Jízda z bodu A do bodu B

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Klot
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
K

Klot

Host
Předesílám že jsem v ostatních fórech hledal, a jestli to někde je, nenašel jsem. Dá se nějak nastavit, abych mohl při volné jízdě jet z vybrané zastávky do vybrané zastávky ? Nenašel jsem to ani v návodu Trainstore. Mám trať p. Šemory a chci jet třeba z Brna do Adamova, což nejde - když si zadám výchozí stanici Brno, můžu jet jen směrem na Břeclav, a naopak, když chci jet z Adamova, musím jet jen směrem na Blansko. To si to musím vytvořit někde v editoru či co ? I když si v Trainstore vyberu jako aktivitu cestu z Prahy do Olomouce, nemůžu při volné jízdě začít jinde než v Praze. Tak si říkám že to asi jen neumím - poradí někdo ?

jde to, ale musíš si tebou požadované trasy nalinkovat v editoru (vytvořit PATHS) nebo začít tam kde to jde a pokud chceš jet na druhou stranu, tak odpoj soupravu od loko, objeď ji, napoj se z druhé strany a můžeš jet kam Ti bude libo

Naposled editoval moderátor:
Klot napsal:
Předesílám že jsem v ostatních fórech hledal, a jestli to někde je, nenašel jsem. Dá se nějak nastavit, abych mohl při volné jízdě jet z vybrané zastávky do vybrané zastávky ? Nenašel jsem to ani v návodu Trainstore. Mám trať p. Šemory a chci jet třeba z Brna do Adamova, což nejde - když si zadám výchozí stanici Brno, můžu jet jen směrem na Břeclav, a naopak, když chci jet z Adamova, musím jet jen směrem na Blansko. To si to musím vytvořit někde v editoru či co ? I když si v Trainstore vyberu jako aktivitu cestu z Prahy do Olomouce, nemůžu při volné jízdě začít jinde než v Praze. Tak si říkám že to asi jen neumím - poradí někdo ?
Editor MSTS - Editor úkolu - nový úkol - nový vlak hráče - Paths a jsi doma. Zde si zvol výchozí bod, je nutné jej pojmenovat, napsat odkud kam, to se zobrazí v menu MSTS. Stačí natrasovat jen kousek od vstupu a ukončit například po pár stovkách metrů. (stejně si musíš vyhýbky přehazovat až ve hře)
Pak uložit Paths a zbytek editoru úkolu stornovat. Pak už jen otevřít hru a vlak spustit v novém výchozím bodě.
Ale pozor, čím více tras a čím jsou delší, tím déle se MSTS načítá. Tak to s počtem vstupních tras nepřehánět. Jinak budete startovat například 20 minut pak pomůže jen Trainstore.

Editor MSTS - Editor úkolu - nový úkol - nový vlak hráče - Paths a jsi doma. Zde si zvol výchozí bod, je nutné jej pojmenovat, napsat odkud kam, to se zobrazí v menu MSTS. Stačí natrasovat jen kousek od vstupu a ukončit například po pár stovkách metrů. (stejně si musíš vyhýbky přehazovat až ve hře)
Pak uložit Paths a zbytek editoru úkolu stornovat. Pak už jen otevřít hru a vlak spustit v novém výchozím bodě.
Ale pozor, čím více tras a čím jsou delší, tím déle se MSTS načítá. Tak to s počtem vstupních tras nepřehánět. Jinak budete startovat například 20 minut pak pomůže jen Trainstore.[/quote]
Ak by bolo niečo nejasné mrkni sem - http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842/ je to návod na tvorbu aktivít.Je tam dobre vysvetlená tvorba jázd z bodu A do bodu B, tzv. tvorba paths. ;)

Naposled editoval moderátor:
Malinko to doplním.

Ve volné jízdě jsou vidět v seznamu výchozích míst počátky všech aktuálně přístupných tras v dané trati určené pro hráče. Ty trasy, co nemaj ve své definici nastaveno že jsou projížděné hráčem, v tomto seznamu nejsou. Bohužel je to volná jízda (čili vyhybky je nutné stavět ručně před vlakem) ale není zase zcela volná. Výchozí směr pro volnou jízdu je určen právě směrem té původní trasy.

Takže jak psal Zbyněk. Pokud si chceš přidat další startovací pozice tak si v editoru úkolů nadefinuj nové trasy. Stačí ale i jen pár metrů. Není zapotřebí to táhnout ani přes vyhybky. Je ale nutné to rozumně popsat aby se v tom člověk neztratil.

A pokud budou ty trasy opravdu krátké, nepudou přes vyhybky, tak není z hlediska náběhu MSTS ani tak krytický jejich počet. Jsou krátké a jednoduché -> velmi rychle odkontrolované při spuštění MSTS.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře