Topení

ivořidič

Pokladník
Zdravím všechny fóristy a příznivce vláčků.Měl bych takový sice asi zbytečný ale přesto dotaz.Když mám soupravu vlaku v jákekoliv trakci tak dost často se mi stává že mi to hlási že cestujícím nebo v kabině je zima a to i tehdy i když zapínám topení jak normálně přes ctrl+H nebo parní alt+u.Je nějaká finta jak to hlášení odstranit nebo si toho nevšímat anebo jsem blb a dělám někde chybu.Fíra by měk mít při práci klid a nerozptylovat se kdejakou pi...Předem moc děkuji za každou smysluplnou odpověď.I

Vozy musí mít topení zapsané, jinak ti prostě topit nebudou, takže být laděny pro ORCZ.

Pokud začínáš se studenou loko, tak si musíš v ORCZ zapnout topení u každého vozu zvlášť přes F9. Totéž platí pro "WTB" a jednotky v případě "MU kabelu".

Ahoj, dovolím si využít vlákno k souvisejícímu dotazu. Máte nějak vyřešené topení u lokomotiv 749 a 750 s 3D kabinami tak, aby fungovalo?

Aby fungovalo vlakové topení i v kabinách, které nejsou naladěny na OR CZ/SK, je potřeba zapsat kličku topení do cvf i cvf_rv.
Kód:
TriState (
            Type ( HEATING_OFFON TRI_STATE )
            Label ( "Kurenie" )
        )

Bohužiaľ,kurenie nefunguje ani v kabinach ladených pre ORCZSK (zapnute el.topení,klima. v menu loko F9),takže mám do nich dopísať spomínaný zápis do cvf?

Povolíš přes F9, zapneš kličkou. Alespoň takhle mi to ještě nedávno fungovalo. Pro vytápění na stanovišti loko zkratka snad ctrl+shift+h, pro vlak, myslím, ctrl+h. ;)

Aby fungovalo vlakové topení i v kabinách, které nejsou naladěny na OR CZ/SK, je potřeba zapsat kličku topení do cvf i cvf_rv.
Kód:
TriState (
            Type ( HEATING_OFFON TRI_STATE )
            Label ( "Kurenie" )
        )
K tomu ešte treba zvýšiť o 1 hodnotu parametru CabViewControls (
Toto funguje na zapínanie el. kúrenia len u 2D kabín. 3D kabína by potrebovala upraviť aj samotný model, dopísanie ovládača kúrenia iba do .cvf vedie k znefunkčneinu celej 3D kabíny.

Bohužiaľ,kurenie nefunguje ani v kabinach ladených pre ORCZSK (zapnute el.topení,klima. v menu loko F9),takže mám do nich dopísať spomínaný zápis do cvf?
A zapol si kúrenie cez menu F9 aj vo všetkých vozoch?

K tomu ešte treba zvýšiť o 1 hodnotu parametru CabViewControls (
Toto funguje na zapínanie el. kúrenia len u 2D kabín. 3D kabína by potrebovala upraviť aj samotný model, dopísanie ovládača kúrenia iba do .cvf vedie k znefunkčneinu celej 3D kabíny.

ahoj jo zapnul a dík zy info

Ahoj ,ďakujem za záujem pomoct,problém vyriešený,bol medzi stoličkou a pc :D nepoužil som kl.skratku,ktorú napísal Martin S, Ctrl Shift H,díky chalani vďaka vám už neumrznem na stanovišti ;):D

Back
Nahoře