rvcvfmak

sovo napsal:
Mikasi napsal:
Pro ty, kdo nemají nainstalovaný Microsoft.NET Framework, a program rvcvfmak na vytvoření souboru xxx_rv.cvf jim tudíž nefunguje, jsem vytvořil obdobnou utilitku v MS EXCEL 2000. Ke stažení na http://home.worldonline.cz/~cz027984/CVF+180.zip. Má to jen pár kB, Excel je ovšem potřeba mít vlastní... :wink:
Bez problémov to funguje aj v EXCEL XP.
Převod to sice provede, ale msts s tím výstupním souborem _rv z excelu nechce spolupracovat, při jeho načítání vytuhne a pak padne. Pokud dám porovnat vstupní a výstupní soubor, tak je hned vidět, že nemají stejné kódování. Nepomůže ani odstranění txt2uni.exe, vyhodí to chybu, ale soubor se vytvoří stejný.
Oproti výstupu z rv_cvf_maker.exe má výstup z CVF+180.xls poloviční velikost, editory textu jej otevřou normálně, ale simulátor jej nechce a nechce.

bob57_cz napsal:
sovo napsal:
Mikasi napsal:
Pro ty, kdo nemají nainstalovaný Microsoft.NET Framework, a program rvcvfmak na vytvoření souboru xxx_rv.cvf jim tudíž nefunguje, jsem vytvořil obdobnou utilitku v MS EXCEL 2000. Ke stažení na http://home.worldonline.cz/~cz027984/CVF+180.zip. Má to jen pár kB, Excel je ovšem potřeba mít vlastní... :wink:
Bez problémov to funguje aj v EXCEL XP.
Převod to sice provede, ale msts s tím výstupním souborem _rv z excelu nechce spolupracovat, při jeho načítání vytuhne a pak padne. Pokud dám porovnat vstupní a výstupní soubor, tak je hned vidět, že nemají stejné kódování. Nepomůže ani odstranění txt2uni.exe, vyhodí to chybu, ale soubor se vytvoří stejný.
Oproti výstupu z rv_cvf_maker.exe má výstup z CVF+180.xls poloviční velikost, editory textu jej otevřou normálně, ale simulátor jej nechce a nechce.

Ten soubor otevři v NotePadu a potom dej Uložit jako.. a místo kódování ANSI zvol Unicode a mělo by to být dobrý.

Ad CVF+180:
S tím, že se nevytvoří soubor CVF ve formátu UNICODE, jsem se také setkal. Excel 2000 totiž sice má export do unicode .TXT, ale přidává si tam bůhvíproč na každý řádek uvozovky => pro MSTS nepoužitelné. Proto jsem použil jako výstup formátovaný text .PRN, který je sice na pohled totožný s originálem, ovšem má proti němu poloviční velikost (evidentně není unicode a v MSTS to při pokusu o přepnutí kabiny zamrzne - přesně, jak popisuje bob57_cz) - tudíž musí být ještě po uložení "přejet" tím txt2uni.exe. Domnívám se, že u boba57_cz by mohla být příčina v tom, že se z nějakého důvodu ten txt2uni.exe nespustí (pouští si ho Excel) - nevím, jak do toho "mluví" systém - jestli třeba pod Win2000 či XP není zakázáno spouštění .exe programů makrem z důvodu nastavení určité úrovně bezpečnosti či příliš přísné antivirové ochrany... Já to zkoušel na Win98SE bez aktivního AV programu a konverze proběhla. S ukládáním vytvořeného souboru znovu přes Notepad bych se nespokojil - je pro uživatele práce navíc - tohle prostě musí běhat na jedno tlačítko...
Takže dík za reakce - ono není ani tak těžké to makro napsat, ale odladit to, aby to fungovalo všude a všem, to už je horší. Zkusím zítra v práci, co to dělá pod neadministrátorskými Win2000.

