motorak28
Cestující
Zdravím vespolek. Zkusil jsem spustit Olomoucké tramvaje a s nimi (nejen) vozy T3. Za pomoci Icika se mi podařilo zprovoznit prozatím alespoň jednu T3, aby se u ní nevyskytovala hláška ,,Zdvižením sběrače došlo k poškození lokomotivy". Obracím se na vás však s další otázkou. Velmi zvláštním chováním se projevuje všeobecně brzdění u všech typů tramvají pro Olomouc. Kombinovaným ovladačem sejdu z výkonu do nuly a zařadím příkladně 30% brzdy - EDB + vlaková. Vždy trvá přibližně 2 až 3 vteřiny, než vůz začne brzdit. Ať nastavím jaké procento chci, je brzdění velmi intenzivní a jeho síla se nedá nijak snížit, než vypnutím brzdění. Při přesunutí kombinovaného ovladače do odbrzděné polohy, tramvaj ještě přibližně 3 až 4 vteřiny stále stejně intenzivně brzdí, dokud se neobjeví hláška ,,EDB vypnuto" a teprve od této chvíle přestane vůz brzdit a umožní se opětovné přidávání výkonu (ačkoliv se někdy stane, že se ze mnou neidentifikovatelného důvodu vypne HV
). Můj dotaz tedy zní: ,,Dá se nějak nastavit (zkrátit) doba mezi vyřazením brzdění a vypnutím EDB, případně zkrátit doba mezi zařazením brzdění a fyzickým započetím brzdění, dále pak, nějak zmenšit účinek brzdění?"