nevidím lokomotivy v OR cz/sk

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna hor411
  • Datum začátku Datum začátku

hor411

Začátečník
Zdravíčko, potřebuji pomoct/poradit. Stáhl jsem openrails cz/sk včetně všech archívů loko a vozů co tam mají. Pak jsem si z jejich stránek stáhnul trat ZSR130. Vytvořil podle návodu složku s profilem, nahrnul jsem tam trať a rozbalil všechny archívy s loko a vozy včetně toho "společné". Spustím openrails, nastavím složku s profilem. Ta se mi objeví v pohodě. Ale není tam jediná lokomotiva, pole je prostě šedivé, jako bych tam žádné loko/vozy neměl. Máte prosím někdo představu, co s tím?

Musíš si nejdříve vytvořit vlak (consist) pomocí programu TSRE5, nebo ConBuilder... Návod na jejich použití, stejně jako odkaz na stažení najdeš zde na foru.

Díky moc. Pro jednoduchost jsem si stáhnul jinou menší trať a pouze 814+914, musel jsem upravit pár souborů ale nakonec se mi to spustilo. Teď ještě se naučit, jak to funguje. Rozjet sem se sice rozjel, to ano, ale už neumím brzdit :-) Když člověk nemá "řidičák na vlak" tak asi neví jak fungují všecky ty různé brzdy atd a pak se sice rozjede ale už mu to nebrzdí. Návody jsem hledal, ale asi neumím hledat. No nic, díky moc

Pro začátek budeš mít nejlepší třeba nějakou klasickou motorovou mašinu (749, 751, 753,...), ty brzdí normálně a na ovládání jsou asi nejjednodušší. Co se týká "kombinovaného ovladače" na regionově, tak kvůli tomu, že ještě není pro ORCZ naladěna, se s ní opravdu brzdí špatně. A pokud jedeš se sólo 814+914, tak asi nejlepší je brzdit lokomotivní brzdou - klávesy ú a ). A kdybys chtěl brzdit brzdou vlakovou, tak se musíš dostat do polohy rychlobrzda. Pak se rychle vrátit do jízdní polohy (?) a případně trochu ubrat, ať ti to nezastaví na fleku. Chce to cit, ale ta brzda se rozhýbat dá. ;) (Po prvním vyložení páky do polohy rychlobrzdy se to začne chovat korektně a reaguje i na polohu Trvalého brždění (?). A k pochopení TSRE5 by ti mohlo dobře posloužit tohle video.

Ahoj Dane. Zkus přesněji specifikovat onu aktivitu Č.T. Mlýnický dvůr. Díky. ;)

Díky chlapi, jste fakt dobří, opravdu díky moc. Dneska to sice nevyzkouším, nemám na to čas, ale pak dám hned vědět jak se mi daří. Ještě jednou díky všem

Back
Nahoře