Petr Novák napsal:
...Dotyčný modelář si nepřeje zveřejnit své jméno,albatrosa udělal pro své potěšení a je to neveřejný model.Jak jsem již napsal ,poslal mi ho na otestování a tím to pro komunitu okolo MSTS končí...:
Tak pozor. Aby nedošlo k mýlce. Je možné, že kromě mého se na virtuálním kolejišti pohybuje i jiný albatros který nepochází z mé dílny. Pokud modelář, který tohoto albatrosa vytvořil svůj model poskytl Petru Novákovi, je to v pořádku. Ovšem v SZ mi Petrem bylo sděleno že se jedná o MOJE modely (není to zdaleka jen jeden albatros) a že mu je poslal jakýsi jiný modelář na otestování (!). To, že jsem bez nějakých větších citových výlevů a opatření na tuto skutečnost reagoval neznamená, že bych SOUHLASIL s tímto počínáním!! Těžko mohu P. Novákovi zakazovat tyto mnou vytvořené modely používat, a těžko ho mohu násilím donutit k tomu, aby prozradil jméno dotyčného, který s cizím zachází jako s vlastním. (Proto ani nemělo cenu toto řešit s P. Novákem v SZ. Věc se prostě bohužel stala.)
Tedy aby se tento nezáviděníhodný a nenásledováníhodný případ neopakoval, bych si přál, aby se jednak v SZ ozval ten člověk, který ZNEUŽIL mé důvěry, a jednak aby P. Novák buď lépe formuloval svá prohlášení, nebo aby raději mlčel. Jemu jsem svůj model rozhodně neposlal a přes všechny události stále uvažuji o tom, že veřejný bude. Jediný, kdo má určité morální právo uzavřít aféru Albatros jsem já jako autor modelu a ne člověk tento model zneužívající. Navíc pozor, Malé Žernoseky nejsou od Lovosic příliš daleko a mám téměř 120 kilo živé a poměrně rozlícené váhy
Na závěr část SZ (nedělám to rád, SZ je SZ, ale ... )
Ahoj Pikku,
nezlob se,nerad bych mluvil o tom,kdo mi ten albatros půjčil,byla to chyba,že jsem to napsal do fora,ujela mi ruka.Nikomu dalšímu jsem ten model nepůjčil.Jaká je to verze,to nevím,je to asi zpočátku roku či z konce minulého,tedy odhaduji raná verze.
Konec citátu.