Exkurze do depa Brno-Maloměřice

Který termín by vyhoval lépe?

• Během prázdnin

Hlasů: 6 30.0%
  • 6.9

Hlasů: 4 20.0%
  • 13.9

Hlasů: 1 5.0%
  • Vyhovuje mi to kdykoliv

Hlasů: 9 45.0%

• Hlasovalo členů
    20
RE: lamák roanath

Čouda napsal:
Ronoath napsal:
....hlavní jistič (kolegové - profíci prominou)

Nejsem si jist, jestli se můžeš považovat za profesionála, když neovládáš základní terminologii.
Já ti poradím. Šlo o hlavní vypínač.
Jenomže ani znalost základní terminologie není garancí toho,že je dotyčný profesionál .....
aneb "To, že lékař dokáže pojmenovat Tvou chorobu ještě neznamená, že ví, o co jde".

Čouda: Já jsem někdy napsal či řekl, že se považuji za profesionála? Možná ano, ale rozhodně ne v oblasti (v podstatě jakékoli) dopravy.

Jinak díky za upřesnění.

Martens: Naprostý souhlas.

Martens napsal:
Jenomže ani znalost základní terminologie není garancí toho,že je dotyčný profesionál .....

Ale znalost terminologie je "základní kámen" k tomu, jak se stát profesionálem. Přece při rozhovoru na úrovni nebudu pro tlačítko používat výraz mačkátko. Spousta lidí by tomu nerozuměla a docházelo by k chaosu atd.... myšlenku bychom mohli rozváděti dále...

Takže Martensi nemáš tak docela pravdu

Ronoath napsal:
Čouda: Já jsem někdy napsal či řekl, že se považuji za profesionála?

Z tvého příspěvku to vyžnělo. Ještě jsem ti to citoval: Kolegové - profíci prominou

Ne to tedy neznamená. On se považuje za kolegu profesionálů, takže logicky musí být také profesionál. Stačilo napsat profesionálové prominou, já bych ho opravil a bylo by. Není hříchem znát přesný název určité věci, ale vydávat se za profesionála a neznat základní pojmy tak to je hrubý amatérismus.

Vidíš a to znám spoutu lidí, kteří terminologii mají v malíčku, ale to jak přistupují ke klientům není ani ten pověstný amaterismus, nýbrž diletantnství - a s profesionalitou to nemá vůbec nic společného.

Prostě - někdo může být sečtělý a mrskat pojmy, ale diletantem zůstane.....

Aneb v Tobě srozumitelné řeči - fíra může znát předpisy, pojmy a názvosloví, ale v komplexním pohledu tak, jak přistupuje k problémům a práci, to nikdy profesionál být nemusí .... tím jest dokázáno, že ani ten základní kámen nestačí a není podmínkou dostačující.

Nebo chceš být "Dr.Cvach" mezi strojvedoucími? Pak Ti názvosloví zcela jistě stačí a budeš se chovat jako opravdový profesionál....ale opravdu jenom jako.

Ale to už jsme mimo téma...

Tak ta formulace na mé straně byla myšlena tak, že kolegové na MSTS fóru, kteří jsou profíci, prominou zjednodušení. Proto tam byla pomlčka. Sypu popel na hlavu, zkrátka mě nenapadlo, že by to šlo vyložit jinak. A tak jsem laik i tam, kde jsem si dříve myslel, že to se mnou tak špatné není:eek:

Byl bych pro, aby se zase jedna spoušť, kterou jsem (opět já) založil, přesunula někam pryč nebo rovnou smazala.

Radši jdu spát, ať mám zítra dost elánu na skinování a mohu se zlepšovat všude, kde je to možné:)

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Vidíš a to znám spoutu lidí, kteří terminologii mají v malíčku, ale to jak přistupují ke klientům není ani ten pověstný amaterismus, nýbrž diletantnství - a s profesionalitou to nemá vůbec nic společného.

To se stát může, ale tak docela si nerozumíme. Já jsem myslel, že nemůžeš být profesionál, pokud neznáš názvosoví. To, že znáš názvosoví a nejsi profesionál tak to je už věc druhá. Každý se bavíme o něčem jiném, ale vím, co tím chceš říct.

To Roanath: Nerozpoutal jsi to ty. To já. Trošku jsem si potřeboval rejpnout.

Back
Nahoře