Mikasi napsal:
Ad CVF+180:
S tím, že se nevytvoří soubor CVF ve formátu UNICODE, jsem se také setkal. Excel 2000 totiž sice má export do unicode .TXT, ale přidává si tam bůhvíproč na každý řádek uvozovky => pro MSTS nepoužitelné. Proto jsem použil jako výstup formátovaný text .PRN, který je sice na pohled totožný s originálem, ovšem má proti němu poloviční velikost (evidentně není unicode a v MSTS to při pokusu o přepnutí kabiny zamrzne - přesně, jak popisuje bob57_cz) - tudíž musí být ještě po uložení "přejet" tím txt2uni.exe. Domnívám se, že u boba57_cz by mohla být příčina v tom, že se z nějakého důvodu ten txt2uni.exe nespustí (pouští si ho Excel) - nevím, jak do toho "mluví" systém - jestli třeba pod Win2000 či XP není zakázáno spouštění .exe programů makrem z důvodu nastavení určité úrovně bezpečnosti či příliš přísné antivirové ochrany... Já to zkoušel na Win98SE bez aktivního AV programu a konverze proběhla. S ukládáním vytvořeného souboru znovu přes Notepad bych se nespokojil - je pro uživatele práce navíc - tohle prostě musí běhat na jedno tlačítko...Takže dík za reakce - ono není ani tak těžké to makro napsat, ale odladit to, aby to fungovalo všude a všem, to už je horší. Zkusím zítra v práci, co to dělá pod neadministrátorskými Win2000.
Ten exe je tím excelem volán, ale konverze se neprovede. Moje nastavení excelu je s povolením maker, protože je používám i jinde. Antivir ani FW do toho nezasahuje. ( Excel 2003 sp2, administrátorský účet XPPsp2 ). Mělo by to běhat nejen ve všech OSwin32, ale i v Office97,2000,2003,XP,... ( OpenOffice neumí makra z winOffice ).

konverze se neprovede

V případě, že se neprovede konverze do tvaru UNICODE (výsledný xxx_rv.cvf je cca poloviční než originál, a není pak pro MSTS použitelný), mám zde rychlé a vyzkoušené řešení od boba57_cz, které spočívá v tom, že se soubory xxx.cvf zkopírují do adresáře, kde je aplikace CVF+180.xls a soubor txt2uni.exe. Po jejich změně na xxx_rv.cvf se tyto ručně přesunou zpět do příslušných adresářů.
Proč to (někdy) nefunguje přímo do těch adresářů s .cvf soubory budu zjišťovat...

Poslední verze utilitky CVF+180 je na http://home.worldonline.cz/~cz027984/CVF+180.zip. Opravena chyba při mezerách v názvu adresářů. Nyní je možno zvolit několik variant otvírání pracovního adresáře. Doplněn čítač počtu úspěšných přeměn.
Velký dík patří bobovi57_cz za pomoc při testování a nápady k vylepšení utilitky.

Pánové,abych jednou provždy uzavřel aféru s albatrosem,tak jsem od autora modelu dostal povolení promluvit.Dotyčný modelář si nepřeje zveřejnit své jméno,albatrosa udělal pro své potěšení a je to neveřejný model.Jak jsem již napsal ,poslal mi ho na otestování a tím to pro komunitu okolo MSTS končí.Jako autor modelu si s ním může dělat co chce,do toho mu nemá kdo mluvit.Dotyčný autor nehodlá zveřejňovat své modely,dělá je jen pro své potěšení.Bylo mojí velkou chybou,že jsem se o tom modelu zmínil zde na foru.Proto již nebudu zde zveřejňovat své zkušenosti s laděním modelů,abych uchránil soukromí dotyčného modeláře a nezpůsoboval Taxovi a dalším nějakou psychickou újmu. Nejste to jen vy jmenovaní,kteří umí vytvořit kvalitní model,o tom není sporu... Prosím nekomentovat,nechci být nařčen z vytváření flame...

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
...Dotyčný modelář si nepřeje zveřejnit své jméno,albatrosa udělal pro své potěšení a je to neveřejný model.Jak jsem již napsal ,poslal mi ho na otestování a tím to pro komunitu okolo MSTS končí...:

