J
Jan Květ
Host
Mohl bych tady někoho poprosit,aby mi vysvětlil,jak toto vlastmě funguje?Nějka to ani moc nechápu ,jen vím,že tam je možnost redukce.
Předem děkuji za odpověď
Předem děkuji za odpověď
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jan Květ napsal:Mohl bych tady někoho poprosit,aby mi vysvětlil,jak toto vlastmě funguje?Nějka to ani moc nechápu ,jen vím,že tam je možnost redukce.
Předem děkuji za odpověď
Jan Květ napsal:Aha děkuju.Pávě jem nemohl pochopit,proč když se rozjíždí 810,jsou otáčky motoru na maximum a rychlost stoupá a ne ujako u aute,že rychlost stoupá s otáčkami.
Jacek napsal:Když tu vniklo toto vlákno, může mi někdo objasnit, jak funguje hydrodynamický retardér? Zajímá mě hlavně jak (čím) se to ovládá a jak je to slyšet - kvůli zvukům pro některá vozidla
Ten blok by tam měl být hlavně kvůli tomu, aby zůstal zařazen pouze příslušný stupeň a nereagovalo automatické řazeníJan Květ napsal:No ono s tím hydromech. přenosem to je kvůli prokluzu kol?Že jinak by ta kola asi při rozjezdu hodně prokluzovala.Takže,když se dá blok,tak vzníká přímí styk ozubených kol ,jako v automobilu?
Děkuju
Petr Šimral napsal:Bobe, Bobe :x
Při rychlosti nejčastěji 56 km/h spíná 2B (blokovaný stupeň) a máme přímý náhon.
Do toho jdou i ručně řadit stupně 1, 1B, 2, 2B. Stupeň 1B nejde řadit automaticky.
PŠ
Martens napsal:Ten blok by tam měl být hlavně kvůli tomu, aby zůstal zařazen pouze příslušný stupeň a nereagovalo automatické řazeníJan Květ napsal:No ono s tím hydromech. přenosem to je kvůli prokluzu kol?Že jinak by ta kola asi při rozjezdu hodně prokluzovala.Takže,když se dá blok,tak vzníká přímí styk ozubených kol ,jako v automobilu?
Děkuju
Miran napsal:Martens napsal:Ten blok by tam měl být hlavně kvůli tomu, aby zůstal zařazen pouze příslušný stupeň a nereagovalo automatické řazeníJan Květ napsal:No ono s tím hydromech. přenosem to je kvůli prokluzu kol?Že jinak by ta kola asi při rozjezdu hodně prokluzovala.Takže,když se dá blok,tak vzníká přímí styk ozubených kol ,jako v automobilu?
Děkuju
Martine, tady nemáš pravdu. Blokované stupně převodovky u 810 vyřadí z funkce pouze hydrodynamickou spojku tím, že pomocí mechanické spojky propojí vstupní a výstupní hřídel té hydrodynamické sppojky. Jsou tam stuupně 1 - 1B - 2 - 2B a automat. Zařazením jakéhokoliv stupně mimo automat zůstane převod mezi zubatými koly v převodovce neměnný, dokud ho ho fíra nezmění na jiný. Zařazení stupně xB znamená, že se z funkce vyřadí i hydrodynamická spojka na vstupu pčevodovky a převod je zařazen "natvrdo". Pokud fíra zvolí automat, tak si převodové stupně řadí převodovka sama a snaží se udržet minimální rozdíl otáček na vstupu a výstupu hydrodynamické spojky, která je součástí převodovky. Já snad zkusím pohledat schéma převodovky co je použita na 810 aby to bylo všem jasné.![]()
![]()