Nefunkční consisty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jerty
  • Datum začátku Datum začátku

jerty

Začátečník
Zdarec, stáhl jsem si nějaké další skiny pro lokomotivy řady 16X, 15X nebo 363. Všechny lokomotivy se v TSRE5 consist editoru ukážou. Jak mile ale je použiji a consist uložím a chci ho načíst v Open Rails tak consist ani neukáže v seznamu souprav. Pokud ale lokomotivu zaměním za jinou, consist se zase ukáže v seznamu. Kde je chyba?

Hlavně se to vždy na konci ptá, zda chceš uložit změny pro consisty, Nechci nikoho podceňovat, je vždy potřeba před vložením loko a vozů založit nový (New) a popsat v obou řádcích název consistu.

V obou řádcích být nemusí, stačí vrchní řádek. Tohle ale vypadá na chybu někde v include.

Kolikátka TSRE? zkus použít nejnovější verzi :)
Myslím že používám nejnovější verzi. Vždy když změním lokokotivu nebo upravím celý consist tak ho uložím a ještě v Open Rails refrešnu list. Čeho jsem si ale všiml, když jsem zkusil jiný program pro consisty, že skiny jsou ve sloupci pro vagóny a také, že skiny mají koncovku .wag zatímco by asi měli mít koncovku .eng. Napadá mě že bych koncovky změnil v přejmenování souboru.

A tím to doj.beš úplně. Pokud má loko soubor wag, to znamená, že jde o vagón a nikoliv činný stroj, tak jak se ti může zobrazit v soupravě hráče, jako hnací vozidlo?!

Zkobtroluj si v con editoru, zda nemáš zaplý výběr jen nákladnívh vozů, buď tam zadej All, nebo Diesel, Elektric, atd...

A tím to doj.beš úplně. Pokud má loko soubor wag, to znamená, že jde o vagón a nikoliv činný stroj, tak jak se ti může zobrazit v soupravě hráče, jako hnací vozidlo?!

Zkobtroluj si v con editoru, zda nemáš zaplý výběr jen nákladnívh vozů, buď tam zadej All, nebo Diesel, Elektric, atd...
Právě jsem včera udělal udělal nákladní consist tak jsem zvolil freight filtr. Jde tedy o to že lokomotivy, které mají koncovku .wag jsou určeny jenom k převážení pomocí jiné lokomotivy?

Přesně tak. Mají nastavení jako vagony, bez žádné hnací síly, elektriky neumí zvednout sběrače a nejdou ovládat, protože nemají odkaz ani na kabinu tedy stanoviště strojvedoucího.

Ano a nevolí se filtrem typ consistu, tomu je jedno, zda jde o osobní, nebo nákladní vlak. Tím filtem volíš typ vozidla v soupravě.

Jde o nečinné stroje, v poruše, mimo službu, odstavené... jak chceš. Nedají se řídit, jezdí jen v zápřahu jako vagony, jak jsi Jerty správně poznamenal. Není v nich kabina, nelze do nich nastoupit - viz Tygy. Zkrátka někde stojí, neschopné samostatného pohybu. Jednoduše jako by neměly motor... A proto zařazení takovýchto mašin bez jiného aktivního stroje s ENG (vč. tzv "neviditelných" ) nedovolí vytvoření soupravy CON.
Neviditelné loko Servis1 a 2 jsou určeny pro podobné případy a dále pro řízení okolního provozu.

Back
Nahoře