FPS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna heme
  • Datum začátku Datum začátku
Bob57_cz - Je vidět, že jsi v tomto směru znalý. Budu muset změnit názor a ty XP nainstalovat na druhý HDD. Časem, až to udělám, se ozvu s výsledky.

Zbyněk Šemora - Něco na tom pravdy bude, ovšem já ani kolega bychom na kolejivo BP nepřešli už jen kvůli nízkému výběru poloměrů oblouků. Zkusím ten mutliboot Vist s XPčkama a pokud ani to nezabere (mě stačí, když plně osazený, ozvučený Tišnov budu projíždět s FPS 10) nejspíš bychom byly nuceni trať někde otestovat, abychom zjistili, zda problém je u mě nebo v trati. Kolega to včera zkoušel na svém NTB a FPS měl mezi 11 - 17. Má XP+SP2.

Heme

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem někde četl, že někdo porovnával FPS u Martina a u mě někde u Běchovic a také jsem já byl na tom mnohem lépe. Z toho vyplývá jeden zásadní rozdíl. Kolejivo BP a kolejivo Xtrack. Že by to byl další gól za BP? Já bych to viděl v obrovské velikosti souboru tsection.dat v Global.
Kdysi dávno v předbinové době, kdy jsem měl postaveno Kúty - Blansko a moje trať šla používat i pod Xtrack jsem poznal zajímavé zjištění. Měl jsem aktivní Global Xtrack a něco jsem potřeboval opravit v editoru. V menších zástavbách nebyl problém, ale v oblasti hustě zastavěného Brna mi MSTS spadlo a zmizely všechny objekty ve čtverci. Pokud jsem přehodil Global na standartní, tak se pád nekonal. Ale možná byl problém jen v tom, že používám dynamickou kolej, kterou Xtrack nemá moc rád. Jsou to jen dohady, ale nic jiného mne nenapadá, proč já mám na tom samém místě lepší FPS.
A nebude to v těch Běchovicích, spíš tím že u trati 321 je okolí hustěj zastavěné ?

Je fakt, že Martin udělal z Klánovic fiktivní velkoměsto, ale pochybuji, že tam mám méně objektů. Však to můžete přepočítat a kdyby toho měl víc, tak od Martina něco odmažte a pak porovnat. Potom bude jasno.

Tak jsem slíbil, že se pokusím na NTB nainstalovat Windows XP (jako Dual Boot). Instalace se nezdařila. Mám disk SATA, čili instalačka WinXP mi nenašla žádný HDD. Na internetu jsou návody, dokonce různé drivery, které se přidají do instalace WinXP. To jsem také zkusil a nešlo to....

Taky jsem zkusil odstranit všechny objekty z Tišnova (zůstal jen podklad přejezdu), zůstaly jen koleje. Chtěl jsem totiž vyzkoušet, jak se změní FPS. Zvýšilo se o 7, takže teď jsem Tišnovem projížděl na FPS 15.

Přemýšlel jsem o downgrade, ale mám Vistu Home Premium a z té nejde downgradovat na XP, takže zase smůla. Poslední dobou mně celé MsTS pije pořádně krev. Mám sto chutí počkat na MsTS 2 (jak píše Micrsoft "Games for Vista"). Mám ale zase jiné obavy, ale nemá cenu se o MsTS 2 bavit, když neznáme žádné větší podrobnosti...

Dokázal by mi někdo ještě vhodně poradit. Jsem vděčný za vše.

Heme

Zkus si Tišnov postavit z kolejiva BP a bude jasno. Za ten čas, co experimentuješ se dá postavit znovu celá 251. Co se týká OS Vista, mám pocit že na Vistách vše chodí s lepším FPS. Ale může to být jen zdání. Jediný problém je spojování lokomotiv různých trakcí.

Zbyňku, nechám to na kolegovi. Já jsem takový "stavitel" i "nestavitel". Já hlavně 3D a on koleje. Oproti Vám opět použijeme generátor terénu a tentokrát Global BP. Díky za tip

Heme

heme napsal:
Zbyňku, nechám to na kolegovi. Já jsem takový "stavitel" i "nestavitel". Já hlavně 3D a on koleje. Oproti Vám opět použijeme generátor terénu a tentokrát Global BP. Díky za tip Heme
Je to jen tip. Není zač. Tratí na XT je převážná většina,
BP byl jen pokus, který sice vyzkoušeli i někteří stavitelé jiných tratí, ale mezi nimi zazněl i názor, že tohoto lituje a mrzí jej, že to nezkusil rovnou v XT - vzhledem k rozpracovanosti projektu již nebude měnit.
Pročti si přímo vlákno o XT x BP.

Bobe, tady nejde o soutěž, který systém je lepší, ale jedná se o experiment, jestli Xtrack nemá menší FPS než základní kolejivo, eventuelně rozšíření na BP. Já jsem tenkrát kvůli podobným testům, které dopadly pro Xtrack špatně (viz "Zkušenosti" na mých stránkách), zůstal dlouho u základního kolejiva. Tenkrát neexistovalo žádné fórum a každý stavitel experimentoval na vlastní pěst. Nějakého Michala Tučka, který mi poradil jak základní kolejivo rozšířit jsem ještě neznal. Takže asi tak. Jinak normálnímu userovi, jako jsi Ty může být úplně jedno na jakém kolejivu jezdíš. Podstatná je kvalita zpracování a reálnost. Žádné suprkolejivo rádoby staviteli nepomůže.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, tady nejde o soutěž, který systém je lepší, ale jedná se o experiment, jestli Xtrack nemá menší FPS než základní kolejivo, eventuelně rozšíření na BP. ...
Ano a jsme ve vláknu o FPS.
Sestav 2x totožnou zkušebku z různého kolejiva (XT,BP) a uvidíš FPS stejné.
Samotné pojmenování či umístění v databázi nemá přece na to vliv.
Počet položek v tsection.dat také ne, ten soubor se kontroluje a načítá do paměti jen jednou při startu trati.

Back
Nahoře