví, že je tam má.

I aktivity se dávají do formátu apk, kdy se vše naistaluje
Není pravdy, Apk je ti k ničemu, pokud nemáš MSTS. Už dávno balím aktivity: Routes/Trať XXX/Activites, Paths, Services, Traffic a soupravy Trains/Trainest/Consist. A pokud aktivita obsahuje zvukové soubory, tak Sound.

ivořidič: člen fóra od února 2018 a ty se teď ptáš, k čemu jsou ony subsložky v tratích? Děláš si jundu, že?
Spíše si ujasni tzv. kompetence, tj. kam jako obyčejný uživatel můžeš (téměř) beztrestně "vlézt" a "operovat" a naopak kde se to silně nevyplácí a kde to zavání průserem. :rolleyes:
No já se do toho neseru jak správně píšeš ty položky Patsch,Service,TRAFFIC. mne spíš zajímají jen proto že u těch starších akt.(pravěk dle Dana) mi když to nejde tak mi se tam něco z nich objeví ale v žádném případě se v nich nešťourám to už mne varoval Zdenda když tu ještě byl.A ten global proto (taky se v němu vůbec neseru chraň bůh)že mám více traí a teď jak vydal Dan ten nový Global k 310.ZTO,ZT87,DVK tak abych věděl kam to nahrát protože DVK mám jiném balíku než ty ostatní. Ještě bohužel pořád v tom tápu to víš mi z východu jsem tak trochu opoždění tak se raději zeptám 3× než abch jednou něco posral cože jsem asi už udělal protože jak mi při nahrání z uložené pozice na trati 310 to nejde ono to sice najede ale venku je vše bíle a v noci černé ale Dan už mi to vysvětlil že jsem se propadl někam do dža.Jinak seriozně se mi snaží pomoct F.Staněk ale zatím se nedaří.​

Tohle běžného uživatele vůbec nemusí zajímat. Tyto složky jsou jen pro tvůrce a programátory. I aktivity se dávají do formátu apk, kdy se vše naistaluje kam patří. Nebo v exáču. Kdokoli se ve složkách neznale vrtá, vždy tady hlásí, že mu například někde chybí koleje, chybí mu vozidla i když ví, že je tam má.
Dík já se nestarám ani se do toho neseru jen jsem se ptal prot což jsem už vysvětlil blíže kolegovi Venymu.Teď řeším problém s nahráním s uložené pozice na trati 310 a tuším že by problém mohl bejt někde v nastavení ale kde.

Back
Nahoře