Tak pozor. Aby nedošlo k mýlce. Je možné, že kromě mého se na virtuálním kolejišti pohybuje i jiný albatros který nepochází z mé dílny. Pokud modelář, který tohoto albatrosa vytvořil svůj model poskytl Petru Novákovi, je to v pořádku. Ovšem v SZ mi Petrem bylo sděleno že se jedná o MOJE modely (není to zdaleka jen jeden albatros) a že mu je poslal jakýsi jiný modelář na otestování (!). To, že jsem bez nějakých větších citových výlevů a opatření na tuto skutečnost reagoval neznamená, že bych SOUHLASIL s tímto počínáním!! Těžko mohu P. Novákovi zakazovat tyto mnou vytvořené modely používat, a těžko ho mohu násilím donutit k tomu, aby prozradil jméno dotyčného, který s cizím zachází jako s vlastním. (Proto ani nemělo cenu toto řešit s P. Novákem v SZ. Věc se prostě bohužel stala.)
Tedy aby se tento nezáviděníhodný a nenásledováníhodný případ neopakoval, bych si přál, aby se jednak v SZ ozval ten člověk, který ZNEUŽIL mé důvěry, a jednak aby P. Novák buď lépe formuloval svá prohlášení, nebo aby raději mlčel. Jemu jsem svůj model rozhodně neposlal a přes všechny události stále uvažuji o tom, že veřejný bude. Jediný, kdo má určité morální právo uzavřít aféru Albatros jsem já jako autor modelu a ne člověk tento model zneužívající. Navíc pozor, Malé Žernoseky nejsou od Lovosic příliš daleko a mám téměř 120 kilo živé a poměrně rozlícené váhy

Na závěr část SZ (nedělám to rád, SZ je SZ, ale ... )

Ahoj Pikku,
nezlob se,nerad bych mluvil o tom,kdo mi ten albatros půjčil,byla to chyba,že jsem to napsal do fora,ujela mi ruka.Nikomu dalšímu jsem ten model nepůjčil.Jaká je to verze,to nevím,je to asi zpočátku roku či z konce minulého,tedy odhaduji raná verze.

Konec citátu.

Naposled editoval moderátor:
Pikku,máš částečně pravdu,jeden albatros by mohl být tvůj.Jenže - modely jsem dostal bez Readme,takže opravdu nevím,kdo je ve skutečnosti autor těch modelů.Pokud narážíš na to,že ten člověk mi předal tvé modely,což může být pravda,ale také ne,tak já jsem v tom nevinně.Modely ode mě nešly dál,čímž jsem splnil podmínku jejich nešíření.Takže si vezmu ponaučení a nikdy již zde na foru nenapíšu,že mám něčí model.

Petr Novák napsal:
Pikku,máš částečně pravdu,jeden albatros by mohl být tvůj.Jenže - modely jsem dostal bez Readme,takže opravdu nevím,kdo je ve skutečnosti autor těch modelů.Pokud narážíš na to,že ten člověk mi předal tvé modely,což může být pravda,ale také ne,tak já jsem v tom nevinně.Modely ode mě nešly dál,čímž jsem splnil podmínku jejich nešíření.Takže si vezmu ponaučení a nikdy již zde na foru nenapíšu,že mám něčí model.

Obávám se, že můj již tak dost vysoký tlak pokořil další hodnoty na stupnici tlakoměru. Těším se na své první aneurysma. Tohle nemyslíš vážně, po tom co jsi mi psal v SZ. To je přeci nestydatost, takhle se vymlouvat! Dobře, je tady zřejmě víc modelářů co produkují parní lokomotivy pro svoje potěšení. V tom případě žádám onoho dalšího modeláře o spolupráci. Pokud se s ním domluvím, bude jasné, že se zlobím naprosto zbytečně. Pokud se neozve, bude rovněž jasno v tom, čí modle proháníš na svém virtuálním kolejišti. Pak bys měl ty sám říci, kdo to je a budeme mít jasno všichni.

Petr Novák napsal:
Nováku, prepáč, ale začínaš sa vo svojich vyhláseniach zamotávať. A celé to smrdí značnou dávkou neserióznosti, hlavne tvojej, ale aj toho dotyčného "darcu".
Ty sa síce snažíš dodržať čestné slovo, ale čestné slovo komu ? Niekomu, kto vykuchal Pikkov odkladací priestor, kde sme si ukladali betaverzie na testovanie ? Koho alebo čo hájiš ? Svoju "česť" alebo dotyčného, ktorý nemá základné pravidlá slušnosti aby sa priznal a verejne ospravedlnil, že zneužíva dôveru tvorcov? Alebo že neoprávnene vykráda FTP-čka autorov ? Alebo že Pikkovi klame a neprizná sa, že model posunul ďalej bez toho, aby sa opýtal ?
Prepáč, je to obyčajné hajzlovstvo, nielen od teba, ale aj od "darcu". Nie prvé hajzlovstvo. Stačí spomenúť bobinu, tlamu, teraz k tomu albatros ... Nováku, hanbi sa, tvoje čestné slovo stojí za hrubý domáci produkt. Spolu s "darcom" ste hanbou pre ostatných aktívnych ľudí, ktorí sa snažia pre celú komunitu niečo urobiť.

Back
Nahoře