Jak je reálná rychlost oproti skutečnosti?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Glagol
  • Datum začátku Datum začátku
Já mám měřítko osazené sloupy TV nebo telegrafní po 50m, vzhledem ke kolejím to vychází přesně. Předpokládám, že 100m kolej je skutečně 100m. Stavební pomůcky také lícují a modely vytvořené v modelovacích programech myslím, že sedí také přesně na metr. Ale pokud použiji měřidlo ujeté dráhy v monitoru 3xF5, tak to ukazuje nesmysly. To berte jen velmi silně orientačně. Jak ukazuje kilometráž do další stanice na F10, to jsem necejchoval, nevím. Problém v rozdílu s reálem je v rychlosti vlaku. V MSTS rychlost 120 odpovídá kolem 160 v reálu. Takže hold podle sešiťáku musíte jet pomaleji.

Jasně, doba i možnosti MSTS jsou jinde, v té době člověk vařil z toho co znal, nebo se od někoho doslechl. Jízdní doby když je kilometráž správně, a jezdil bych moc včas, je možné upravit jak říkal Zbyněk zápletkou v aktivitě, nebo by i autor tratě mohl někde osadit pomalou jízdu. Mě se tahle varianta docela zamlouvá, přibližuje to reálu, ale určitě plno lidí má jiný názor a pomalou jízdu raději využijí jen v aktivitách.

ano, pochopil jsem situaci, ale pokud tady pujdeme do detailů a opravdu to sedí na metr, pak jsou tu pouze dvě možnosti
1, ČD nemají trať resp. její délku vypočítanou správně
2, Profily oblouků sou počítány jinak, takže vektor je počítám záhadně, ale to by zase musel trať zkracovat a ne prodlužovat..

kdybych nedodržoval GPS podle googlemaps tak bych si s tím hlavu nelámal, ale jeden se s tím ..... a pak zjistí, že kilometráž je úplně někde jinde.

Ještě mě napadá... nepočítají dráhy tuto vzdálenost od vj. návěstidla op. strany ke vj. návěstidlu?

tomikula: A co uvažujete jako tu vzdálenost podle ČD? Například vzdálenost v KJŘ (tedy tarifní vzdálenost) se od skutečné liší, například z Brna do Holubic je to podle KJŘ stejně "spodem" i "vrchem", i když v reálu se vzdálenosti liší...

Pozor. Ani při stavbě podle GPS to nepostavíš úplně na metr přesně. Je to vždy o kousek kratší. Mě to dělá na 110 km asi 7 km rozdílu. Není to kratší v celkové délce, ale nevykroužíš všechny oblouky úplně přesně.

petr: to je přesně ono, někde mi to ujelo cca o dva metry ale to pořád nevykompenzuje 50kmový úsek 2ma km.

Back
Nahoře