Zvuky na 775/776"Pomeranče"

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kodl
  • Datum začátku Datum začátku

Kodl

Cestující
Můžete mi poradit kde bi se daly originály sehnat? Myslím si a určitě nejsem sám že pomeranč má nejhezčí zvuk vůbec

Kodl napsal:
Můžete mi poradit kde bi se daly originály sehnat? Myslím si a určitě nejsem sám že pomeranč má nejhezčí zvuk vůbec
Nedaly. Nikdo nemá nahrávku, ze které by se dalo něco udělat

VáclavS napsal:
Nahraď je zvuky zamračené. Jsou velmi podobné.
No povedal by som že na zamračenú sa to nepodobá, aj keď by sa teoreticky podobať malo. Pomaranč má vďaka dvom valcom naviac kultivovanejší chod a podstatne viac tam počuť pískanie turba.

Možná spáchám aspoň nějaké provizorium. Chtělo by to stejnou nahrávku, kde se ale fíra nebude rozjíždět stylem 4. stupeň, 7. stupeň

Jacek napsal:
Možná spáchám aspoň nějaké provizorium. Chtělo by to stejnou nahrávku, kde se ale fíra nebude rozjíždět stylem 4. stupeň, 7. stupeň
Jacku, ono je to najlepšie na vodnom odpore, kam ale pomaranč zrejme nedostaneme, alebo keď má za sebou aspoň 1000 ton ťažký vlak - vtedy je to naozaj presvedčivé. Lenže taká príležitosť sa vyskytne málokedy - raz bola, bol aj diktafón, len zlyhal niekto tretí a nevyšiel čas - proste sa medzi nás postavili všetky možné nepriaznivé okolnosti. Snáď to v nasledovnej sezóne napravím.

Ak máš známeho fíru na ňom, tak mu len povedz nech ju zabrzdí a postupne pridáva stupne jeden po druhom, pomaly a hlavne vo výkone.

buď mám halucinácie, alebo som tu už obdobné vlákno zakladal :?

Naposled editoval moderátor:
Kodl napsal:
Taxi můžte to bíže visvětlit protože tomu moc nerozumím.Ale ty zvuky někde 100%ně někde byly tím si jsem jist
Samozrejme, môžem to bližšie vysvetliť: Pán Starý v časoch keď robil pomaranča opatril model zvukmi americkej lokomotívy, ktoré sa podľa jeho subjektívneho pocitu mohli podobou blížiť zvukom pomaranča T679.019. V čase vzniku modelu pomaranča sa u nás ešte nikto nevenoval tvorbe zvukov k čs. lokomotívam v takom meradle, ako je tomu dnes. Takže zvuky síce sú, ale na míle vzialené skutočným zvukom pomaranča T679.019 alebo T678.012, ktoré sú v jazdyschopnom stave u poniektorých železničných spolkov.
Dúfam, že teraz už pán Kodl chápe, pretože som podal maximálne vyčerpávajúce vysvetlenie.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře